Da li su mikro stanovi pristupačno rešenje Londonske krize naplate? | BA.polkadotsinthecountry.com

Da li su mikro stanovi pristupačno rešenje Londonske krize naplate?

Da li su mikro stanovi pristupačno rešenje Londonske krize naplate?

Shemu ima za cilj da se bavi "Hollowing od centralnog Londona '

Riječi Jadie Troy-Pryde

Teško vijest da je kriza iznajmljivanje stanovanje je (još uvijek) depresivno, a ako živi u Londonu sa snovima kupnje mjesto svog jednog dana onda bolje ne biti u žurbi - agenti za nekretnine Hamptons International izračunali da to ću jednom prvi put buyerliving u Londonu oko 45 godina da spasi dovoljno. Sjajno!

Dok je iznajmljivanje cijene skočiti i zarada ne uspijevaju držati korak s povećanjem, mnogi mladi profesionalci i srednjim primanjima su ostali plaćaju kroz nos za privilegiju života u glavnom gradu.

Ali jedan rješenje za nedostatak pristupačne kućište može biti "mikro-stanova. Je Telegraphreports da stambeni regeneraciju developer U + I ima za cilj da umanji "Hollowing iz centralnog Londona da osiguraju kućište za hiljade Londona kao dio njihovog grada Stanovi shema, pokretanje ove sedmice.

load...

Kućište se sastoji od jedinica između 19 i 24 kvadratnih metara i da će se nalaziti u centralnim lokacijama širom zone 1 i 2. Dok su znatno manji od prostora preporučuje Greater London Authority, oni nude pojedincima priliku da žive u udarnim područjima - iako, u kompaktnoj četvrtine.

U "mikro-stanova 'nalaze se u blokovima koji imaju zajedničke prostorije, sa planovima, uključujući zajedničku kuhinju i krovna terasa, kao i ko-radni prostor. Cijena tag dolazi na između 700 € - 1 € po kalendarskom mjesecu sa najmanje pola jedinica ispunjavanju kriterijuma za London Living najam. Pojedinci u nadi da će dobiti svoje ruke na jednom od prostora će biti prihvatljivi ako padnu u unaprijed utvrđenom nosač zarade, a obećava da ograniči cijene najma.

load...

Trenutno postoje dvije prototip stana u U + I uredima u Victoria, arhitekta Ab Rogers i dizajner Manser prakse. Richard Nakon, zamjenik izvršnog direktora U + I smatra da je to održivo rješenje za iznajmljivanje krize.

'Za novu generaciju radnika u sredini, često rade u središtu, koji žive u središtu Londona je dugo bio san ", rekao je on.

"Idealno bi bilo da se razvije ove lokacije u saradnji sa organima u javnom sektoru koji imaju neiskorišteni zemljišta. Ovo bi moglo donijeti dodatnu socijalnu pomoć u javnom sektoru za generiranje toliko potrebne prihode od najma prihod, zadržavajući vlasništvo nad njihove imovine. "

Prostori su dostupni samo za iznajmljivanje, i ne može se kupiti i preprodati. Cilj je da se stvori pet blokova u devet Londonu opštinama koje bi mogle pružiti više 4.770 domova, prema think tank Development Economics.

U "mikro-stanova 'izgledaju, dobro, mikro, a iz videa prijedlog izgleda vrlo slično kao ured sa dnevnim četvrtine - ali sa mnogim ključnim grada radnika i mladih profesionalaca vrednovanje lokacija preko fizičkog prostora, ovo moglo biti budućnost London žive?

Povezane vijesti


Post Novosti

Rachel bloom otkrije troškove crvenog tepiha ako niste veličine 2

Post Novosti

Princ Vilijam i Kate mogu izbjeći kraljevsku tradiciju slanjem princa Georgea u ovu školu

Post Novosti

Dečak pokušava odeću djevojčice i govori o tjelesnom sramotenju i seksizmu

Post Novosti

Behati prinsloo intervju: Supermodel uvodi svoju sočnu kolekciju modnih kuća

Post Novosti

Priča o audiciji Emmy Rossum bikini je noćna mora glumaca

Post Novosti

Lilly Singh je promijenila ovu seksističku tradiciju na dalje rodnu ravnopravnost

Post Novosti

Meghan marka je osećala da joj nije bilo dovoljno na početku karijere

Post Novosti

Zašto je Terezija mogla doživeti gubitak od klizišta tokom opštih izbora

Post Novosti

Vestiaire kolektiv je pokrenuo neophodni londonski pop-up

Post Novosti

Ovaj pokretni oglas izaziva rodne uloge na najsnažniji način

Post Novosti

Netflix nudi ponudu za gledanje van mreže - evo šta treba da znate

Post Novosti

Prince Harry i Meghan marke otkrivaju svog pekara za svadbu