Najsnažnija pisma | BA.polkadotsinthecountry.com

Najsnažnija pisma

Najsnažnija pisma

Poznate ličnosti su govorili i njihovi stavovi su jaki...

Od Jennifer Aniston na Taylor Swift, poznatih ovih dana su se da nam daju više od zvuka ugriza - oni pisanje mišljenje snažna eseja koji zaista spremaju udar. Od u pitanje motive medija, u izazovnim idealima tijelo, to su najmoćniji osoba autorskih tekstova za čitanje online ovo ručka...

Ko Lady GagaWhere: The Born This Way FoundationwebsiteWhy: Lady Gaga je nedavno otkrila da ona pati od PTSP nakon što rapedwhen ona je bila 19. Ona je opisala izazove s kojima se suočava na dnevnoj bazi zbog stanja, ali i poticala druge da se otvori oko vlastite mentalno zdravlje borbi.

Best Point: "Ja sam jaka i moćna žena koja je svjesna ljubavi imam oko sebe iz mog tima, moja obitelj i prijatelje, moj doktore i iz moje neverovatno fanova koji znam da nikada neće odustati od mene. Ja nikada neću odustati od svojih snova umjetnosti i muzike. Ja i dalje uče kako da to prevaziđu, jer znam da mogu. Ako se odnosi na ono što sam dijeljenje, znajte da možete previše.

load...

'Nevidljivi bol Niko bi trebao proći nezapaženo.'

Koji: Mila KunisWhere: Ashton Kutcher je plus, 2016Why: Mila napisao kolumni protiv seksizma u Hollywoodu, nakon incidenta, gdje je ona odbila da pozira polugola na naslovnici muškog časopisa za promociju jednog od njenih filmova. Kao rezultat toga, neimenovani producent joj je prijetio i rekao joj da će "više nikada neće raditi u ovom gradu."

Best Point: "Bio sam više ne žele izlagati sebe da naivni kompromis koji sam ranije bio voljan da. "Nikada više neću raditi u ovom gradu?" Bio sam modar, osjećao sam se objektivizirana, i po prvi put u svojoj karijeri sam rekao "ne". I znaš šta? Svijetu nije završio. Film je mnogo novca i ponovo sam radio posao u ovom gradu, i ponovo i ponovo. Ono što ovaj proizvođač možda nikada neće shvatiti da je on govorio naglas tačan strah svaka žena oseća kada se suoči sa rodnih predrasuda na radnom mjestu. Ja ću ponovo raditi u ovom gradu, ali neće raditi s tobom. '

load...

Ko Renee ZellwegerWhere: Huffington Post, 2018 Zašto Renee napisao esej o tijelu sliku, obraćajući se tabloid nagađanja da je imala plastičnu operaciju i komentirajući štetan uticaj koji opsesija medija sa tijelo sramote ima na mlade žene.

Best Point: 'Previše mršave, debele, pokazujući starosti, bolje kao brineta, celulita bedra, facelift skandal, ćelavim debeli stomak ili oštetiti? Nije tajna vrijedi žena je istorijski mjeriti njen izgled. Iako smo evoluirali da priznaju važnost učešća žena u određivanju uspjeha društva, i uzimaju zdravo za gotovo da su žene nosioci u svim domenima visok položaj i utjecaj profil, dvostruki standard koji se koristi da se smanji naši doprinosi i dalje, i ponavljaju negativnim razgovor koji ulazi u našu svest svaki dan kao snark zabave. '

Koji: Jennifer Aniston Gdje: Huffington Post, 2018 Zašto Jennifer obratio paparazzi, koji su njene fotografije sa stomaka fulla ručak na plaži, i označen ih trudnoće slike.

