Njeni roditelji su rekli Georgini Lawton da je bila bela | BA.polkadotsinthecountry.com

Njeni roditelji su rekli Georgini Lawton da je bila bela

Njeni roditelji su rekli Georgini Lawton da je bila bela

Kada Georgina Lawton voljeni otac umro, ona je konačno razmrsiti mrežu porodične tajne koja ju je mučila godina

'Zašto ne ogrebete sebe bijele?' rekao je jedan od pet-godišnja djevojka u mom razredu kao što smo igrali u pesku u školi.

Ovo je bio prvi put da sam doživio osjećaj konfuzije o svom izgledu. Način na koji joj je nokat osjetio kako je to ogrebao preko mog bež podlaktice ostaje živo sećanje. Jer, iako sam pogledao crnoj ili mješovite rase od rođenja, ja sam odrastao vjerujući da sam bijelo. Sam se hranila ista priča moji roditelji: I nije usvojen, ili uključen po rođenju, ili proizvod aferu; Sam nasledio moji geni iz tamnoputi irski u odnosu na majčine strane, koja je imala 'preskočio' nekoliko generacija.

Istina, koja je došla samo da zapali prošle godine, nakon smrti mog oca, je da sam nije bio njegovo dete, ali rezultat je kratkog hook-up između moja mama i još jedan muškarac. Moj dragi tata, sa svojim diplomirao ekonomiju i menadžerskim poslom, nikada u pitanje mama verziju događaja. A moj beli brat Rory, koja ima tata plave oči i svojim dugim, zakrivljenim nogama, nikada nije ni pitali. Moje smeđe kože i neposlušnu crne kose isticao u porodične fotografije. Ali to je bilo lakše svima da ignoriše moje razlike.

load...

Zaogrnuta zaštitni balon od bjeline, nisam proveo mnogo vremena razmišljajući o rasi. To mi nije utjecati dok autsajder - kao dijete u školi - to spomenuo. Sve u svemu, moj odgoj je bio sretan: Imao sam dva vrlo prisutan, hands-on roditelja; u školi, bio sam sebi visoke ciljeve sa mnogo prijatelja.

A ipak, gledajući unazad, lako je odrediti gdje gnjavi se sumnja uvukla u At 15, koketirao sam s bulimijom.; od 17, beljeno sam život iz moje kose, i sa svakim komentar o tome zašto nisam izgledam kao moja porodica, razvio sam još jedan sloj bodljikava defanzivnost. Web laži već je oblikovanje moj lik.

Pitanja o 'gdje sam bio reallyfrom i upite u moj identitet su bili uporni, nepokolebljiva, pražnjenje. Ako bih tukao posmatrača na udarac, mogao sam da i moja narativa. Ali kada sigurnosti aerodroma bi me uvode u red za prtljaga sa Kariba par ispred mene, umjesto svoje porodice, što je otuđenja. U 13, mi je rečeno da se "vratimo u Afriku i nekada označen kao 'Paki', koji je upravo pojačao zbunjenost.

load...

Uz svaki incident sam otišao kući i tražio odgovore od mojih roditelja, koji bi me sesti i još jednom ponavljam da mi je definitivno njihov i da me voli. Mama htela da verujem da sam kćerka moga oca, koji po definiciji me bijele.

Georgina sa svog voljenog oca

Tata je bio saučesnik, ali da li je on znao istinu duboko u sebi, nikad neću znati. Svi su izgledali srećno da se zajedno s izgovorom i postalo je lakše objasniti moju boju kože sa strancima govoreći: 'Ja sam polu-Jamajke.

Tata je bolest prošle godine je bio katalizator za promjene, iako. Kao što sam gledao rak brutalno osakati moj voljeni, bijele tata iznutra, bio sam devastiran realnost da će uskoro nestati. Bio sam i svestan je to bila moja posljednja šansa da se podigne sve neprijatna pitanja koja su me mučili. Mama mi je rekla da sprovodi tema je bila sebična. Ali jednog dana, nakon što sam lagano nagovestio u mom očaju, on je pristao na što mi je dao DNK uzorak prije nego što je umro, s ljubavlju me je ohrabrujuće da sam biološki njegovo.

Bilo je to godinu dana nakon njegove smrti, konzumiraju tuge, da sam odlučio sam imao ništa za izgubiti. U martu 2018. Godine, počeo sam proces testiranja njegov DNK i otkrio da, po krvi, nismo bili u vezi na sve.

