Ono što mi žena znači danas | BA.polkadotsinthecountry.com

Ono što mi žena znači danas

Ono što mi žena znači danas

Ove žene su na vrhu svoje profesije i oblikovanju budućnosti ravnopravnosti - bilo u poslovanju, domu ili na fudbalskom terenu. Pitali smo ih da razmisle o tome šta što je žena za njih znači danas, zašto bismo trebali biti ponosni na proslavi Međunarodnog dana žena, i zašto je nebo je granica za žene diljem svijeta.

'Biti žena danas znači govorom osnažiti druge da stvaraju pozitivne promjene. Žene danas shvatiti da je pomažući drugim ženama da ostvare svoje težnje jednako važan kao i postizanje svoje. Najbolji saveznik imamo je jedno u drugom. A ako želimo da vidimo promjenu pejzaža, tako da sve više i više žena razbiti stakleni plafon, imaju iste mogućnosti kao i muškarci, i primaju jednaku plaću, mora početi sa nama da se međusobno pomažu. "

Sarah Willingham, zvijezda ofDragon je Den

"Od kad sam krenula do sada, velike korake su učinjeni za poboljšanje položaja žena u biznisu. Tako sam zahvalan je pružena prilika odbijen na prethodne generacije žena, biti u stanju provesti vrijeme sa svojom djecom i putovanja, dok je radio na nagrađivanje projektima kao što su Plusnet Pioneersand Dragons Den. Međutim, tu je još dug put. Ovo se posebno odnosi na zaposlene majke, koji u prosjeku zarađuju 21% manje od svog radnog kolege. Međunarodni dan žena je, dakle, i dalje od vitalnog značaja u isticanju nejednakosti i dalje sampioni prava žena. "

load...

Jill Scott, Manchester City Žene i England Reprezentacije veznjak

"Žene fudbal je porasla enormno u posljednjih nekoliko godina i znam da je to rezultat granulacija i određivanje nekih veoma inspirativne žene. Sport je jača nego ikad i to je divno vidjeti sljedeću generaciju djevojaka da se uključe - Uzbuđena sam zbog onoga što je sljedeće.

Priti Patel MP, državni sekretar za međunarodni razvoj

'Na dan ovog Međunarodnog dana žena Ponosan sam da u Velikoj Britaniji pomaže najsiromašnije i najugroženije djevojke i žene širom svijeta da postignu svoj puni potencijal. UK pomoć je već pomogao više od 5 miliona djevojke idu u školu, s obzirom na 10 milijuna žena pristup modernim metodama planiranja porodice i poboljšane financijske usluge za više od 36 miliona žena. Svi znamo da su žene dio rješenja; da je učešće žena u obrazovanju, zdravstvu, politici i izgradnji mira povećava šanse za više prosperitetnu i stabilnu budućnost. Ipak, moramo ostati živ na mnogim izazovima koje još uvijek doći pred djevojke i žene imaju jednaku ulogu u ovoj priči. Mi stojimo sa svima njima, u svakom pogledu. "

load...

Nicola Yoon, autor NYT bestselera Everything

'Žene su daleko odmakli, ali i dalje imamo jako dug put. Mi moramo doći do tačke ravnopravnosti žena svih rasa. Treba nam za svijet da shvate da, kako je rekao Hilari Klinton, ženska prava su ljudska prava i ljudska prava su prava žena. Treba nam za sve - ljudi uključeno - da se ponosno zovu feministkinja.

Clean Eating Alice, autor The Body Bibleand Eat Well Everyday

"Kada je počeo svoju karijeru u fitness industriji bio sam zapanjen koliko muškarci orijentiran i dominiraju to bilo. Tako sam uzbuđen da bude u biti: Fitfestival ove godine - događaj, gdje su žene na čelu mijenja lice fitness industrije, te su u stanju da slavimo teme koje su tako blizu mom srcu, kao što je samo ljubav i tijelo samopouzdanje. Napravio sam da je moja misija da se distancira od estetski prešao okolinu koja je uzrokovala da se osećam pritisak da izgledaju na određeni način, i žele da naprave više zdrav i inkluzivne industrija koja omogućava da svi prihvate vježbe bez obzira na njihov spol, veličina , starosti ili etničku pripadnost. "

Sophie Walker, lider Stranke ravnopravnosti žena

'Za mene, kao žena danas znači biti aktivist i feministkinja. 2018. To je neprihvatljivo da se mi i dalje žive usred epidemije nasilja nad ženama i djevojčicama, i dalje upravljaju institucijama koje su pretežno muškarci, i dalje bore za zatvaranje jaza zarade i dijele brižan odgovornosti. Biti politički nikad nije bilo važnije. Ja sam izuzetno optimističan ipak. Porast u mobilizaciji i članstvo ženska stranka ravnopravnost koju smo vidjeli u posljednjih nekoliko mjeseci predstavlja novi val aktivizma. Sada je vrijeme da se nosi da protest kroz na vlast, tako da žene mogu dijeliti donošenja odluka u ovoj zemlji. "

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Pečenje

Post Mišljenje

Poslanik Harret Harman o tome zašto politici treba više žena

Post Mišljenje

Kako ste rekli Ne da biste bili djeveruša?

Post Mišljenje

Stvari koje niko ne govori o roditeljstvu

Post Mišljenje

Problem sa strukom A4 i naš novi preuzima

Post Mišljenje

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava

Post Mišljenje

Evo zašto svi treba da koristimo # kalloutracizam

Post Mišljenje

Otkriveno otvoreno pismo predsjedniku SAD od strane mlade majke

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Kako izgleda kao sestra Sorority u Sjedinjenim Državama

Post Mišljenje

Tinejdžerska siva kosa: Kako to voleti

Post Mišljenje

Najnoviji je razlog najnovije nedelje