Istorija kožnih pantalona: Od rocknrol muzičara do mržnje Kate | BA.polkadotsinthecountry.com

Istorija kožnih pantalona: Od rocknrol muzičara do mržnje Kate

Istorija kožnih pantalona: Od rocknrol muzičara do mržnje Kate

Čovječanstvo je ljuljanje kože izgled stoljećima.

Kože pantalona je veliki dio mode historyfor desetljeća. Tip u "kože" i "pantalone" u Googleand garantovano baciti se više žrtava stila nego heroji.

Pod pretpostavkom da je nosi izbjegava DVT stezanje u par uskim tu je i dalje vrlo mogućeg rizika od pregrijavanja - i to je prije nego što čak i govoriti o ružne Ruching. I još... I još... Ima nešto u vezi ove pantalone držimo da se vratimo na.

Dakle, ono što je vječni žalbu? Da li smo Gluttons za kaznu? Možda, duboko, svi bismo da budem The Doors "Jim Morrison * (* možda jedini glazbenik koji je ikada uspio da izvede kožne hlače s kante oznojenih seksepil), čak i ako se na kraju tražim više kao Bono na loš dan, umjesto toga.

Muzičarima kao što su Morrison dali koža izgledati hedonistički rub tokom godina i to je uvijek primamljivo da oponašaju naše muzičke heroje.

load...

Kožne hlače i muzičari

Do 1961. Godine, a mangup gomila Liverpudlians prihvatio glave do pete koža-dressing u znojavom Hamburgu noćnim klubovima, pod velikim utjecajem svoje 1950 idole. Iako The Beatles 'koketiranje sa kožnim bi biti kratak, kasnije muzičari će pokupiti štafetu i pokrenite s njim. Pjevač The Doors ", Jim Morrison bio je pored snakehip svoj put u naš znojenja fantazije sa svojim leggy izgled.

Često ukrašena Concho pojas, Morrison je koža pantalone uzeo svoj štap od Marlon Brando i boemskog Indijanac početaka. Iako je koža je blisko povezana sa rock zvijezde tada, vrlo malo su uspeli da skinem pogled sa koliko seksipil kao Morrison.

load...

Osim jednog čovjeka, možda: 1968., Elvis je u slobodnom padu. Beatlemania je radikalno promijenjen mjuzikl pejzaž, Elvis "rock zvijezda" i upravo postao Elvisov otac "i pjevač je izgubio prednost.

U 33-godišnji učinio ono što su mnogi ljudi su pokušali kada egzistencijalno izgubio: stavio na par kožne pantalone. Za razliku od većine ljudi, međutim, Elvis mogla povući ga. Njegov Božić TV posebnim će uskoro postati poznat kao Elvis: u '68 Comeback Special. Potopiš u glave do pete koža, mislio posao.

Kožne hlače i žene

Ali šta je sa ženama, čujemo plačeš? Kada je emitovan Elvisov povratak nastup, šest-godišnja devojka je sat paralisani. Suzi Quatro će kasnije prihvatiti njegove kože izgled sa 70 stav koji se šire kao požar. Joan Jett, frontwoman Pretenders 'Chrissie Hynde i Marianne Faithful uskoro slijedi.

Čak i Joan Collins dobio u akciju, styling ih do veličanstven 11 sa kožnom bakerboy šešir, jaknu i rukavice. Igi Pop bi van učiniti ih sve u ranim 1970-ih, nosi par srebra kožne hlače je spasio za vrlo posebne prilike. Marc Bolan T. Rex je da se odluče za naranče u 1977.

Kožne hlače u 80-ih godina

Kao 1980. Pao je i građanskih nemira intenzivirana, punk mode je postao još politizirane i New romantizma donio kože u mainstream. Prodaja fetiš i ropstva habanja, uključujući i vlastite dizajne, Malcolm McLaren i butik kupaca Vivienne Westwood sada pročitao kao ko je ko u doba: Sex Pistols, Adam Ant i Siouxsie Sioux sve kupovala ovdje. Svi su oni prihvatili kože.

Kožne hlače u 90-ih godina

Kako se bližila 1990-ih, koža pantalona izgled postao mainstream klamerica. Ovih dana često se pojave na crvenom tepihu kada ih najmanje očekujete - pogotovo na Kate Moss. Što nas vraća tamo gdje smo počeli: šta je vječni žalbu?

Možda se vraća na Indijanac životinja kanalisanje. Samo, umjesto vaskrsava grizlija, ovih dana smo više namjere na otkrivanju našeg unutrašnjeg rock zvijezda. A možda je to glupo, ali je božanski izvođača koji šepurio na sceni vrućeg uske hlače su nas sve sanjao. Što se za to srebro par? Pa, ne možemo svi biti Iggy. Uvek eBay...

Povezane vijesti


Post Novosti

Prince George će koristiti ovo zvanično prezime kada započne školu

Post Novosti

Pravila lepote Suki waterhousea

Post Novosti

Možete kupiti tačno zlatne šminke od gal gadota za samo 7,50 EUR

Post Novosti

Novi poslanik UN-a za mir Malala Yousafzai isporučuje uzbuđeni govor

Post Novosti

Otkrijte koji nominovani za Oskara izgledate najviše

Post Novosti

Ljetna ljepota 2018: 4 izgleda da će svi nositi ovog leta

Post Novosti

Sedam unutrašnjih saveta koje vam trebaju da oživite svoju dnevnu sobu

Post Novosti

Pirelli kalendar 2018

Post Novosti

Poznati liči na red za ženski marš (ali ne i inauguracija)

Post Novosti

Bridžit Džounsova beba - vijesti, prikolica i sva ogovarajuća tračeva

Post Novosti

Ovo je kada će se Adriana Lima povući iz tajne piste Viktora

Post Novosti

Evo zašto ga k-lepota ubija