Evo zašto je trg u parlamentu u očajničkoj potrebi žene | BA.polkadotsinthecountry.com

Evo zašto je trg u parlamentu u očajničkoj potrebi žene

Evo zašto je trg u parlamentu u očajničkoj potrebi žene

Šta je Žena treba da uradi da se u bronzi?

Parliament Square je istorijski Londonu orijentir, uz Westminster atrakcija koje nude poznate statue istorijskih ličnosti, pružajući hlad za turiste da jedu ručak u.

Od bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandelato prošlosti premijera britanske: Palmeston, David Lloyd George i Winston Churchill, čini se kao da te repliciraju u bronzi je rezervirana za elitnu nekoliko.

U stvari, ako je suditi po jedanaest ljudi čast na trgu, izgleda da morate biti britanski premijer ili strani državnik da dobiju takav priznanje - oh i biti muško naravno.

Obratite pažnju na temu tamo? Nijedna žena - nešto što izgleda kao malo više od nadzora za 2018.

I ne možemo ne vidim zašto - bi ženski kip donijeti toliko prednosti - žene bolje u stanju mirovanja za jedan, oni uglavnom imaju bolje držanje i da ne govorimo, ako je prikazano u duge suknje, oni bi daje više hlad za turiste.

load...

Oh, i naravno tu je i činjenicu da se ženski kip bi predstavljala pola zemlje i čast mnoge žene koji su nam stigli u kojoj smo danas.

Prošle godine, britanski novinar Caroline Criado-Perez pokrenuo kampanju da konačno podigne ženski kip u prestižnom trgu - nešto što je otišao na dobiti nevjerojatnih 85.000 potpisa.

Danas, dizajn za kip je otkrivena, sa umjetnik Gillian Wearing predstaviti model Millicent Fawcett, sifražetski i pionir prava žena, da stoji u bronzi među svojim muškim kolegama.

Vidi ovo Gillian Wearing ne samo da stvaraju prva žena kip na trgu, ali i postao prvi ženski izvođač stvoriti jedan za London orijentir - a to je vrijeme.

load...

Statua vidi Millicent Fawcett, vodeći borac za ženska glasa, držeći znak čitajući jednu od svojih najpoznatijih citata, "Hrabrost poziva na hrabrost svuda '.

Statua će spomen stoljeća od početka prava glasa žena u Velikoj Britaniji, s gradonačelnikom Londona izražavajući ponos.

'Kao ponosni feministkinja u Skupštini grada, dao sam nadahnut kampanje Caroline moju punu podršku ", objasnio je on. "Izuzetno mi je drago da smo dobili zeleno svjetlo da donese prvi put kip žene u centar britanske demokracije na Trgu Parlamenta - nešto što je odavno trebalo."

"Zaista sam oduševljen da planiranje je odobren", složi umetnik. "Sada Millicent Fawcett statua može stajati kao ravnopravan među muške statue na Trgu Parlamenta. '

O vremenu!

Povezane vijesti


Post Novosti

Muškarci čitaju tweetove ženskim sportskim predavačima

Post Novosti

Joséphine de LA Baume na vintage shopping i modne ikone

Post Novosti

Ove pet loših navika može biti dobra za vas

Post Novosti

Prince Harry je posetio bolesni petogodišnjak, a slike su divne

Post Novosti

Razmišljate o puniočima lica? Evo šta prvo treba znati

Post Novosti

Ovo se dešava kada Pernille Teisbaek sarađuje sa jednim od najkvalitetnijih Scandi brendova

Post Novosti

Kapsule Ganni X browns će uskoro dodati doze hladne u vašu garderobu

Post Novosti

Ivanka trump: Njen novi stilist poznatih ličnosti i kontroverzni omiljeni dizajneri

Post Novosti

To je razlog zbog kojeg je Lena Dunham srela sa Gala medicinskom hitnom slučajem

Post Novosti

Zoolander 2: Šta smo mislili o tome

Post Novosti

Vina se zatvara, tako da se osvrnemo na najbolje vino do danas

Post Novosti

Celebrities Starstruck od drugih zvijezda: Ovo su najbolji momci fanova slave