Hedi slimane ostavlja svetog Laurenta, Anthony Vaccarello je novi kreativni direktor | BA.polkadotsinthecountry.com

Hedi slimane ostavlja svetog Laurenta, Anthony Vaccarello je novi kreativni direktor

Hedi slimane ostavlja svetog Laurenta, Anthony Vaccarello je novi kreativni direktor

Pariški modne kuće Saint Laurent je zvanično potvrdila da je kreativni direktor Hedi Slimane napušta brend, imenovanje Versus Versace dizajner Anthony Vaccarello.

Pariški modne kuće Saint Laurent je zvanično potvrdila da je kreativni direktor Hedi Slimane napušta brend i da Versus Versace dizajner Anthony Vaccarello će mu zaista zamijeniti na čelu. 

Glasine su vrte mjesecima kao Hedi je navodno 'odjavio' njegove uloge, koji plovi pod Fash spakuje se u svoj rodni grad, LA, da predstavi svoj Pre-Fall kolekcije, a ne trošiti vrijeme u Parizu HQ brenda.

Ali onda, čim bi on bičevati glasine, on će ih ukinuti - njegove igre, tihi kolekcije visoke mode na Paris Fashion Week (što je bila njegova prva visoka linija za brend) bio je hit sa urednicima i znači da polazi kuća je na visokom nivou.

load...

Dok smo svi mogli vidjeti izlaz dolazi, sve je to isto iznenađenje.

'Ono što Yves Saint Laurent je ostvario u protekle četiri godine predstavlja jedinstvenu poglavlje u povijesti kuće,' François-Henri Pinault, izvršni direktor Kering, luksuzni kompanija koja posjeduje Saint Laurent, navodi se u saopštenju.

"Ja sam vrlo zahvalan Hedi Slimane, a cijeli Yves Saint Laurent tim, zbog toga što je postavljanje staze da je kuća je uspješno prihvatila, a koji će dati dugovječnosti u ovaj legendarni brand."

U četiri godine na etiketi, Hedi okrenuo što je tada bila Yves Saint Laurent u jednu od najoštriji, najuticajnijih oznake modnoj industriji i vrhunski komercijalnih izvođača, previše. Sa Hedi na čelu, prodaja je gotovo udvostručio - mi za to krive sve one IT torbe on nam je uvjeren da kupi.

load...

Njegove predstave imao atmosferu rock koncerata (i stav da se s njima), kao iz sezone u sezonu je zaglavio sa svojim pištoljima, predstavljajući glam, grungy estetski da je A-liste obožavao.

Šta Slimane će napraviti sljedeće ostaje da se vidi, ali možete se kladiti da će biti zanimljivo - on je već vodi gotovo drugi život kao fotograf vikendom, fotografisanje Cali je alt muzičkih zvezda i Hollywood talenata poput Dylana Lee, u podzemnim prostorima.

Nasljednik je objavljen u dvostruko-quick time, Anthony Vaccarello, belgijski dizajner prethodno predvodi Donatella Versus Versace liniju, nazvan kao iš-u od samog početka. 

Da li ste zadovoljni sa imenovanjem Anthony Vaccarello Saint Laurent? Recite nam što mislite na Twitteru @MarieClaireUK.

Povezane vijesti


Post Novosti

Mit je uhvaćen: Opozicije ne privlače

Post Novosti

Kanye zapad predstavlja sezonu tri godine sa Kim Kardashian, Khloe Kardashian i Lamar odom

Post Novosti

Princ Vilijam otvara se o tome kako su mediji utjecali na život svoje majke

Post Novosti

Cara delevingne pridružuje se Kate moss kao novo lice Rimmel london

Post Novosti

Kaia Gerber: Sve što trebate znati o ćerki Cindy Crawford

Post Novosti

Supermodeli stenjanju: Najgori model citira posao

Post Novosti

Modni brend Tommy Hilfiger: Istorija i najbolji trenutci

Post Novosti

Oslobođeni ljudi otkrivaju novu kolekciju vjenčanica, inspiraciju od bohe

Post Novosti

Oblačenje poput pariza. Le Bon marche otvara online prodavnicu

Post Novosti

Moramo da razgovaramo o prvom kraljevskom darivanju megan marke uk

Post Novosti

Chrissy teigen otvoreno govori o braku, IVF-u i depresiji

Post Novosti

Upoznajte hrabre devojke koje se bore protiv FGM-a u tanzaniji