Best Point: "Samo da se zna, ja nisam trudna. Ono što sam se dosta. Dosta mi je sa sportom poput nadzor i tijelo sramote koja se javlja svakodnevno pod maskom "novinarstva", rekao je "Prvi amandman" i "vijest osoba". '

Koji: Angelina Jolie Gdje: The New York Times, 2016. I 2015Why: U dva odvojena autorskih tekstova, pod nazivom My Medical Izbor i Diary Of A kirurgiju, Angelina je opisivao joj je jako teško privatni izbor imati preventivni dvostruke mastektomije. Njena otvorenost na temu stvorio naslove širom sveta i zaslužan je za znatno podizanje svijesti o raku dojke.

Best Point: 'Htio sam da napišem ovo reći drugim ženama da je odluka da se mastektomije nije bilo lako. Ali, to je jedna veoma sam sretan što sam napravio. Moje šanse za razvoj raka dojke su pale od 87 posto na ispod 5 posto. Mogu reći moja djeca da im ne treba da se plaše da će me izgubiti zbog raka dojke. Na osobna bilješka, ne osjećam ništa manje od žena. Osećam ovlašten da sam napravila snažan izbor da ni na koji način ne umanjuje moju ženstvenost. '

Koji: Lena Dunham Gdje: Buzzfeed 2017. Zašto: Nakon dijele da je bila seksualno zlostavljana kao tinejdžer u svojoj knjizi, Not That Kind Of Girl, Lena doživjela donekle reakcije kritičara koji pitanje zašto joj je trebalo toliko dugo da govoriti. Ona je na Buzzfeed postaviti rekord ravno.

Best Point: 'Speaking se nikada nije bio u vezi izlaganja čovjek koji me je napao. Umjesto toga, radilo se o razotkrivanju moja sramota, puštajući da se osuše na suncu. Nisam želeo da biti kontaktirani od strane njega ili da otvori krivične istrage. Ja sam u toplom i mirnom mjestu u mom životu i nisam spreman da žrtvuje više od toga za tu osobu, ne znam, osim jedne noći nikada neću zaboraviti. To je moj izbor. "

Koji: James Franco Gdje: The New York Times, 2014Why: James napisao svoje op-ed, zašto glumci ponašaju, u znak podrške kolega glumac Shia LaBeouf koji je bune protiv medija.

Best Point: 'Naše pobune protiv ruku koja hrani nas može potaknuti pomamu komentar koji pokreće povratne petlje: acting out, zatim negativan publicitet, a zatim djelujući u odgovoru na taj publicitet, zatim veći publicitet, i tako dalje. "

Koji: Taylor Swift Gdje: The Wall Street Journal, 2017 Zašto Taylor progovorio o ilegalnom preuzimanje fenomen i predvidio budućnost muzičke industrije.

Best Point: 'Važni, rijetke su stvari vrijedne. Vrijedne stvari treba platiti. To je moje mišljenje da muzika ne treba da bude slobodan, a moja predviđanja je da pojedini umjetnici i njihove oznake će jednoga dana odlučiti šta cijeni album je. Nadam se da sebe ne potcenjivati ​​ili podcjenjuju svoju umetnost. "

load...

Povezane vijesti


Post Novosti

Razlike u veličini u visokim prodavnicama: Mallzee app

Post Novosti

Ove poznate kompanije tajno plaćaju svoje osoblje

Post Novosti

Dionsko letovalište 2018

Post Novosti

Brendan dassey je ubijen nakon 10 godina zatvora

Post Novosti

Može li normalna osoba odvući vjenčanicu od megan marke?

Post Novosti

Oskari 2018 slatki parovi

Post Novosti

Slike i cene: Kolekcija knjiga Kenzo u džungli danas posećuje prodavnice

Post Novosti

Gospođa Velika Britanija podnela je krunu nakon što su joj organizatori rekli da izgubi težinu

Post Novosti

Uzimanje pilule za abortus Nosi zatvorsku kaznu u Severnoj Irskoj

Post Novosti

Žene su naplaćivale više za svakodnevne proizvode nego muškarci

Post Novosti

Vetements debut couture show - izgled izgleda morate znati

Post Novosti

Konačno znamo sudbinu karaktera Ed Sheeranove igre prestola