Napadi u Siriji: Sve što vam treba znati o nedavnim avionskim napadima | BA.polkadotsinthecountry.com

Napadi u Siriji: Sve što vam treba znati o nedavnim avionskim napadima

Napadi u Siriji: Sve što vam treba znati o nedavnim avionskim napadima

Evo što trebate znati

Otkad je američki raketni napad na Syrialast sedmice, svijet se pitao kako će svaka zemlja reagirati - i čini se da Tereza Mayhas dati svoju podršku za akciju.

Broj 10 Downing Street je izdala izjavu ukazuje na to da Rusija treba prekinuti veze sa sirijskim režimom. Glasnogovornik Downing Street je komentarisao, rekavši:

'Večeras Theresa May razgovarao s američkim predsjednikom Trumpto raspravljati napad prošle sedmice hemijskog oružja u Siriji i SAD odgovor.

Predsjednik zahvalio premijeru za nju podršku u nakon vojne akcije prošle sedmice US protiv Asadovog režima.

Premijer i predsjednik složili su se da je prozor mogućnosti sada postoji u kojoj da ubedi Rusiji da je njen savez sa Asadom više nije u strateškom interesu.

load...

Oni su se složili da je posjeta američkog državnog sekretara (Rex) Tillerson Moskvi ove sedmice pruža priliku da ostvari napredak ka rješenje koje će omogućiti trajno političko rješenje.

Razgovaralo se io širem Bliskom istoku, uključujući i prijetnju koju Iran u cijeloj regiji.

Premijer i predsjednik je također naglasio važnost međunarodne zajednice, uključujući i Kinu, vrši pritisak na Severnu Koreju da ograničavaju opasnost to predstavlja. "

Theresa May nije objavio svoju izjavu još kao ona je trenutno na odmoru u Walesu.

7. Aprila smo pisali...

Ranije ove sedmice, sirijski napad hemijskim gasom šokirao svijet nakon što je ubijeno više od 70 civila (uključujući djecu).

load...

Strašnom Napad se dogodio u Idlib, u sjevero-zapadnoj provinciji Siriji i suštinski izazvalo mnoge da se guši do smrti.

'To je bio spor i brutalnu smrt toliko. Čak i prekrasne bebe su okrutno ubijene u ovom barbarski napad ", rekao je američki predsjednik.

I vijest da Donald Trump odlučio na štrajk sirijske vlade pod kontrolom Shayrat zračnu bazu preko satelita u znak odmazde, svet sada traži ko je kriv.

Opšti konsenzus je da je napad hemijskim oružjem dogodilo, ali nije bilo dovoljno istragu kako bi se 100% potvrditi da je pao na sirijsku vladu - međutim većina prsti su okrenuti prema Asadovog režima.

Ovo odmazde označava prvi napad na Sjedinjene države o Siriji i rekao da se dodatno zakomplicirati odnos svoje nacije s Rusijom.

Američki predsednik je rekao o svojoj odluci da je "u ovom vitalne nacionalne sigurnosne interese Sjedinjenih Američkih Država da spriječe i odvratiti širenje i korištenje smrtonosnog kemijskog oružja."

Čini se da bi to moglo značiti da će Trump administracija istražiti načine za uklanjanje sirijskog predsjednika Bašara al-Asada iz njegove trenutne pozicije.

Nije poznato kako će Rusija reagirati na sve ovo, ali to je vjerovao da je ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao da SAD štrajkovi su bili kršenje međunarodnog prava.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je rekao: "Ovo nije prvi put da su Sjedinjene Države pribjegao takvom nepromišljen korak, a to samo pogoršava postojeće probleme i prijeti globalnoj sigurnosti."

Danas, Donald Trump je objavio izjavu navodeći: '. Ne može biti sporno da Sirija koristi zabranjeno hemijsko oružje, prekršila svoje obaveze iz Konvencije o hemijskom oružju, a ignorisali nagovor Vijeća sigurnosti UN-a'

To je lako da se osjećaju bespomoćno tokom krize poput ovih, ali evo kako pomoći sirijskim izbjeglicama i kako možete donirati prema žrtvama građanskog rata u Siriji.

A, ako ste u potrebi za malo inspiracije i topline nakon čitanja svega ovoga, ispunjavaju ženski bijele kacige, koji se polako mijenja svijet i plovi pod zastavom za jake žene svuda.

Povezane vijesti


Post Novosti

Chanel AW16 modna revija: Karl Lagerfeld obnavlja atelje Chanel

Post Novosti

Poznati citati iz Beyoncea i Kim Kardashian o rođenju

Post Novosti

Ikone festivala: Alexa Chung, Kate moss, Sienna miller

Post Novosti

Možete kupiti tačno zlatne šminke od gal gadota za samo 7,50 EUR

Post Novosti

Vinil pantalone - kako nositi najsvežiji trend ove sezone

Post Novosti

Zašto su svi nosili smaragdne naušnice na zlatnim globusima

Post Novosti

Met Gala 2018 tema objavljena kao Rei kawakubo - comme des garçons

Post Novosti

Ovako se vrata Melinda bore za usluge planiranja porodice

Post Novosti

Da li je princ Harry planirao da se oženi i ode sa megan markom?

Post Novosti

Najodvalniji kraljevski zvanično je otkriven

Post Novosti

Svaki put kada je Adele bio super-duper čovjek

Post Novosti

Taylor swift je Booed, nazvan pohlepan i poklonio fanove - sve u istoj sedmici (ouch)