Roditeljstvo vezano za pritvor moje djece dojam već sedam godina | BA.polkadotsinthecountry.com

Roditeljstvo vezano za pritvor moje djece dojam već sedam godina

Roditeljstvo vezano za pritvor moje djece dojam već sedam godina

Prilog roditeljstvo je stil koji je radio za Rebecca Schiller, 35, kada su ona i njen suprug Jared podigli svoje dvoje djece, Sofija, sedam, i Artur, tri. Evo kako to stvarno misli

Prilog roditeljstvo: fraza me trgne malo. To zvuči previše savršena - odbacio različite načine drugi odluče da odgajaju svoju djecu. Moje roditeljstvo je daleko Messier splet grešaka i slučajno pobjede od toga. Ali ne mogu poreći da mnogo toga što sam uradio sa dvoje djece (ko-spavanje, proširena breastfeedingand babywearing) slijedi prilog o roditeljstvu model.

Kada je moja kćerka Sofija rođena prije skoro osam godina, pokušao sam suprotno pristup - vođenje kruti raspored, što sam se nadao će mi pomoći da se prilagodi majčinstvo. To se ne radi. Dakle, polako, našao sam način da joj je većina onoga što joj je bilo potrebno, uz traženje prostora za svoje potrebe i prioritete - barem neko vrijeme. Moja verzija vezanosti roditeljstva uključuje vezanje bebu na, uzimajući ih na avanturu s vama i nadaju se najboljem. Prodao sam neiskorišteni buggy i zamijenio ga sa nosačima i praćke. Pozdravili smo Sofya u našem krevetu kad nas je potrebno i nastavio da je dojenje u toku moje sljedeće trudnoće, a zatim tandem-hranjene i djeca nakon našeg sin Arthur je rođen prije tri godine. Na neki način, to je linijom manjeg otpora.

load...

Jasno se sećam leži u krevetu kod kuće dojenja Arthur koji je pet dana ranije (i 2ft odakle sam pozicioniran), rođen je u mojim rukama. Maleni kapi krvi i dalje označene rodnom. Njegova tri godine stara sestra je pritisnut u toplesu protiv mene sama zadatak da doji sve njene mede. Ja sam istovremeno držeći moj telefon blizu moje uho, pokušavajući da se koncentriraju na važan poziv iz mog šefa, a što očajnički shushing putokaze za djecu. Bio je to još jedan pokušaj da se, neke od najvažnijih stvari koje sam u životu polugole, sa svoja dva dojenčadi raspoređeni na vrhu mene kao mala topla trešnje na ludi tortu. Tako smo proveli tih prvih tjedana Arthur života: koža na kožu, golim grudima protiv njegove, upoznavanje miris i oči jedni drugima, otvara se prostor u našoj porodici za još jedan.

load...

Volio sam kako preuzeti i odmah na raspolaganju dojenja moja djeca nekada sam ga provalio. I ja dobio udarac od znajući da je moje tijelo čini sve da se bori protiv bakterija. Moje grudi su mi najbolji roditeljstva alata. Uvijek sam imao način smirivala moju djecu, koja je božji dar na letovima i autobusa. Držeći moju djecu blizu mene, nisam mogao često osjetiti ono što im je potrebno prije nego što su postali neriješenih, smanjujući plače, što me je u početku zaista pod stresom.

Co-spavanje dobija mnogo flack u medijima, ali znam kako to učiniti sigurno i to je lijepo radila za nas. Kad ko-spavanje i noć feed prestao raditi za mene oko 18 mjeseci, moj suprug Jared preuzeo i mi lagano prešlo Arthur u svom krevetu. On spava bolje nego snu obučeni sestra ikada, a ja imam puno više sna, kada sam ležao pored njega nego kad sam skakao iz kreveta svaka tri sata da hrani moju kćerku prvi put krug.

S vremena na vrijeme, Jared i ja smo ispitivali našu vezanost roditeljstva izbora. Na prelaska na novo područje kada je Sofija bila dva i pol, ja sam strepeći dojenje nju ispred moje nove roditelja prijatelje. Bilo je olakšanje kada je jedna od njih je priznao da je i dojenje joj je dijete. Ali, podigao se dešavaju obrve, i dalje izgleda kao šamar u lice. Babywearing izgleda izvući najgore stranac kritika - graditelj me jednom heckled od skela da mi kaže da mi je sling nošenje je vjerojatno da ubije mog novorođenčeta.

Prerano je reći da li vezanost roditeljstva je pogodila moju djecu, ali, bez obzira na uspone i padove, mislim da je to olakšava moj život i bogatiji. U svijetu koji nam govori da bude savršeno, troše onoliko vremena koliko imam sa mnom je moja djeca prisiljena da prihvati istinu: da je biti dovoljno dobro je sve što možemo nadati. Dakle, moramo prilagoditi naš rad, način života, doma i ambicije da prostora za samo potruditi i biti neka vrsta porodice želimo da budemo. Da nisam imao partnera da podele teret sa, ili ako mi je potrebno da rade prekovremeno daleko od kuće, možda sam morao naći drugi pristup. Ali mi smo toliko sreće da su bili u stanju da prilagodimo naše poslu i kod kuće živi da stane zajedno. Taj proces ima u sebi dovelo do uzbudljive mogućnosti izvan roditeljstva, kao i dva nezavisna djeca koja sam dovoljno sreće da znam način na koji ja znam sebe - i iznutra i jedva na sve.

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Jacob rees-mogg: Abortus je pogrešan čak iu slučaju silovanja

Post Mišljenje

Umoran sam od nadanjajući se bolje za žene u politici. Vreme je za akciju

Post Mišljenje

Evo zašto svi treba da koristimo # kalloutracizam

Post Mišljenje

10 od najčudnijih dodataka u Moschinu

Post Mišljenje

Kako je priča o sluškinji pokretala feministički pokret u Teksasu

Post Mišljenje

Kako ste rekli Ne da biste bili djeveruša?

Post Mišljenje

Olivia wilde: Dan sindroma dole

Post Mišljenje

Možemo li prestati da zovemo porodiljsko odsustvo slobodno vrijeme?

Post Mišljenje

Brexit: Sve što trebate znati

Post Mišljenje

Zašto bi trebalo da razmislite dva puta pre no što danas nosite sigurnosnu igle?

Post Mišljenje

Problem sa strukom A4 i naš novi preuzima

Post Mišljenje

Rasizam: Zašto svi sada treba da vičemo o tome sada