Na 4 načina, Brexit je potresao tržište nekretnina - i kako da izlete iz oluje | BA.polkadotsinthecountry.com

Na 4 načina, Brexit je potresao tržište nekretnina - i kako da izlete iz oluje

Na 4 načina, Brexit je potresao tržište nekretnina - i kako da izlete iz oluje

Način na koji smo kupoprodaju kuće od Brexit promijenio. Godinu dana kasnije, što to znači za vas i kako možete napraviti najviše klime bez obzira da li kupujete ili prodajete?

Možda izgleda kao da smo lupanje na oko Brexit godinama, ali je samo 12 mjeseci od kada je zemlja glasala da napusti Evropu u junu prošle godine i na tržištu nekretnina je pogodila prilično teško. Politički i ekonomski pad od stvorila duboku nestabilnost i video tržištu nekretnina flip od toga isplati prodavaca na koji je način povoljniji za kupce.

Ovo je odlična vijest ako pokušavate da se na vodu, ali loša vijest ako ste na potezu dva ili tri. Da, čini se da je velika britanska javnost su prilično oprezniji o izradi velikih finansijskih odluka upravo sada i investitori su manje privlače UK svojstva. Na dobru stranu, hipoteka su lakše osigurati, ali mana je da se mladi 20 - 30 nečega je sve teže i teže da uštedite novac za depozit.

load...

 

Dakle, šta sve to znači za vas? stručnjak za nekretnine Elliot Castle, izvršni direktor smo kupiti bilo Homereveals 4 stvari koje treba da znate ako ste na tržištu za novi stan. Plus što možete učiniti kako biste povećali svoju kupoprodaje vlast u ovim izazovnim vremenima.

 

 • Broj hipoteka NA TRŽIŠTU je porastao Dobro za kupce, odlično za prvi put one

To nije bilo sve tako crno jer Brexit glas. Broj hipoteka na tržištu u stvari porasla od juna 2017. Unatoč strahovima da inflacija može dovesti do skuplji hipoteke, Banke odluke Engleske da smanji kamatne stope još u avgust 2017 je utro put za jeftinije hipoteku ponude, posebno za prvi put kupaca. Ako trenutno imate hipoteku, a zatim pogledajte trenutnu ponudu na tržištu da vidim da li mogu ponovno hipoteka za bolji posao.

load...

 

 • UŠTEDA nastavlja biti borba - loše za kupce i prodavce

Iako zaduživanja ima lakši, na druge strane, štedi za depozit je postao način teže. Za iznajmljivanje generacije, povećanje troškova života i iznajmljivanje cijene protiv stagnaciju plata, znači da ljudi sve teže spasiti novac potreban za depozit. Najnovijim statističkim podacima koje je objavio The Money Charity u April 2018 je izvijestio da za osobu na prosječne plaće da će biti potrebno oko 33 godina da se spasi 28 € depozit po prvi put kupac obično spusti. Ovo je do 13 godina od dobrotvornog prethodnog istraživanja u 2016. Ali ako se bore za depozit, za srce, postoje opcije tamo da ti pomogne. Provjerite Pomoć u kupovini Scheme i high-street hipoteka nudi posebno za one koji žele da se njihov prvi korak na imovinu za vodu, koji nude velike mogućnosti.

 

Tako omogućava razbiti ga. Ako i dalje bori da shvati vaše kupovine i prodaje energije, ovdje su naši vrhunski savjeti će vam pomoći u trenutnoj klimi bez obzira da li kupujete ili prodajete:

 

 • PRVI PUT KUPACA
  • Zaposliti hipoteka savjetnik u trag najbolje hotelske cijene na raspolaganju za vas. Postoji mnogo različitih mogućnosti na raspolaganju, kao i rad sa stručnjakom u tom području da će pomoći da se osigura pravo posao za vas.

 

 • Biti transparentan sa svojim finansijama. Kada odete u gledanja, odštampati banke izjavu koja prikazuje svoj depozit i vaša hipoteka dogovor pismo / e-pošte i predstaviti ovaj na agenti za nekretnine i vlasnik imovine. To će dokazati ste ozbiljni i da su u stanju da se brzo.

 

 • Gdje god je moguće tražiti od agent za nekretnine za obavljanje gledanje kada je vlasnik (e) su tu. To je mnogo bolje upoznati vlasnika licem u lice, ne samo zato što ih možete postavljati pitanja o imovini i dobiti direktan odgovor, ali i da se izgradi odnos osigurava da će vam se kada postavite ponudu.

 

 • PRODAVACA
  • Nažalost, dani nadmetanja ratova i nudi dobro preko tražena cijena su odavno; sada je jedan od najvećih imovine skretanja je nerealna cijena pitam. Prije nego što postavite cijenu, istraživanje druga svojstva kao što je vaša u istom području koje su prodali za u prošloj godini, i pitati najmanje 3 - 4 nezavisna agenti za nekretnine vrednovanje imovine. Ići na cijene u sredini vrednovanje.

 

 • Jedna studija Rightmove otkrili da prljave kuhinje i kupaonice rangirano je na listi 4000 najvećih imovine turn-off. Uz kuhinje i kupaonice jer je najličniji područja dom, kupac može imati poteškoće zamislim sebe žive u imovinu koja ne zadovoljava njihove standarde čistoće.

 

 • Na sličnom tonu, osigurali ste decluttered vaš dom. To će omogućiti potencijalnim kupcima da vidite prostor bolje, i da će učiniti da izgleda veće.

 

 • Ako se bore da proda dom, i treba da tako brzo, posjetite webuyanyhome.com - koji osiguravaju da vam dati ponudu u 24 sata, a prodaje za manje od 7 dana.
load...

Povezane vijesti


Post Novosti

Ovo je očigledno zašto su Jamie foxx i Katie holmes tajni o njihovom odnosu

Post Novosti

Najbolji satovi

Post Novosti

Jennifer siva otkriva glumce koje je bacala u prljavom plesnom remake

Post Novosti

Kanye zapad predstavlja sezonu tri godine sa Kim Kardashian, Khloe Kardashian i Lamar odom

Post Novosti

Poznati plakari: Pogledajte unutra slavnih Garderoba Kylie jenner, Miranda Kerr i dr

Post Novosti

Chrissy teigen je odgovorila na sva pitanja koja ste oduvek želeli pitati slavu

Post Novosti

Prve noći Adeleove svetske turneje bile su epske: predstavljen je predlog, 18 hit pesama i puno deljenja

Post Novosti

Jedna trećina žena u svojim 20-tim godinama zarađuje manje nego što treba da živi

Post Novosti

Margot Robbie i dalje živi u stanu u klapamu

Post Novosti

Justin Theroux i prijatelji podržavaju Jennifer Anistonovo pismo za Huffington post

Post Novosti

Zašto je debela Amy sa savršenog nivoa naša duhovna životinja

Post Novosti

Pad čovjek je prvi Bollywoodski film o periodima