Sjećam se gdje sam bio kada su rezultati testa prošao kroz, a ghoulishly u e-mail. Ništa ne može pripremiti za preradu tu vrstu informacija na poslu. Osjećao sam se kao moja krv isisan iz mog tela sa šprica. Uprkos tome što očigledno, i dalje nije hteo da veruje u to. Uznemirena, nazvao sam firmu da pitam koliko je pouzdana su rezultati. Oni su bili simpatičan, ali mi je rečeno, "Gotovo 100 posto. Ti nisi tvoj tata ".

Kad sam spustio slušalicu i pozvao moja mama, ona je rekla da je šokiran kao i ja. Njeno odbijanje trajalo tjednima, kao što sam jecala u svoj jastuk svake noći. Samo bih saznao za obradu rupa otac u obliku u mom životu, ali nije bilo priručnik o tome kako da se krećete ovom emotivnom minsko polje. Nisam mogao da se izbori.

Kada sam osporio mama - glasno u mom ispitivanje i potpuno slomljena - Pogledala me je bezizražajno i rekao mi je da mora biti neka greška. Uprkos postojećim u snu nalik transu, ne mogu da zovem oca svoje više, još nisam nju sumnjaju da laže - to je bio samo previše uznemirujuće za početak sita kroz sve što bi mi ikada rekao.

Konačno, pun mjesec i bezbroj argumenata kasnije, mama napukla. Upravo sam predložio ponovno test pomoću DNK iz tatine roditelja kada je priznao da je za jednu noć sa "tamne" čovjek iz Dublina, koji je upoznala na zapad-London pub u 1992. To je bilo sve što je znala o njega. Reći da su stvari bile stjenovita jer bi biti rečeno. Devet mjeseci, ja sam još uvijek toliko ljut jedva mogu pogledati mama. Ležim budan ponavljajući svaki put sam je pitao da li postoji mogućnost da ne mogu biti tatin. Zašto nije mogla da mi je upravo rekao istinu? Bili bismo u redu.

Georgina sad živi u New Yorku

Proveo sam cijeli svoj život žestoko bori trci bitku da su moji roditelji bili slepi i nosi težinu laži o affair.I znati mama moje majke voli mene, a ja i dalje volim je puno, ali ona ipak nađe teško kako bi razgovarali o uticaju je to imalo na mene, koji je upravo jedinjenja osjećaje izolacije i usamljenosti sam sahranjen. Iako su ove rane su još uvijek svježe, nadam se da ćemo raditi kroz sve, jer ja joj želim u svom životu. Takođe želim da treba vremena da se fokusiraju na tuguje za tatu, i učenje o kulturi mogu biti povezan.

I dalje konzumira tuge, napravio sam čist pauzu i preselio se u New Yorku ove godine. Ja sam živi u Brooklynu i potapanjem sebe u vrlo mješovitim području. Moj sledeći plan je da preduzme sveobuhvatniji DNK test kako bi se utvrdilo moje etničke korijene kao metoda katarze i, kroz moje web stranice, da ohrabri druge pate pitanjima identiteta da ih se suoči glavu na.

Za mene, rasni identitet je fluidan, a određuje ljudi u mojoj zajednici, koji samo tako dogodi da bijelo. Ja postojim u trci-manje prostora, s manje znanja od mojih baštine nego ikada ranije, ali ja sam odlučan da krivotvoriti identitet pod mojim uslovima, bez obzira na to povlači za sobom.

Pročitajte Georgina Lawton je blog ovdje

 

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Problem sa strukom A4 i naš novi preuzima

Post Mišljenje

Jezik dečije imovine dekodiran - kako govoriti kao posrednik za nekretnine

Post Mišljenje

Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti)

Post Mišljenje

Posle poslije radnje: Da li treba da preispitamo kulturu kulture na poslu?

Post Mišljenje

Možemo li prestati da zovemo porodiljsko odsustvo slobodno vrijeme?

Post Mišljenje

Citiraju povjerenja na telo

Post Mišljenje

Ovo je najsaksija spavaća soba na svetu

Post Mišljenje

Kako se nositi kada roditelj umre

Post Mišljenje

Novogodišnje rezolucije - prestanite da pričate o njima i počnete sa njima

Post Mišljenje

Ja sam bila druga žena u braku i nikada nisam shvatila

Post Mišljenje

Kako izgleda kao sestra Sorority u Sjedinjenim Državama

Post Mišljenje

Najnoviji je razlog najnovije nedelje