Novogodišnje rezolucije - prestanite da pričate o njima i počnete sa njima | BA.polkadotsinthecountry.com

Novogodišnje rezolucije - prestanite da pričate o njima i počnete sa njima

Novogodišnje rezolucije - prestanite da pričate o njima i počnete sa njima

Autor Get Your Sh * t zajedno, Sarah Knight objašnjava zašto biste trebali prestati pričati i pokretanje radi u ovoj godini

I tako dolazimo do Nove godine vremena Rezolucija ponovo. Šta je to od 1. Januara čini ljude koji su u zapećku dvanaest mjeseci u neredu domovima, uske hlače, i loše odnose iznenada se prijavite na Facebook-u i javno kažu da će se okrenuti sve oko? Tako se ne promjene radi.

Naravno, 1. Januar 2018 desi da bude moj prvi dan Nove godine probudio u novoj zemlji da sam sada nazvati domom. Ali moj potez iz New York City korporativne ljestve-penjač Caribbean-stana freelancer nije bio rezultat nekog rezolucije Prosecco gorivo novogodišnje dočara noć prije, tweetovao o energično za nekoliko nedelja, a onda napušten kao mnogi dijeta i centri za detoksikaciju po Valentinovo.

load...

Niti sam objaviti moje namere na društvenim medijima, da se proglasi [uskoro-to-biti] promijenjen žena i 'update' vas sve na mom 'napredak'. No, sve ovo je kulminacija brojnih planova tokom nekoliko mjeseci, pogubljeni privatno, jedan mali, upravljati korak po korak.

Svake godine u ovo vrijeme, naš feed burst s izjavama o odvikavanja od cigarete, šećer, ili ugljikohidrata. O sve više u formi, više zen, više dobrotvornih. Ali te riječi padaju u prazninu u ovom trenutku oni objavljeno pod maskom rezolucije nove godine. Neko udaranje 'Like' gumb neće napraviti prokleto malo razlika u tome da li pratiš kroz.

Ne postoji čarobni dan u godini kada je promjena lakše ili više dostižan. Male stvari - kao što je poboljšanje vaše ishrane ili seksualni život, ili obuzdavanje vaš email - se može dogoditi u bilo kojem trenutku. Ove godine, pomogao sam stranac smanjiti njen 90.000-poruke inbox na pola za manje od pola sata. Sve što je bilo potrebno strategiju (plan napada sam stvorio za pet minuta), fokus (set vremenu na dan skup koji smo posvećeni zadatku) i posvećenost (sedi na taj dan s vremenom za brisanje i naš mali file srca out).

load...

To se zove dobiješ sh * t zajedno, i to radi na velike stvari, previše.

Proveo sam godinu dana uštedu novca da mi omogući da dam otkaz objavljivanje na visokom nivou. Moj suprug i ja smo radili na naš pokret u Dominikanskoj Republici u tajnosti za osamnaest mjeseci. No bold deklaracije na Facebook-u, samo svakodnevno provjeravanje off stvari na našoj listi zadataka, kao što su "istraživanja stambenih kredita" i "učiti španski" - ništa od kojih će se dogoditi bilo brže ako smo to dokumentovano za naše prijatelje i obitelj na mreži. U stvari, Kladio bih se da kažem vremena provedenog knjiženja o rezolucijama vaše novogodišnje vrijeme je oduzeta ih zapravo obavljanje.

Na kraju, morate napraviti i zadržati rezolucije novogodišnji - ili bilo rezolucije - za sebe, a ne za vojsku nevidljivog 'Likers "ili da dobije članstvo u januaru 1 Klub. Napravi strategiju, fokus, i počinio. Uzmite sh * t zajedno, da nije, a ti si mnogo veće šanse da se stvari urade.

 

5 načina da se sh * t učiniti bez vikanja o tome

 

Sarah Viteški vodič radi više i viče o tome puno manje...

  1. Osiromašeni po sezona godišnjih odmora? Probajte jednom nedeljno društvenih medija čišćenje i potrošiti 15 minuta dnevno na "mi vremena" umjesto provjere Twitteru.
  2. Davi u dugovima? Svaki put kad si u iskušenju da nešto u izlogu, put 5 € u kasicu umjesto.
  3. Previše zauzet da treperi? Pretvorite svoj ogroman listu obaveza u upravljive 'must-do' listu fokusirajući se samo na predmete koji mustget danas učinjeno.
  4. Želim da se fit? Jedite manje, potez više. To nije tako komplikovano.
  5. Veze trenje? Uradi ili kažu da je jedan lepo vaš partner (ili tvoja mama, ili BFF) svaki dan. To je tako lako i to je dobro za oboje.

Sarah Knight je autor The Life-Changing Magic nedavanja a F ** k kao i Dobijte Sh * t Zajedno (10 €, Quercus)

 

 

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Zašto su bile suzne Lily Allen u džungli u Kalisu, tretirane prezirima?

Post Mišljenje

Metričnost

Post Mišljenje

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Post Mišljenje

Kidnapovali su i napravili seksualni rob iz ISIS-a: Hrabar bekstvo jedne žene

Post Mišljenje

Trendovi olimpijskog stila Helen Skelton na Twitteru

Post Mišljenje

Kako je priča o sluškinji pokretala feministički pokret u Teksasu

Post Mišljenje

Jacob rees-mogg: Abortus je pogrešan čak iu slučaju silovanja

Post Mišljenje

Daisy Buchanan prevazilaženje straha

Post Mišljenje

Akt o abortusu je 50 godina ove godine, ali još uvek imamo posla

Post Mišljenje

Seksualni surogat: Da li spavate sa strancem da biste spasili svoj seksualni život?

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?

Post Mišljenje

Moje iskustvo u razvoju dece još uvek me proganja kao odraslu osobu