Jo cox mp | BA.polkadotsinthecountry.com

Jo cox mp

Jo cox mp

Muž MP i otac njihovo dvoje djece odaje počast Jo Cox, rekavši: 'Jo bi imala ne žali zbog svog života, živjela svaki dan je u potpunosti. "

Jo Cox, poslanik koji je umro nakon napada na ulici u njoj Yorkshire izbornoj jedinici, opisao je sebe na Twitteru ovako: "Mama. Ponosan Yorkshire Lass. Laburista za Batley & Spen. Boat stanovnik. Planinar. Radnik bivši pomoći. '

Jo, 41, izabran je u parlament u sefu sjedišta rada u 2018. Prije toga je bio politički savjetnik, a zatim je radio za Oxfam, diže od toga da je radnik pomoć u zonama opasnosti, uključujući Darfuru i Afganistanu da postane dobrotvorne svrhe glavu politike. Također je radila sa Sarah Brown na svojoj kampanji protiv globalnog majki i djece stope smrtnosti, kao i za borbu protiv ropstva grupa Fonda za slobodu.

load...

Ona je bila prva u svojoj porodici da ide na fakultet, osvojivši mjesto na Kembridžu za proučavanje društvenih i političkih nauka. Njena majka je bila sekretar škole i njen otac je radio u tvornici. Jo se isticao u Heckmondwike gimnaziji, gdje je bio na čelu djevojka. Direktorove Mike Cook rekao da je Jo '[je] uticaj svuda je otišla,' dodao: "Vođeni dubokom potrebom da uradi ono što je ispravno, i da se bore za ugrožene i onih u našem svijetu najmanje mogućnosti da se predstave, Jo dao je svoj glas nemoćnima. Ona je to učinio sa velikim suosjećanje i neumoran odlučnosti, a ona je to učinio mirno. "

Kada je u Londonu, Jo i njene porodice, muž Brendan i dvoje male djece, živjela na splavu usidren na Tower Bridge.

load...

U svom prvom govoru u parlamentu, Jo, koji je kampanju strastveno za 'Ostati kamp u referendum o EU, govorio je o multikulturalnosti u svojoj izbornoj jedinici i kako zajednica je' duboko poboljšana 'imigranti u rasponu od irskih katolika na muslimane iz Indije i Pakistana. Ona je dodala: 'Dok slavimo našu različitost, ono što me opet iznenadio vremena i vremena kao što sam putujem po izbornoj jedinici je da smo daleko više ujedinjeni i imaju daleko više zajedničkog jedni s drugima nego stvari koje nas dele.'

Jo je bio i borac za prava žena i da je nacionalni stolica rada ženske mreže.

To je nastao da je poslanik bio maltretiranja sa nasilnim porukama za tri mjeseca i da je policija bila zbog povećanja sigurnosti.

Njen suprug Brendan, napravio izjavu u pokretu odmah nakon njene smrti u četvrtak 16. Lipnja rekavši: "Danas je početak novog poglavlja u našim životima. Teže, bolnije, manje vesela, manje pun ljubavi. Ja i prijatelji Jo i porodice idu na posao svaki trenutak našeg života ljubavi i njegovati našu djecu i da se bori protiv mržnje koja je ubila Jo. Jo vjerovao u bolji svijet, a ona se borila za svaki dan svog života s energijom, i želju za životom koji bi se iscrpe većina ljudi. '

On je nastavio: "Ona bi želio iznad svega dvije stvari dogode sada, onaj koji naši plemenitih djeca kupaju u ljubavi i dva, da smo svi ujediniti da se bori protiv mržnje koja ju je ubila. Mrzim nema vjere, rase ili religije, to je otrovna. Jo bi imala ne žali zbog svog života, živjela svaki dan je u potpunosti. "

Povezane vijesti


Post Novosti

Roxie Nafousi: 5 čudesnih kozmetičkih proizvoda za manje od 5 EUR

Post Novosti

Irina šajk govori poverenje i zašto nikada neće nositi štikle od dužnosti

Post Novosti

Uredjenje nakita: Lista želja valentina

Post Novosti

Christopher Kane AW16 modna revija

Post Novosti

Emma Watson i Justin Trudeau upravo su se sreli da razgovaraju o rodnoj ravnopravnosti

Post Novosti

Pismo Marilyn Monroe od srca koja detaljno opisuje njeno traumatsko vreme u psihijatrijskoj negi

Post Novosti

Australijska škola omogućava učenicima # BREAKFREE iz rodnih stereotipa

Post Novosti

Punjenje telefona

Post Novosti

Očistite banditovu Grace Chatto na duge boje i Jamajčanskom dancehallu

Post Novosti

Ukus ukusa: Meryl streep smešni račun za instagram modne hrane

Post Novosti

Jourdan Dunn: Model materinstva, rada i tajlandske hrane

Post Novosti

Poznati parovi koje želimo bili su još uvek zajedno