Prestani sudeći prema drugima: Gabrielle prosser | BA.polkadotsinthecountry.com

Prestani sudeći prema drugima: Gabrielle prosser

Prestani sudeći prema drugima: Gabrielle prosser

Ovaj tjedan ćemo prekinuti besplatno sa našeg tendenciju da donosimo sud o strancima. Evo, jedan pisac podsjeća na trenutak je znala da je morala da promeni svoj način.

Prije dosta vremena, gledao sam ženu smanjiti joj nokte u malu plastičnu kadu u vozu. Prije nego uzimanje trenutak da se razmotri zašto bi se tome, mentalno sam joj oznakom 'čudno'. Nastavio sam da namjerno izbjegli hvatanje oku u slučaju da je završen (iako vjerojatno) ishod potrebe da pokupi nokti iz moje kose. U današnje perspektive, to je bila izrazito nepravedan reakcija - i to svelo na ugriz presude.

Različiti razlozi zašto ona bi potrebno da bičevati njoj makazice za nokte se na prometnoj voz ostala je samo da me jednom ona bi stavio poklopac na nju plastične kade, manevrisao proteklih par kikoćući odraslih i zakoračio na peron. Jednom sam poredani kroz razloge zašto je tome i dostigao je mogućnost da bi ona mogla biti na putu za nešto što su uključeni interracting s malom djecom, osjećao sam osjećaj razočaranja. Ne u onome što je radila ili kako joj je to radio, ali u sebe. Zašto sam bio toliko brz da je etiketiraju kao 'čudno', i kako bi se osećam da sam označen tako na brzinu, bez sve činjenice? Možda mi je ona sa oznakom "stidljiva" za ne gleda u njenom pravcu, ili možda je ona bila izvan etiketiranje i već je uspio da #BREAKFREE.

load...

Sve to, međutim, palo na pamet nakon događaja, a nakon što sam imao goluba-krije jasno požurio žena. To je nesumnjivo bio sijalicu trenutak i onaj koji me je podstakao na promjenu svoj stav. To nije toliko slučaju promene čitave ličnosti i umjesto toga jednostavno preselio u #BREAKFREE od jedne (jako loše) navike.

Na neki način, to je čin arogancije svaki put kad neko etiketira drugi nakon formiranja brzo mišljenje - to je rekao 'znam da osoba, kao i, ako ne i bolje, nego što znaju sami ". Imajući u vidu oznake su najčešće označeni na leđima potpunih stranaca, to je prilično drzak izjavu da bi!

Ako sam se podsjetio ništa od gledanja tog žena, to je da su svi različiti. Svako je jedinstven i stalno mijenja. Imajući to na umu, to je nemoguće etiketa ljudima; možete označiti stvari, ali nikad ljudi. Pojedinci se ne može uredno arhivirana u kontejnerima i svejedno, ja ne mogu zamisliti nikoga dobrovoljno udu u kutiji koja im pruža samo jedan pridjev da žive.

load...

Označavanjem nekoga, mi gubi priliku da otkrijete druge aspekte njihove ličnosti - svet nije 2D.

Dobra vijest je, sve navike mogu biti slomljena.

Od tog trenutka nadalje, umjesto označavanje što se stavlja direktno pod nos, sam bira da otvorim oči i moj um. Prihvatila sam da će uvijek biti više osoba nego se na prvi pogled i ni na planeti ću ikada moći da pokupi ljude i stavite ih uredno u plastične kace sa oznakama na prednjoj strani.

To se odnosi samo na nežive predmete, kao što su nokti.

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Stvari koje niko ne govori o roditeljstvu

Post Mišljenje

Zašto bi trebalo da razmislite dva puta pre no što danas nosite sigurnosnu igle?

Post Mišljenje

Kako ste rekli Ne da biste bili djeveruša?

Post Mišljenje

Ofcom je objavio pažljivo rang listu nepoznatih riječi

Post Mišljenje

Akt o abortusu je 50 godina ove godine, ali još uvek imamo posla

Post Mišljenje

Kako biti ratni fotograf: Ali baskerville

Post Mišljenje

Daisy Buchanan prevazilaženje straha

Post Mišljenje

Dijagnoza raka: Kako se nositi

Post Mišljenje

Brexit: Sve što trebate znati

Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji

Post Mišljenje

Poslanik Harret Harman o tome zašto politici treba više žena

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?