Iračka porodica izbeglica se ponovo sjedinila sa svojom voljenom mačkom u ovom plakatnom video snimku | BA.polkadotsinthecountry.com

Iračka porodica izbeglica se ponovo sjedinila sa svojom voljenom mačkom u ovom plakatnom video snimku

Iračka porodica izbeglica se ponovo sjedinila sa svojom voljenom mačkom u ovom plakatnom video snimku

Irački porodice izgubili mačka Kunkush bježeći u Evropi, ali u ovom dirljiv video nađu svoj put natrag u jedni druge. Upozorenje: to je sentimentalna priča.

Http://www.youtube.com/watch?v=05K-YUezBKAVia The Guardian

A majka i petero djece pobjegli Irak u novembru 2018. Traže utočište u Evropi. Odlučan da ne ostave svoje voljene cat: Kunkush, odveli su ga sa sobom (što smo već volim ovu priču), a zajedno porodice šest trekked u Tursku, gdje su dobili gumenom čamcu preko grčkom otoku Lezbos.

100.000 izbjeglica je došao na otok samo u novembru i nakon dolaska, preplavljen mačka pobjegao iz svoje korpe i bio je odvojen od svoje porodice u Grčkoj.

Nekoliko dana kasnije je pronađen od strane humanitarnih radnika u obližnjem selu ribolov, u potrazi za svoju porodicu, ali oni su već bili prisiljeni da se krene dalje, ostavljajući Kunkush - koji je navodno bio je zlostavljan od strane drugih mačaka na otoku - da se brinu za sebe. Ako već ne plače, vi ćete biti uskoro.

load...

Nadimak Dias od veterinara da je odveden na, divan mačka uživali dva mjeseca udobnosti hrane i mazili se, prije nego što se izdaje sa svojim vrlo vlastiti ljubimac pasoš (nećemo zadržavati na ironiju da ljudska bića iz Sirije ne može dobiti pasoša, ali mačke mogu). Ozbiljno, ovo je iznad sladak. Zatim svetac zove Amy Shrodes ga je odveo u Berlinu, gdje je dobio njemački hranitelja (da je čak imao hranitelja!), Dok su volonteri fokusiran na lociranju svoju porodicu.

Tada je Internet kampanja je stvoren da bi se spojili. Oba Facebook stranicu i Gofundmepage su bili postavljeni da se podigne svijest i sredstva za uzrok i ubrzo Kunkush imala gotovo 5.000 pristalica.

load...

Facebook stranici: Reunite Dias, dokumentirana njegovo putovanje i upoznao pristalice kako mogu pomoći... 'Hello! Hvala vam za uzimanje vremena da čuje moju priču. Zovu me Dias ovdje. Moja porodica i ja smo iz Mosula, Irak i ja smo se odvojili od njih, kada smo se spustili na sjevernoj obali Lesvos Island prema Skala Sykamenia. Uplašio sam se i pobjegla od malog broda. Počela sam da nedostaje moja porodica pa sam se vratio tjedan dana kasnije u pokušaju da ih traže. Na žalost, morali su napustiti da idu u izbjeglički logor i ostavio me za sobom. Molimo vas da podijelite svoju priču i pomoći ujedini me sa svojom porodicom! Ako imate bilo kakve informacije, molimo pošaljite nam poruku ili e-mail nas na [email protected] '

Kao i svi epska priča, ovaj ima vrlo sretan kraj. Kunkush porodice su se nalazile u Norveškoj Feburary 14. I tako je leteo iz u Norvešku sa 470 € avionsku kartu financira svoju internet kampanju, a dočekali ih vrlo suzama okupljanje. Srećom za nas njihovo okupljanje je zarobljen na kameri, ali biti upozoren, to je pravi sentimentalna priča i to će uništiti šminke.

Mačke Facebook stranica je ažurirana kasnije, postavljate mnoge pristalice projekta:

Želimo da se ovaj put da ti se zahvalim. Vaša podrška i ohrabrenje pomogla ujedini ove porodice. Ovo pokazuje kako svatko može napraviti razliku, bez obzira na to gdje se nalazite. Vjerujemo da svako ima vještine koje su korisne tako molimo vas da koristite svoje vještine da biste pomogli drugima. Možete početi sa lokalnom zajednicom - pomažući u organizaciji koja je strastveni o onome što su strastveni oko, a onda odatle, mogućnosti su endless.Thank vas sve ponovo. Nismo mogli ne bi to učinili bez tebe.

Ako ćeš danas gledati ništa, molimo Vas da ga ovaj video.All fotografije su iz ujedini Dias Facebook stranici

Povezane vijesti


Post Novosti

Mc se sreće: Michelle siwy

Post Novosti

Bejončev rođendan

Post Novosti

Srednja devojčica: Gde su sada?

Post Novosti

Bobbi Brown lansira da budeš kome vodiš kampanju

Post Novosti

Brzi savjeti za lažni tan ne uspeva

Post Novosti

Cara delevingne se udružila sa Pumom kako bi osnažila žene

Post Novosti

Majka koja veruje da trebate raditi na cv vašem djetetu od rođenja

Post Novosti

Channing tatum je upravo napisao najlepše pismo njegovoj ćerki

Post Novosti

Doručka iz Rainbow-a je stvar - duge dugine, duge ruže, rainbow torta, tostie od duge

Post Novosti

Carrie Fisher je upravo napravila apsolutno šokantne zvijezde u ratovima

Post Novosti

Mračna kula: Vijesti, prikolice i puno idris elbe

Post Novosti

Neočekivana boja usana koju ćete videti svuda