Istekao šminkanje može vam biti bolesno | BA.polkadotsinthecountry.com

Istekao šminkanje može vam biti bolesno

Istekao šminkanje može vam biti bolesno

To je vrijeme da odbaci taj stari ruž za usne

Razmišljanje o ponovne upotrebe tog starog eyeliner da ste gurnuti u dnu make-up bag okrugli prije oko dva leta? Razmisli ponovo.

Ako držiš na stari ruž za usne ili pokušava da posljednje kapi maskare iz cijevi dodavanjem vode, učinite sebi uslugu i kupiti novi. Jer ne samo da može razviti funky aroma, nova studija je utvrdila koji je istekao Make-up koju možete staviti na rizik svega, od urina infekcija meningitisa.

Istraživanje, koje je sproveo London Metropolitan University naučnici otkrili da out-of-date kozmetike mogu sadržavati smrtonosne bakterije, uključujući i - između ostalog Zlikovci - ubacterium (koja izaziva bakterijska vaginoza), Aeromonas (jedan od uzroka gastroenteritisa i infekcije rana) i Propionibacterium - jedan od glavnih uzroka akni i drugih kožnih bolesti.

Tokom studija, dr Paul Matewele, viši predavač u biomedicinskim znanosti u Londonu Metropolitan University, testirali pet kozmetičkih proizvoda, koji su bili blizu ili pored njihovog korištenja po datumu iz high street i dizajnerskih brendova.

load...

'Svi stari make-up proizvoda temelja, sjajilo i ruž za usne bio je pozitivan na Enterococcus faecalis pod strogim laboratorijskim testovima', rekao je Matewele. 'Enterococcus faecalis je potencijalno smrtonosni soj bakterije koja uzrokuje meningitis i sepsu i jedan je od najvećih ubica za novorođenčad.'

Scary stvari, pogotovo s obzirom na jedan od pet Britaniji žene gomilaju svoje make-up prošlosti preporučene datum isteka.

Uvijek pazi na pomoći mali znak na ambalaži koji pokazuje obris lonac i poklopac sa brojem u njemu - taj broj je koliko mjeseci treba držati otvoren proizvod za.

Potrebno ažuriranje make-up bag, odmah? Ne udaraj robnoj kući dok imate svoju ugovoriti make-up recommendationsfrom sestrinskog stranice u prahu. Početi sa pronalaženju savršen foundationhere.

load...

Ali kao pravilo, provjerite koristi po datumi ispod:

Maskara: 3 monthsLiquid eyeliner: 3 monthsPencil ili Kohl eyeliner: 12 monthsCream rumenilo i više štapići: 12 monthsLiquid Foundation / korektor: 12 - 18 mjeseci (temelj na bazi vode će trajati do 12 mjeseci, dok je na bazi ulja će trajati nešto duže - 18 mjeseci - zbog svojih prirodnih sistema konzervans) Lipstick: 12 - 18 monthsPowders (rumenilo, bronzer, temelj): 24 monthsEyeshadow: 24 monthsNail za nokte: 24 monthsFragrance: 3 - 5 godina

Povezane vijesti


Post Novosti

Ovako je tako dugo Hloe Kardashian sakrio svoju trudnoću

Post Novosti

Dojenje u javnosti

Post Novosti

Pozdravite masku lica od 8 eura koja će apsolutno transformisati vašu kožu

Post Novosti

Ova slika Chris pratt spray tan je super relatibilan problem lepote

Post Novosti

Emma Votson veruje da mnogi muškarci mrze filmske heroine iz tog razloga

Post Novosti

Trener struka: Da li nosi pojas stručnjak zaista funkcioniše?

Post Novosti

A sada u kršenju političkih vijesti, Francuska je imenovala svoj prvi pas

Post Novosti

Intervju: Abbey Clancy govori o majčinstvu, šminkanju, unutrašnjim masažama i njenoj beloj veštici

Post Novosti

Zahvaljujući Kylieju jenneru, najtraženiji nakit na Google-u je Cartier ljubavna narukvica

Post Novosti

Istina o rasizmu u muzičkoj industriji

Post Novosti

Kako nositi SS16 trendove na a-listi način

Post Novosti

Poznate osobe koje su uradile pozorište