Cambridge je prvi univerzitet u Velikoj Britaniji koji zapošljava savetnika za seksualni napad | BA.polkadotsinthecountry.com

Cambridge je prvi univerzitet u Velikoj Britaniji koji zapošljava savetnika za seksualni napad

Cambridge je prvi univerzitet u Velikoj Britaniji koji zapošljava savetnika za seksualni napad

'Želimo ponuditi izvor specijalističku podršku studentima. "

Riječi Jadie Troy-Pryde

Ranije ove godine, Cambridge University otkrio da će biti zabrana seksističke wordsin pokušaju da iskorijene "pretpostavke rodne nejednakosti. Sada, univerzitet preduzima korake da postane prvi u Velikoj Britaniji zaposliti na puno radno vrijeme seksualnog assaultand uznemiravanje savjetnik reklamiranjem za novoformirane uloge.

Sa skoro jedan od pet studenata priznaje da su doživjeli seksualni napad ili uznemiravanje u svom prvom tjednu univerziteta, to je jasno da je Cambridge pokušava da se obrati jasan nedostatak podrške žrtvama. Univerzitet se nada da će zaposliti nekoga za ulogu koja će raditi direktno sa studentima, projektiranje i vođenje radionice za osoblje, kao i pružanje podrške i savjeta za one koji su iskusili seksualno zlostavljanje ili uznemiravanje.

load...

Posao, koji nudi platu do 38 € k, zahtijeva pojedinca da rade sa policijom, lokalni seksualni napad referentni centar i Cambridge silovanja kriznog kako bi se "ojača savjet i podršku na raspolaganju student."

Glasnogovornik University of Cambridge, rekao je za BBC: "Univerzitet je kontinuirano i aktivno radi na poboljšanju prevencije, odgovor, podršku i istraga svih slučajeva zlostavljanja, zločina iz mržnje i bludne radnje.

'Ovaj novi post je stvoren da dopuni i jačanja savjet i podršku na raspolaganju studentima kroz tutorial sistema koledža, a posebno ponudi izvor specijalističku podršku studentima. "

Ona dolazi nedugo nakon izvještaja da studenti Jesus College, Cambridge, čuli su vikali mizoginim pogrdama i povicima silovanje-izazivanja u junu ove godine.

load...

Guardian je istragu o seksualnom uznemiravanju je utvrdio da u posljednjih šest godina bilo je do 300 tužbe protiv sam univerzitetski radnici, tvrdeći da je seksualno uznemiravanje dostigla 'nivo epidemije'.

Ova vijest je imao pozitivan odgovor, a mnogi pohvalivši Univerziteta za pristup bavljenju uznemiravanje. Prošle godine, Oxford University uvedena obavezna seksualnog pristanka radionice koji pokrivaju seksualnog obrazovanja i pravnim aspektima pristanka.

Nadamo se da ove dvije poštovati institucije će utrti put za drugim univerzitetima slijediti odijelo.

Povezane vijesti


Post Novosti

George Clooney govori elenu kako je predložio amalu

Post Novosti

Brexit je učinio Britance kao ja odbačen u Evropi

Post Novosti

Većina googled pitanja: Ova mapa prikazuje najviše pitanja za svaku državu

Post Novosti

Najbolji kandidati šale na britanskim opštim izborima 2018

Post Novosti

Svaki put kada je Adele bio super-duper čovjek

Post Novosti

Justin Bieber emojis

Post Novosti

Carrie Fisher je upravo napravila apsolutno šokantne zvijezde u ratovima

Post Novosti

Može li glastonbury festival promeniti ime zauvek?

Post Novosti

Najbolji način za pokretanje e-pošte

Post Novosti

Kupite pet crnih haljina poput onih na crvenom tepihu zlatnih globusa

Post Novosti

Neto vrijednost Donalda Trumpa drastično se smanjila tokom prošle godine

Post Novosti

Ovo se dešava kada Pernille Teisbaek sarađuje sa jednim od najkvalitetnijih Scandi brendova