Otac moje zavisnosti od oca: Odrastanje sa muškarcem zavisnim od seksa | BA.polkadotsinthecountry.com

Otac moje zavisnosti od oca: Odrastanje sa muškarcem zavisnim od seksa

Otac moje zavisnosti od oca: Odrastanje sa muškarcem zavisnim od seksa

Kao mlada djevojka, znala sam da je seksualno ponašanje mog oca nije bilo normalno - ali nisam shvatio koliko bi oblikovati moj život

Moje najranijeg djetinjstva memorije je skaliranje policama domaćih kancelariji mog oca i slučajno otkriva njegove šokantne zalihu hardcore porno časopisa. To označena moj prvi susret sa seksualnošću mog oca, ali bilo bi daleko dokazati iz posljednjeg. Sada, 30 godina kasnije, on je (nekada uspješne biznismen približava 70) i ​​ja (36-godišnja spisateljica i majka) nastoje da obnovimo našu vezu, jedan teško oštećeni decenija čudno ponašanje koje sada prepoznaju kao seksualne ovisnosti.

Za većinu nas je ideja seksa ovisnosti priziva sliku Michael Fassbender u filmu Shame. Moje prosede pariški otac nije filmska zvijezda, ali sa svojom glamuroznom Haićanski majka, on je formirao pola zgodan, jet-postavljanje par. Kada je moja dva brata i ja smo odrastali, oba roditelja su imali visoko leti poslove za međunarodne banke i državnih institucija. To je značilo da su često daleko putujući svijetom, dok smo se brinuo se stalno mijenja spisak dadilje na jednom od naših domova u bogatim predgrađima Pariza, New York i Washington.

load...

Od malih nogu smo mogli osjetiti napetost prožima brak naših roditelja i preokupacija mog oca s drugim ženama, kojima bi buljio u gdje god smo išli. Da se nosi sa našim sramote, moj brat i sestra i ja smo ga prošli off kao Randy Francuz i razvijenu vlastitu marku crni humor. Kao tinejdžeri bismo smejati kako bi naši dragi tata Leer na naše devojke je užasno neprikladno skulpture se tuca parova rasutih oko njegovog ureda, odnosno vjerojatnost da je imao pet ili šest nelegitimni obitelji nižu širom svijeta - rezultat različitih ' službena putovanja '. Ali naravno, sve ovo se šalim maskirani istinske boli, pogotovo za mene kao jedini kćer. Kao nezgodno tinejdžer opterećeni DD grudi, Trebalo mi je sigurno, utješno oca koji bi se osećam vrednovani i lijepa, umjesto oafishly komentirajući da sam 'izgledao seksi' kad sam bio na izlaz za noć...

load...

Iako on nikada nije bio na svim seksualno neprikladno sa mnom, njegovo ponašanje jeste utjecaj na mene. Osjećajući slomiti njegova ogromna seksualnost i odlučio sam da izbrišem svoje rastuće jedan po razvoju anoreksije. Smatrao sam da ako se gladi sebe, svoju seksualnost može nestati. Kada je, tijekom svojih tinejdžerskih godina, doktor objavio sam bio na rubu smrti i potrebi da se u bolnici, vidio sam moj otac plakao po prvi put. Oporavila sam, ali je bio toliko introvertiran da do vremena kada sam počeo univerziteta u Londonu, u dobi od 18, nisam ni imala svoj prvi poljubac. Gledajući moje kolege studenti lako letjeti u vezama, čeznuo sam za oca kao moji prijatelji su imali, koji bi mogao da me naučiti kako da se osjećaju voljeni. U 21 Konačno sam izgubila nevinost tokom jednu noć, a potom krenuli da nadoknadi izgubljeno vrijeme tako što brojnim baca.

Ali onda, na pola puta kroz moje diplomu, ja slučajno pao trudna sa svojim sinom nakon kraće romansu. Moji roditelji su se pokazala nevjerojatno podršku. Kada se rodio moj sin i ja našao samohrani roditelj, oni me je ohrabrio da nastavi sa majstorima u novinarstvu, dok su izgledale nakon bebu. Ironija je da je moj otac, koji nikada nisu toliko kao promijenjen pelene ranije, postala super-dadiljka za svoju voljenu unuka. U to vrijeme je imao kratku 'karijeru pauze. Ono što sam nije znao je da je bio prisiljen da se prijevremeno penzionisanje, dijelom zbog niza seksualnih indiskrecija na svom radnom mjestu. Takođe bismo kasnije saznali da je pokriva najam na dva odvojena stana u Parizu za svoje ljubavnice.

