Poslanik Harret Harman o tome zašto politici treba više žena | BA.polkadotsinthecountry.com

Poslanik Harret Harman o tome zašto politici treba više žena

Poslanik Harret Harman o tome zašto politici treba više žena

Kao što je njen novi memoarima podiže poklopac na život kao britanski najduže kontinuirano služi poslanica, Harriet Harman nam govori zašto je upravo sada je vrijeme da žene ustanu i može računati

Rada MP Harriet Harman - i dvaput vd zamjenik lidera Laburističke stranke - je proveo posljednjih 30 godina donose probleme žena na čelu britanske politike. U svom novom memoarima, radni žene, ona piše o vremenu njoj univerziteta tutor ju je odveo u stranu i objasnio da ako je spavala s njim, ona bi dobili 2: 1. Ona piše o svojoj borbi s majke krivice i život kao žena u parlamentu da je 97% muškaraca. Kao što je Donald Trump i dalje za vraćanje napretka prava žena, Harriet Harman piše isključivo za Marie Claire o tome zašto žene moraju vikati kao glasno moguće, posebno sada.

Riječi Harriet Harman

'U 2018. Žene moraju da izađu na ulice i marš za zaštitu svojih prava, a to je tužna realnost. Moramo da marširaju, i govore, i kampanja, jer ne želimo da vidimo napredak koji smo napravili prema jednakosti klizanja natrag. Prije nekoliko desetljeća pogled preovladava je da su muškarci bili superiorni stvorenja i naša uloga je bila da ih podrže. Oni su "znali" o stvarima. Nismo. Samit naše ambicije je uhvatiti muža. A kada smo u tome uspjeli, naša sudbina je bila da se kuva i čisti za njega, imaju svoju djecu i brinu o njima.

load...

Moja generacija - Ja sam 66 - odlučili da nećemo da trpim to. Nismo smatramo da smo bili inferiorni u odnosu na muškarce pa zašto bi mi bili podređeni njima? Zašto ne bi on dijeli ulogu tražim nakon njegove djece i zašto ne bi trebalo da bude u svijetu rade i zarađuju novac previše? To je ono što je ženskog pokreta je sve oko i velike stepenice su napravljene.

Ali to je često slučaj dva koraka naprijed i jedan korak unazad kada je u pitanju donošenje stvarnih promjena. Oni koji nikada nisu složili s ravnopravnosti žena vrebaju čeka priliku da vrati sat unazad. I oni je dobio novog prvaka - ni manje ni više nego lider slobodnog sveta - Američki predsjednik Donald Trump. Procurila snimke pokazuju mu opisuje kako je grabi prema ženama. Jedan od prvih izvršnih naloga koji je potpisao kao predsjednik ograničila je američki sredstva za organizacije koje podržavaju kontrola rađanja (uključujući abortus) u zemljama u razvoju. To nije Donald Trump - i muškarci samo savjetodavni tim ozaren kao što je potpisan na isprekidana linija - koji bi trebalo da donose odluke o ženama. Žene bi trebale biti u mogućnosti da se te odluke. U 1970-ih i 80-ih smo marširali pod transparentima uzvikujući "Ne crkve, a ne država, žene moraju odlučuju o svojoj sudbini". I da je vrijeme da opet te transparente napolje.

load...

Ovo nije samo o odbrani prava već imamo. Mi još nisu jednaki. Godišnji prihod od žena (uzimajući u obzir plate, penzije, poreski krediti itd) je samo 70% muškaraca. I mi smo ne vrijedi 30% manje od muškaraca. Jednakost će biti kada ne zaostaju uopšte. Iako stavovi su se promijenili o nasilju u porodici, ipak 100 žena su ubijeni od strane njihovih supruga ili partnera (ili ex) svake godine. Imamo ženu premijera, ali žene još uvijek čupali kosu o troškovima za brigu o djeci.

Moramo braniti prava smo se borili teško i kampanju za dalji napredak. Dakle, sestre, omogućava se tamo i omogućava da glasno! '

 

Harriet Harman memoare A Woman je rad (20 €, Allen Lane) je sad

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Ofcom je objavio pažljivo rang listu nepoznatih riječi

Post Mišljenje

Dijagnoza raka: Kako se nositi

Post Mišljenje

Tri žene na svojim sestrama, supružnost i prijateljstvo

Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?

Post Mišljenje

Jacob rees-mogg: Abortus je pogrešan čak iu slučaju silovanja

Post Mišljenje

Brexit: Sve što trebate znati

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život

Post Mišljenje

Olivia wilde: Dan sindroma dole

Post Mišljenje

Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti)

Post Mišljenje

Kako biti ratni fotograf: Ali baskerville

Post Mišljenje

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava