Pečenje | BA.polkadotsinthecountry.com

Pečenje

Pečenje

Pečenje je upravo postao feminističko pitanje.

Vijesti samo u: žene ne mogu biti dupeta sa svim smeta radnog mjesta i žele da ostanu kod kuće pečenje i čišćenje svojim kuhinjama umjesto.

Er, šta?

Dobro ste čuli. "I feminizam i Institut za ženske su došli zajedno malo u tom porodični život i nije tako loša stvar jer su ljudi mislili ili možda da se na radnom mjestu nije tako zabavno kao što smo svi mislili," Maggie Andrews, profesor kulturne povijesti u Univerzitet u Worcester, rekao je Hay Festival.

Ona nastavi: "Elementi domaće su postali mnogo više seksi i vide kao bijeg od strahota društva. To je napravio feministkinje razmisliti o sebi. "

Appaz, feministkinje sada "pogledajte domaći prostor kao jednom području ženskih snaga na način da su nekada nije".

Dozvolu za rant. * Gargles *

Prvo, ja sam odavno sumnjiv cijele Domaći Boginja, Yummy Mummy fenomen. To je sve što se obukao kao da ima ogroman dekolte dok je vukla veliku čokolade torte iz pećnice, a tvoj mali bitange liže posudu kad zapravo to je način da nas drži se!

load...

Da, žene! Zaboravite na pečenje. Lezite u kafani. Ili u teretanu. Ili gdje god drugo što se dopada ide. Zato što ne moram da se izvinjavam zbog toga što je posao za svoju djecu, vaš partner ili neko drugi silom hranjenje ih domaći kolač. Možete samo ići na posao, dobije platu, uglavnom troše na stanarinu i, u malo vjerojatnom slučaju postoji preostalo, duva ostatak na koktela, treba ti želju. Jednostavno nema potrebe da se uključe maslac, šećer, brašno ili jaja u bilo kojoj fazi.

Ja sam nedavno su uvučeni u ovom konkurentnom ciklus kup-torte na bazi ugnjetavanje, kada je otkriveno da je došlo do prodaje torta u školi moga djeteta za koje se nisam pripremio, čak ni da Sainsbury. Pogledao sam u zamrzivaču, ali i otkrio da sam zapravo sjajan majka, jer sam imao (iako se nisam sjetio to rade) a zamrznuta kadu Waitrose kolače. Ja uredno ih preko noći odmrznuta, osjećaj samozadovoljan da sam ovaj tip osobe, i dao instrukcije da se moj muž da ih odvede u školu sljedeći dan. Osim što nije bilo kolače. To je zapravo kadu smrznute piletine zaliha. Made by moj muž.

load...

Ali, da li se osećam krivim? No !! Pa, zapravo, da jesam, tako da sljedeći kolač prodaju ustao sam u 07:00 i napravio keksa off recept sam našao na World Wide Webu. Oni su bili odvratno. Ali oni su home made. Svi skoro se navlaži sa oduševljenjem.

Ali sada sam došao do zaključka da je za pečenje je feministička pitanje. No, profesor Andrews, moj domaći prostor nije sjedište moći. To je jebeni nered. A ako je neko drugi u mojoj porodici briše ga umjesto mene, pa, to je dobra stvar, jer kad sam se u ću biti premoreni od posla.

I da, na radnom mjestu na ponedjeljak ujutro je oko kao poziva kao dozu tifusa, ali to ne bi trebalo biti zabavno. Trebalo bi da nas zaraditi novac. Ako mi uživamo usput, to je bonus. Radimo jer nam je potrebna gotovina, a mi radije ne pitaj naše tata, stariji brat, muž ili bilo koje druge osobe. A ako počnemo pogleda na isti kao izbor možemo i vrati glas, jer ne možemo biti dupeta radi ni to.

To je sve.

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Moj složen, kontradiktoran odnos sa strahom: Florence Robson

Post Mišljenje

Tri žene na svojim sestrama, supružnost i prijateljstvo

Post Mišljenje

Moje iskustvo u razvoju dece još uvek me proganja kao odraslu osobu

Post Mišljenje

Ofcom je objavio pažljivo rang listu nepoznatih riječi

Post Mišljenje

Roditeljstvo vezano za pritvor moje djece dojam već sedam godina

Post Mišljenje

Umoran sam od nadanjajući se bolje za žene u politici. Vreme je za akciju

Post Mišljenje

Osećaš se uplašiti o svojoj deci

Post Mišljenje

Tinejdžerska siva kosa: Kako to voleti

Post Mišljenje

Otkriveno otvoreno pismo predsjedniku SAD od strane mlade majke

Post Mišljenje

Kidnapovali su i napravili seksualni rob iz ISIS-a: Hrabar bekstvo jedne žene

Post Mišljenje

Brexit: Sve što trebate znati

Post Mišljenje

Jacob rees-mogg: Abortus je pogrešan čak iu slučaju silovanja