U godinama koje su uslijedile, moj odnos sa ocem postao gotovo čisto finansijski, s njim plaćaju za moj stan i druge potrepštine borio sam se s. U međuvremenu, stavio sam svu svoju energiju u izgradnju karijeru kao novinar i započela vezu sa koga sam obožavala i koji izgledao slatko, velikodušan i što je najvažnije, veliki na vjernost, nakon što je traumatizirana njegova majka vara njegovog oca. Ali baš kao i moj život se činilo da dolaze zajedno, on je najavio da više ne želi da bude sa mnom. Nakon što je aktivno tražio čoveka koji izgleda drugačije Tata, činilo se da je imao upadljivo sličan strah od obaveza.

To je bio katalizator koji me je poslao van na period od neobuzdanog promiskuiteta u zabludi pokušaju da razumiju moj otac. Moja braća (koji su se bavili vlastitim problemima tako što će postati model otac muževi) probodu kljovama s neodobravanjem kao što sam imao hladno, robotski poslove sa prilogu muškaraca. Ne kao seksualni ovisnik sebe, neminovno pao teško onaj koji, kao što je moj otac, bio je intelektualno briljantan, dobro putovao, ali potpuno emotivno nedostupan. I na kraju saznao da je i on bio zavisnik od seksa, tucaju risa prostitutki pored osam redovnih partnera - uključujući i mene.

Nešto moralo promijeniti. Nisam htio da se pretvori u mom napaćenom majka. Imao sam moj sin uzeti u obzir, koji je, uprkos svemu, je izrastao u dobro prilagođen tinejdžer. Dakle, umjesto da je krenuo na neke ozbiljne terapija - procesa Hoffman - osmodnevni povlačenje poznat po introspekcije slijedi 'bashing sesije ", tokom koje simbolično pobijediti najnegativnije osobine svojih roditelja sa bejzbol palicom.

Nakon razgovora o moj bes sa terapeutima, pokušavajući da shvati svoju prošlost mog oca, a zatim udaranje mog imaginarnog oca u paramparčad, konačno sam osjetio osjećaj olakšanja i intenzivan količinu ljubavi i oprosta za njega. Shvatio sam da je proizvod sebični, bez ljubavi majke, i on je pokušao da pokaže me voliš najbolji način na koji je znao kako, brižan na mog sina. Držao sam da taj osjećaj kada mjeseci kasnije, dobio sam poziv od moje majke u kojoj je galamio o još jednom stvari njegovog mog oca, i priznao da je imao 'bio nevjeran zavisnik od seksa tokom svoje 40-godišnje brak'.

Novi-naći spokoj sam otkrio mi je omogućilo da se konačno razgovaram sa svojim ocem o njegovom ponašanju. To mu je podstaklo da se završi proces Hoffman kako bi se pokrenula oporavlja od ovisnosti. U pismu je napisao da me kasnije on mi se zahvalio 'ga spasili', prije potpisivanja off, 'tvoj otac koji te voli svim srcem. To je bio značajan korak za njega da prihvati da ima problem i započeti proces rada kroz njega.

Sada kada osećam sigurni u svoju ljubav više ne treba da ga traže na pogrešnim mjestima. Na primjer, kada je, nakon nedavnog intervjua, na vrlo lijepoj i jako vezan francuski glumac jasno da bi voleo da me vodi, ja jednostavno otišao i krenuo kući na moju omiljenu mali dečko, koji je, za sada barem, voli svoje predmete video igre na seks.

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Post Mišljenje

Reggie Yates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji

Post Mišljenje

Rasizam: Zašto svi sada treba da vičemo o tome sada

Post Mišljenje

Problem sa strukom A4 i naš novi preuzima

Post Mišljenje

Olivia wilde: Dan sindroma dole

Post Mišljenje

Zašto Melanija i Donaldov jezik tela su tako fascinantni za gledanje

Post Mišljenje

Ofcom je objavio pažljivo rang listu nepoznatih riječi

Post Mišljenje

Objektiviranje muškaraca: Zašto kažete da je čovek vruć je u redu

Post Mišljenje

Kako se nositi kada roditelj umre

Post Mišljenje

Posle poslije radnje: Da li treba da preispitamo kulturu kulture na poslu?

Post Mišljenje

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava