Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti) | BA.polkadotsinthecountry.com

Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti)

Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti)

Naša #BREAKFREE od straha kampanje ambasadora Laura Jane Williams nam govori kako da volimo sebe i daje nam njen trikove za vide svijet kroz sretan filter.

Ja sam zaljubljen u sebe. S kim sam, a ono što vjerujem, a kako ja vidim svijet. Ja, ja, i ja se stvarno chuffing sretni zajedno. Ja sam ponosan na sebe - nesavršeni i divlje i zbunjena i neredu i pokušava - a to je zato što sam naučila trik. A hack.

Jednom sam počeo da radim ovaj, naizgled prilično mali, stvar, moj život odvijao u ljubavnu vezu sa samim sobom - čak i na loše dane (koji zapravo, nije da kada nam je potrebna ljubaznost i ljubav i sigurnost od ljubavni odnos najviše?).

Svi želimo da idemo u krevet svake noći, osjećaj kao, oh hej. Ja sam dobro danas. Dobro sam. Svi mi želimo da se osjećaju kao da smo vidjeli. Čuo. Kao što smo bitno. Zar ne?

load...

Moje hack je ovo: Ja obustaviti sud o sebi.

Ja obustaviti sud o sebi jer sam naučio da budem svoj najbolji prijatelj. Moj najbolji prijatelj - ja - ja sam važno govori. Da sam dostojan. Sposoban. I zbog toga, ja sam hrabar i odvažan zvijer. Život me ne plaši. Pa, zapravo to nije istina. Život me užasava. Ali ja sam hrabar i odvažan uprkos, i zbog to. Ono što je najgore što se može dogoditi? Imam jedan jako dobar navijačica u sebe.

Ljubav imam za sebe nije kontingenta na mene samo kao "dobar" ili "uspješan" ili "popularne". Ako zabrljam, ja ne raskidam sa sobom. To je bezuslovna, ovo imamo događa. To čini sve moguće. Imam zauvijek prijatelj koji ne briga ako sam ja "u pravu" ili "pogrešno", "ispravno" ili "loše" - ona je samo stalo da me je briga. To su moje namere su istinite. Da sam ja najautentičniji verziju sebi da mogu biti. To je oslobađanje.

load...

Zvučim otrcano? Vjerovatno. I ne mislim da predstavi sreću kao neku vrstu konkurencije, samoljublje kao mjerljive metriku "uspjeh", poput težine ili posao naslov ili zarade ili status veze. Ne hvalim se.

Kažem ti to zato što godinama nisam bio uvjeren, i sretna, ili u divljenje mene i sve što mogu i učiniti - ne može upravljati, konzistentan način. To što sada osjeća kao lični puč, na drugoj strani najviše burne, nervirala, zabrinut decenije mog života, mogu reći: Ja sam naučio nešto.

Naučila sam kako da volim sebe.

Takođe sam naučila da tvrde da "Like". Ta ljubav. Jer je to dio b) u mom životu hack: Ne mislim da kada postigne "sretan" ili "samo-ljubavi" ili "povjerenje" da je to posao. Sve su te stvari gmizavo, klizav, neuhvatljiv zmije koje treba stalnu pažnju, kao mala djeca. Napišite samopoštovanje bez nadzora za predugo i naći ćete ga razmazivanje večeru svuda po zidovima, radosno i sa napustiti. Sviđa sebe je puno radno vrijeme. U toku je umjetnost. A životno djelo.

Slušati. Ja sam nepovjerljivi savet. Dozvolite mi da kažem od samog početka da nisam ovdje da vam kažem šta da radim, i kako se to radi. Ja nemam nikakve odgovore, a ne vjerujem bilo pisca ili bloger ili Internet ~ ličnost ~ koji tvrdi da je sve shvatio. Biti upozoreni: sve savjete je autobiografski i kada dajemo, mi ga izvucite iz prodavnice uspomena i iskustava složenim prošlost u boji. Kada kažemo jedni drugima ono što je najbolje da je ono što mi zaista kažem je, ovako ja bih da mogu ponovo pisati svoju priču, ili, moram da znam da sam uradila pravu stvar tako što radiš istu stvar previše. Šta god da propisuju za nekog drugog to je na neki način recept za nas, kao dobro. Uzmi sa prstohvatom soli. Verujem ti, najviše od svih.

Hrabrost je povjerenje, i da je povjerenje u sebe mora biti vaša vodilja. Ti ne zezne kao što misliš da jesi. Sve što mislite da vam je potrebno za život hrabro i bez straha svog zaslepljujućeg potencijal je već u tebi.

Start ovdje: Jedina osoba koja je autoritet na tebe, si ti.

Uzmite trenutak da kažem sebi da. Napišite ga negdje, ako želite. Niko ne zna li što radite.

A ti si prokleta marvel.This je izvod iz Laura eBook, The Book of Brave. Dostupan kupiti ovdje.

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Možemo li prestati da zovemo porodiljsko odsustvo slobodno vrijeme?

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život

Post Mišljenje

Umoran sam od nadanjajući se bolje za žene u politici. Vreme je za akciju

Post Mišljenje

Metričnost

Post Mišljenje

Kako je priča o sluškinji pokretala feministički pokret u Teksasu

Post Mišljenje

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava

Post Mišljenje

Daisy Buchanan prevazilaženje straha

Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji

Post Mišljenje

Problem sa strukom A4 i naš novi preuzima

Post Mišljenje

Jacob rees-mogg: Abortus je pogrešan čak iu slučaju silovanja

Post Mišljenje

Kako ste rekli Ne da biste bili djeveruša?