Kako veličine etikete za odjeću mogu stvarno uticati na vas | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako veličine etikete za odjeću mogu stvarno uticati na vas

Kako veličine etikete za odjeću mogu stvarno uticati na vas

Vi ćete biti iznenađeni

Riječi Shakaila Forbes-Bell

Jeste li znali da je moguće kupovati sebe tanak? Ne, nismo ni mi, ali ispostavilo se psihologija može objasniti mnogo stvari, kao što boje nositi da bude uspješan u životu. Jeste li ikad pokušali na novi par traperica neočekivano da je vam je potrebna veličinu jedan ili čak dva puta manje? Ili saznao da si različite veličine cipela u svakoj radnji?

Dok možda ne vidim nikakvu promjenu na vagi, spustivši veličine haljina može biti samo slučaj istraživanja različitih marki.

Nema uključeni agenti iza ovog tzv Sliming fenomen su dotjerivanje etikete magije. Od 1930-ih, potrošači su zamijenili svoje prilagođene haljine za ready-to-wear komada. Ovaj video uvođenje standardiziranih dimenzioniranje sistema koji ima za cilj da obezbijedi dosljednost i jasnoću u dimenzijama veličine haljinu. Međutim, većina tih dotjerivanje grafikoni se baziraju na dva ili tri dimenzije karoserije koji ne prime za specifične dimenzije i varijacije u obliku tijela u populaciji.

load...

Slično tome, mnogi proizvođači konfekcije još uvijek koriste ove sada zastarjele dimenzioniranje chartswhich ne uzimaju u obzir za povećanje etničke raznolikosti, promjene u zdravstvu i drugih društvenih smjene koji doprinose sve raznolikiji proporcije tijela prisutan u općoj populaciji.

U većini slučajeva, proizvođači se ne poštuje dimenzioniranje sistema na svim. Umjesto toga, svaki proizvođač ima svoj sistem i brendova koristiti ovu slobodu da sami daju konkurentsku prednost i sa ovim smo svjedoci uspon 'Vanity Sizing'.

Vanity Dimenzioniranje je proces namjerno mislabelling haljine sa manjim nego tačne veličine sa ciljem uvjeravanja potrošača da njihova tijela su manje. Uprkos nedavnom povećanju popularnosti tijela pozitivnosti, čini se da je "tanka idealno 'i dalje prevladava.

load...

Postavljanje manjih dimenzija etiketa na haljinu sa psihološka potreba većim mjerenja zadovoljava potrošača da se osjećaju tanak i ovaj pozitivan emocionalni odgovor je tada usmjeren na brend u pitanju. Iznenađujuće, istraživanje je utvrdilo da su prisutni efekti Vanity Sizing čak i kada smo ih zamisliti.

Na primjer, u svojoj studiji, Nilüfer Aydinoğlua i Aradhna Krishna rekao je učesnicima da zamisle se uklapa u odjeću koja je manja od svoje uobičajene veličine. Rezultati su pokazali da Vanity Sizing ne samo da povećava pozitivno razmišljanje, ali može dati ljudima, posebno onih sa niskim samopoštovanjem poticaj u samopouzdanje.

A 2018 studija Wan-Ju Iris Franz je otkrila da luksuznih brendova su najveći počinioci Vanity Drobljenje, s dizajnerom odjeće značajno mjerenje manji nego jeftiniji brendova za ženske odjeće. Dakle, čini se da kada kupujete dizajner ti ne samo plaćaju za prestižnu imenom i verovatno vrhunskog kvaliteta, ti i plaćaju za unapređenje na samopoštovanje.

Međutim, kada je u pitanju Vanity Drobljenje, možete imati previše dobra stvar? Ako ste bili da udobno stane u traperice tri ili čak četiri puta manja od vaše uobičajene veličine, možda sumnjate nešto sumnjivo se događa. Istraživanja pokazuju da potrošači koji su svjesni značajne praznine ili neslaganja između oznaka odjeće i stvarne veličine su češće pokazuju negativne reakcije na proizvod i brand (Ketron & Spears 2017. Godine).

Ukratko, Vanity Sizing radi samo kad obmana je samo o prihvatljivo i u vremenu gdje potrošači traže veću transparentnost od brendova, ove vrste psiholoških trikova možda neće dobro sjesti sa mnogo ljudi. U najmanju ruku veličine etiketa neslaganja mogu uzeti neki od radosti iz shopping i često može napraviti online shopping apsolutna noćna mora. Sa razvojem novih tehnologija, sada postoji 3D optički skeneri tijelo koje može preobraziti našu sposobnost da adekvatno i precizno izmjeriti veličinu tijela stanovništva i oblika.

Na žalost, modni svijet je spor da pokupi na ovom napredovanje. Mi vjerojatno neće vidjeti bilo kakve dosljednosti u dotjerivanje etikete u skorije vrijeme kao prijanjanje na standardni veličine sistem je još uvijek u potpunosti dobrovoljno. Za sada, jedini pravi brojeve koje treba brinuti o su one na cijeni jer 'veličinu' zaista nije bitno.

load...

Povezane vijesti


Post Moda

Upoznajte pobednike nagrade #IamMe

Post Moda

Ovaj novi trend je dokaz da i dalje gledamo na Dijanu za modnu inspiraciju

Post Moda

Cool kuće dizajniraju ideje dizajnera enterijera za manje od 100 EUR

Post Moda

Ko će biti dizajner venčanice Meghan Markle?

Post Moda

Crni petak i cyber ponedjeljak dizajner se bavi previše dobrim da bude istinit (ali su, pošteni)

Post Moda

To je Gucci SS18 i ti ćeš je voleti

Post Moda

Ovo je najtiražniji modni brend u 2018. godini

Post Moda

Modni blogeri najpopularniji dizajnerske torbe cipele

Post Moda

Najmlađa mama i kćerka za svatove slave

Post Moda

Kupujte najbolje kulote kako biste ažurirali svoju letnju garderobu

Post Moda

Najbolja ljetna haljina za ažuriranje ljetne garderobe

Post Moda

Kupovina hacks postaje ASOS vvip