Mislite da ste previše savrseni da bi ih prevarili prevaranti | BA.polkadotsinthecountry.com

Mislite da ste previše savrseni da bi ih prevarili prevaranti

Mislite da ste previše savrseni da bi ih prevarili prevaranti

Promotivni funkciju sa Uzmi FiveFraudsters Možete prevara te novca na bilo kojem uređaju i u bilo koje vrijeme - kao Kate * otkrivena kada je postala žrtva zastrašujuće uvjerljiv telefon prijevara...

Bez obzira na to koliko tech pamet ste, ili koliko oprezni ste sa svojim novcem, to je nevjerojatno lako pasti u zamku prevara teksta, telefona ili e-mail.

U stvari, u Velikoj Britaniji gubimo zapanjujućih 2 miliona € dnevno za prevarante, ** i neko postane žrtva financijske prevare svakih 15 sekundi.

Kate, editor slika, je bio jedan od njih.

"Volim da mislim o sebi kao pametan kada je u pitanju čuvanje informacije o sebi, 'prisjeća Kate, 30." Ali gledajući unazad, sada vidim kako se lako sam prevaren. "

Ona bi nadograditi na svoj telefon samo nekoliko dana ranije, pa sam pomislio ništa kada je telefon kompanija zazvonio, rekavši da žele da provjeri kako je ona ide na i da izglade sve probleme mreže.

load...

Daleko od toga da sumnjiv, Kate je bio impresioniran sa nivoom usluge kupcima.

'Čovjek na telefonu zvučala legalno ", kaže ona. 'Rekao je da želi da provjeri da je imao ispravan detalje plaćanja za moju izravno zaduženje, i zato što je znao posljednje četiri cifre na moju dugu broj kartice, pretpostavio sam da je u redu da se potvrdi ostatak. "

Ali, govoreći mu svoj broj punu debitne kartice, uključujući i datum isteka, a kod na poleđini kartice, Kate je nehotice dao telefon-prevarant sve što mu je bilo potrebno da se novac od nje računa.

'Čim sam spustio slušalicu, osjećao sam se nelagodno, kao telefonski razgovor je završio prilično naglo ", kaže Kate. "Kasnije tog dana sam je ponovo zazvonio provajdera da proverim. Oni su rekli da mi je hadn'trung i nikada ne bi zvao da potvrdi te detalje plaćanje preko telefona. "

load...

Uznemiren i zabrinut, ona pogleda na izvod iz banke - da otkriju 50 € je već proveo u DIY radnji.

'U tom trenutku shvatio sam da su prevareni i odmah pozvao banke da otkažem karticu. Srećom sam nadoknaditi, ali se osećao neprijatno kada objašnjava kako se to dogodilo. Ovih dana, kažem svima da znam da odgovorim na nepoznate pozive s oprezom. I ja nevergive moj licni detalja. '

Umjesto da dijelite svoje lične ili finansijske detalje, Take Fiveto zaustaviti, mislim, a zatim Podsjetite se ove jednostavne izraz: Moj novac? Moje informacija? Ja ne mislim tako! To je najjednostavniji način da se zaustavi prevare.

Ovdje su neke od drugih najčešćih prevara, i kako bi se osiguralo da ne postane žrtva...

Nemojte kliknuti na linkove: Pazi na e-mailove ili tekstove koji Pozivamo Vas da kliknete na link. Na primjer, možda ćete dobiti e-mail rekavši ti duguje povrat novca iz zvaničnog tijela, kao što je TV licenciranje. Ili to može biti službeni-tražim-mail kažeš da su uhvatili prebrze vožnje i mora platiti kaznu na mreži. U svakom slučaju, vi ćete biti pozvani da kliknete na link, koji dovodi do lažne web stranice koje će vas pitati da unesete lični ili finansijski detalji. Jednom kada prevaranti imaju ove, to je lako za njih da kradu od vas.

Odgovor poziva s oprezom: Možda ćete dobiti poziv od nekoga tvrdi da je iz vaše banke ili pouzdana, kažem da postoji problem sa vašim nalogom. Strašno je da mu se kaže da je neko pristupiti nalog, ili je došlo do neovlaštenog aktivnost. Pozivalac zna da će biti zabrinuti i može pozivamo da se krećete svoj novac u poseban, "sigurno" naloga gdje će biti zaštićeni. Ali to je prevara - pravi banke ili kompanije nikada ne bi to učinili, ili vas dati svoj puni lični ili finansijski detalji preko telefona.

Prevaranti mogu biti vrlo uvjerljiv, tako da ostanu budni i zadržati svoj novac siguran u 2018..

* Ime je promijenjen ** finansijskih prevara Akcija UK podataka 2017. Godine.

Povezane vijesti


Post Moda

Najbolje obučene poznate ličnosti 2018: Svi najbolji crveni tepih i ulični stil

Post Moda

Kako izbjeći pad za lažne linkove prevare

Post Moda

Mango online ponude, popusti, prodaja i šoping hacks

Post Moda

Nedelju dana nisam nosio grudnjak i to se dogodilo

Post Moda

5 trendova koje sada obuhvatamo od šou modne nedelje u Marc-u u Berlinu

Post Moda

Ljepota-botanika-koju želite-nositi-svakog dana

Post Moda

Kako nositi žuto

Post Moda

Moda iz 1930-ih i žene koje su definisale tridesetih godina

Post Moda

Crni petak i cyber ponedjeljak engagement prsten prodaje za svaki budžet

Post Moda

Chanel AW18 prikaži sledeću recenziju: Šta se desilo u Chanelovoj čarobnoj šumi

Post Moda

Brendove za sunčane naočare koje trebate znati

Post Moda

Kako pranje i skladištenje vaših Cashmere džempera