Tinejdžerska siva kosa: Kako to voleti | BA.polkadotsinthecountry.com

Tinejdžerska siva kosa: Kako to voleti

Tinejdžerska siva kosa: Kako to voleti

Mi čupamo ih i pokrivaju ih - ali šta kad si siva za više od pola svog života? Autor Kate Riordan dijeli svoju priču.

Moja mama pronašla svoj prvi sijede kose, kada mi je pomagao da isfenirajte moje kovrčave smeđe brus glatko za školu. Ja sam samo 14. Ona ju je izvukao, ali je ubrzo pridružili još nekoliko - svi oni grupisanih zajedno u mojoj rastanka, blizu prednjeg. Usamljeni bela kosa možda bila novost, ali više je bio običan čudno, po mom mišljenju. Imati zakrpu sijede kose bio je, kao i toliko drugo kada si četrnaest, nevjerovatno neprijatno. Ne biti blagoslovljen mnogo visine, počeo sam dobiti Twitchy kada dječaka nadvila nad mene u redu večeri, u slučaju da jedan od njih uočio skitnica sive i pokretanje smeje. Srećom, to je bilo godine 10, što je bilo kada su moji prijatelji i ja ušao u bojenje kosu na velika vrata.

Tada, sredinom devedesetih, uživali smo u ništa više u subotu popodne nego da se ide u čizmama i kupnje ledeno smeđe ruž za usne i polu-trajno, od kojih je potonji smo primijenili te večeri sa Blind Date u pozadini. Nicola je igrao na sigurno s malo varijacija svoje tamne plava boja, ali Jo je bio neustrašiv, ostavljajući je trešnja-crvena nijansa, a dvostruko vremena. Uvijek sam išao za bordo ili patlidžan, a oba su da izgledam kao smrt zagrejali. Na kraju shvativši moje ludosti, išao sam tamno smeđa, umjesto - što dalje izgledam blijedo, ali na manje alarmantno način. Ponekad sam otišao predaleko: a Castings hlad pod nazivom 'Jamajka' je bio veliki favorit moje. Bilo je to u osnovi jet-crne boje.

load...

Nasleđe ovih godina nedeljnog bojenje - osim niz od dramatičnog škole fotografije - bilo da nisam imao pojma šta je ispod moje pravo boja kose. Nisam baš zanima, bilo - u slučaju da je sive su užurbano množe. I dalje sam ga bojanje tamno smeđe kad sam otišao na fakultet, dijelom iz nostalgičnih navike, a za boje privremeni sposobnost da moja kosa sjajnijom i ravniji, ali uglavnom za pokrivanje da tvrdoglava patch od bijele vreba ispod.

Zatim slijedi godina plavuša naglašava, što bolje sakrio sive vlasi više nisam mogla poreći moj sredinom dvadesetih godina. Tokom ovog perioda, bio sam na osoblje u časopisu i pregled bahate Londonu frizerskim salonima svake druge nedelje. Sramota o mom preuranjeno sive, ja bih preduprijedit bilo kakve komentare ronjenjem u i dovodeći ga prvi. Nije da je bilo mnogo da se vidi: Ja sam tako redovno da mi korijeni nikada nije imao priliku da rastu out.This, sve se promijenilo kada sam postao stalni pisac i moje frizure više nisu besplatni navlačenje crne haljine. Razvio sam tajnu gnušanjem da moraju ići kod frizera svakih nekoliko mjeseci - kao i mnoge druge žene na mirnom, pretpostavljam. To je ne samo to što je učinjeno u boji je tako skupo; to je i uništava kosu. Našao sam se sve više zabrinuti cijeli palarver. "Kako izgleda?" Ja bih škripi u kolorističke dok je olakšala folije van, želuca pletena u slučaju moje brave su pržene u Candyfloss.

load...

Nakon zadnji šef ističe za moje vjenčanje, jednostavno sam prestao idem. Izokrenuli sam sa čudnim centimetar Raggedy završava sebe i neka moja 'korijene' postati tri inča ponovni rast. Nosila sam kape mnogo, i osjetio samosvjesne u prirodnom svjetlu. Pijani frizer zove Tarkvin (yep: već dosadan) meni obratio u kafani vrtu jedno popodne da mi kaže glasno da mi je kosa izgledala plavo i da bi trebalo doći do njega da ga sredi. Obraze su gori za sat vremena.

Na kraju, ponovni rast je postao pola moje kose, i počeo da se uklope u sasvim lijepo sa izbledelim plavuša krajevima. I onda stvarno čudno dogodilo: Otišao sam hatless na prodaju prtljažnik automobila i stranac mi je rekao da voli moju boju kose. "Ali ja stvarno potrebno ići u frizera," protestovao sam. "Da se nisi usudila promijeniti", rekla je ona. 'To je tako divno i srebrna i... Eterična.' Moj muž - koji su dugo tvrdili da volim svoju 'čudno boje' kosu - bio ushićen. "Vidiš?" on je rekao. 'Rekao sam ti.'

I naravno, mi se činilo da pridobiju nove komplimente svake sedmice nakon toga: od momka koji je došao na trim stablo jabuke; od slikara u Cornwall; iz androgena, modni-naprijed student umjetnosti koji je rekao: "Jao, tvoja kosa je tako kul. Šta si uradio to? "

Moja kosa je mnogo sretniji, previše. Mislim, to bih odgovarajuće opreme iz stvarnog frizerski salon, ali to je uglavnom olakšanje sam prestao muče sa vodikovog peroksida. To je deblji nego što je već godinama - kako u pogledu pojedinačnih kose vratila i koliko ih ima.

I dalje ne znam da li ću zadržati ovako zauvijek, a ja zadržavaju pravo da kupi tu kutiju Clairol lijepo n lako i vratiti se plavuša. Nema sumnje da (vrlo pravovremeno za mene) siva trend kosa će proći, ako već nije: Zayn Malik je navodno prešao na Pink, a Daenerys Targaryen će vjerovatno biti užasan način skenjao u Game of Thrones, uzimajući joj srebro Tresses sa ona. Osim toga, ako sam iskren, ja sam i dalje stidljiv o tome s vremena na vreme, i ja već razmišljam o svom univerzitetu okupljanje ovog ljeta, kada ću biti bačen zajedno sa ljudima koji su me nije video godinama.

Ipak, došao sam jako dug put u posljednjih nekoliko godina i, za sada barem, ja sam u miru sa svojim čudnim boje kose.

Kate je novu knjigu, The Shadow Hour je sad.

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Kako izgleda kao sestra Sorority u Sjedinjenim Državama

Post Mišljenje

Zašto Melanija i Donaldov jezik tela su tako fascinantni za gledanje

Post Mišljenje

Kidnapovali su i napravili seksualni rob iz ISIS-a: Hrabar bekstvo jedne žene

Post Mišljenje

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Post Mišljenje

Ofcom je objavio pažljivo rang listu nepoznatih riječi

Post Mišljenje

Umoran sam od nadanjajući se bolje za žene u politici. Vreme je za akciju

Post Mišljenje

Roditeljstvo vezano za pritvor moje djece dojam već sedam godina

Post Mišljenje

Akt o abortusu je 50 godina ove godine, ali još uvek imamo posla

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Zašto bi trebalo da razmislite dva puta pre no što danas nosite sigurnosnu igle?

Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji

Post Mišljenje

Kako ste rekli Ne da biste bili djeveruša?