Vick nada: Zašto se kultura kluba starih dečaka na radiju mora promijeniti | BA.polkadotsinthecountry.com

Vick nada: Zašto se kultura kluba starih dečaka na radiju mora promijeniti

Vick nada: Zašto se kultura kluba starih dečaka na radiju mora promijeniti

'Bez obzira na svoj talenat ili disk, poruka je jasna: "Upoznajte svoje mjesto... Jer to je samo kako je'."

Novinar i emiter nagrađivani Vick Hope, 28, jedan od domaćina doručak prikaži na Capital FM. Ona je također radio za MTV, 4Music i ITV, a sada ona govori kao dio našeg # NotMyJobcampaign...

Evo malo poznata činjenica o mojoj industriji: radio studiji su obično postaviti sa dva glavna mikrofona za izlagače, poznat u poslovnom kao "mikrofon 1" i "mic 2 '. Mic 1 ima kontrolu tipke za oba tako, u stvari, ko god sjedi na mikrofon 1 ima moć da utiša druge.

Sada razmislite o ovome: u dugoj istoriji muško-ženskih dua, čovjek gotovo isključivo sjedi na mikrofon 1; žena u mikrofon 2. Neverovatno, zar ne? Dakle, bez sumnje, čovjek je pod kontrolom, što znači da dok ne odluči da je uključite, žena preko stola od njega u suštini nema glasa.

load...

Za mene to je ono što ovaj mehanička činjenica predstavlja da bode. Rečeno mi je ovo prije šest godina, kada, svježe od univerziteta i pun ambicija, prisustvovao sam govor za pupi emitera na BBC-ju je predvodio Ženska Houranchor Jane Garvey. U 21, uzbuđeno započinju na moj emitovanje put, to me pogodilo teško. Zašto, pomislio sam, su proizvođači i programeri ne dovodi u pitanje je usađen strukture moći da podsvesno utišava žene. Bez obzira na svoj talenat ili disk, poruka je jasna: 'Znaš svoje mjesto... Jer to je samo kako je. "

Šest godina u industriji, osporavajući to zastarjele tvrdnja postala je svakodnevna borba za mene. Da, ja radim sa fantastičnim TV i radio ekipa, moj posao je san, ja volim moje kolege i, da bude jasno, ja ne upiru prstom ovdje u bilo koje kompanije posebno. Ali ostaje inherentna sistemski problem koji je nažalost postala norma.

load...

To ne bi trebalo biti normalno da se kaže, čak i svoje najbliže workmate, da je "radio je stari muškom klubu, vi ćete naučiti da se naviknem na to", ili da vaše šanse za zakucavanje televiziji svirku ozbiljno poboljšana, iskreno, bruto koketiranje sa određenim šefove. To ne bi trebalo biti normalno da se rijetko vide jedan žensko lice na rukovodećoj poziciji ili na odborima najvećih medijskih kuća, ili da se osjećaju od mjesta sjedi u sobi za sastanke puna srednje klase, srednje dobi belaca objašnjavajući da kako da kažem svoju priču.

Zašto je pretežno muško ured osoblje proizvodnja podigne tako malo obrve? Zašto je još uvijek prihvatljivo da je jedina žena producent i dalje ispao u čaj staze i odgovaranje na telefon, ili da je gotovo u potpunosti muški voditelj line-up ide bez izazova za samo tražim običan čudno. Jer, hajde, u 2018., to radi. Stvarno čudno.

Nisam očekivao da će naići na seksualnu diskriminaciju kada sam počeo, a to svakodnevno agresije došla kao šok. Ali još šokantnije je koliko brzo sam postao utrnula za sve to; koliko brzo sam počeo raditi načine bih mogao gurnuti svoj put kroz industriju, uprkos tome, a ne rješavanju ovog sranja glava-na. To je normalizacija muško-centric kulture koje otključavanje ženski talenat na poslu. Ali #MeTooand #TimesUp su stvorili prekretnica. Žene su progovoriti i to je sjajan, to je uzbudljivo, a to je tek početak. Zahvaljujući ovim pokretima, znam da je moj kolega počinju da razumiju, podršku i prihvatiti da ovaj razgovor treba da bude imao.

Zajedno, možemo staviti pritisak na naše poslodavce da rade bolje, da predstavljaju raznolikost publike služe, da se zaustavi slikanje žene kao Sidekicks, kao dodacima ili pribor za muškarce. U suprotnom, riskiramo drugih mladih žena sjedi u razgovorima kao i ja prije šest godina razmišljanja, "Znam moje mesto, a to nije ovdje."

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Roditeljstvo vezano za pritvor moje djece dojam već sedam godina

Post Mišljenje

Kako ste rekli Ne da biste bili djeveruša?

Post Mišljenje

Tri žene na svojim sestrama, supružnost i prijateljstvo

Post Mišljenje

10 od najčudnijih dodataka u Moschinu

Post Mišljenje

Brexit: Sve što trebate znati

Post Mišljenje

Metričnost

Post Mišljenje

Umoran sam od nadanjajući se bolje za žene u politici. Vreme je za akciju

Post Mišljenje

Objektiviranje muškaraca: Zašto kažete da je čovek vruć je u redu

Post Mišljenje

Olivia wilde: Dan sindroma dole

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život

Post Mišljenje

Rasizam: Zašto svi sada treba da vičemo o tome sada

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?