Zašto su bile suzne Lily Allen u džungli u Kalisu, tretirane prezirima? | BA.polkadotsinthecountry.com

Zašto su bile suzne Lily Allen u džungli u Kalisu, tretirane prezirima?

Zašto su bile suzne Lily Allen u džungli u Kalisu, tretirane prezirima?

Tokom posjete Calais izbjegličkom kampu, Lily Allen napravio fatalnu grešku ljudskog bića

Vijesti putuje tako brzo ovih dana da se čini kao da se dogodi gotovo istovremeno Priča i povratni udar. U srijedu Lily Allen je postao svjež meta kada je stavio online snimke njom tokom posete Calais refugeecamp poznat kao Jungle.

Njene suze nakon što je čuo priču o 13-godišnji dječak iz Afganistana, koji je rizikovao svoj život da postigne Jungle su odbačene kao "krokodil", a njen refleksivna izvinjenje dječaka zvala "smiješno". 'Izvinjavam se u ime ove zemlje za ono što smo si stavio preko' rekla je u kratkom video snimaka preuzet iz BBC-a Victoria Derbyshire, prije nego što sahranjuju lice u rukama.

Allen je također optužen da je 'luvvie' - omiljena uvreda bacili na slavne koji se usude da se uključe u uzroka izvan njihove šoubiznis balon. A-Listers koji podržavaju dobrotvorne organizacije su često optuženi za dramatiziranje ili površno poštovanje. Angelina Jolie možda su proveli najbolji dio od 15 godina u posjeti zonama sukoba i kampanju za žene, ali će uvijek biti neko na krilima spreman da je optužiti samopromocije.

load...

Ali, kao što je to ili ne, ambasadori osoba donose vrijedne i prijeko potrebnu pažnju dobrotvorne svrhe, i Alen namere u ovom slučaju izgleda da su u potpunosti dobro značenje.

Allen je privukla kritike u prošlosti govori njen um, nešto što izgleda ipak da je teško žena u javnosti. Možda ne slažu sa svoje stavove o krivici u Velikoj Britaniji za izbjegličke krize, ali ja ne mogu pomoći, ali mislim da je izliv mržnje nad njom izbor riječi dječaka predlaže ljudi ljuti zato što je Allen, koji je to rekao, a ne ono što je rekla.

Ima i onih koji će reći da nema "pravo" da se izvini u ime svoje zemlje, ali je kontekst ovdje je važno - njen izvinjenje nije bio dio unaprijed pripremljenu izjavu, to je bila reakcija na očajan situaciju.

load...

Ranije ove godine, moj muž i ja smo imali sirijski izbjeglički dolaze da žive s nama. Bilo je kroz sjajan povoju charitywhich stavlja izbjeglice u privremenom smještaju nakon što su dobili dozvolu da ostane. Ona je bila 23-godišnjak iz Damaska ​​koji su završili kod nas za šest mjeseci. Priča o tome kako je došla u Veliku Britaniju pojavila u paramparčad tokom vremena je živjela sa nama i dobila sam da je bolje znati, ali ja se živo sjećam trenutak jedne večeri, nekoliko mjeseci u svog boravka, kada je prenosio je nesportskog faza ovog putovanja. Sjećam se moje akutne sramota kad sam zgužvane u plač pred njom - velika, heaving jecaje koji kao da je dolazio niotkuda. Emocija me je iznenadio, a ne zato što njena priča nije bila zaslužuje to, već zato što jednostavno nisam video da dolazi. Takođe sam prilično ljut na sebe: to samo osjetio neprikladno i popustljive da sedi tamo plače sve nad njom. Sigurno sam mogao kontrolirati svoje emocije i bolje od toga. Sjećam se izvinjava iznova i iznova - za moje suze, za situaciju koja ju je zadesila i vjerojatno (tako me tužiti) za moju zemlju previše.

Reakcija Allen osećao kao jedan od onih trenutaka, jednostavna moć razgovor jedan-na-jedan - jedan pojedinac priča u jedan veliki strašno zagonetka ljudske patnje - brišući je dalje u neočekivanom žurbe. Mislim da ne postoji ništa posebno 'luvvie' o tome.

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Umoran sam od nadanjajući se bolje za žene u politici. Vreme je za akciju

Post Mišljenje

Prestani sudeći prema drugima: Gabrielle prosser

Post Mišljenje

Zašto Melanija i Donaldov jezik tela su tako fascinantni za gledanje

Post Mišljenje

Moje iskustvo u razvoju dece još uvek me proganja kao odraslu osobu

Post Mišljenje

Stvari koje niko ne govori o roditeljstvu

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život

Post Mišljenje

Dijagnoza raka: Kako se nositi

Post Mišljenje

10 od najčudnijih dodataka u Moschinu

Post Mišljenje

Ofcom je objavio pažljivo rang listu nepoznatih riječi

Post Mišljenje

Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti)

Post Mišljenje

Možemo li prestati da zovemo porodiljsko odsustvo slobodno vrijeme?

Post Mišljenje

Posle poslije radnje: Da li treba da preispitamo kulturu kulture na poslu?