Najgori zakoni i incidenti u Saudijskoj Arabiji | BA.polkadotsinthecountry.com

Najgori zakoni i incidenti u Saudijskoj Arabiji

Najgori zakoni i incidenti u Saudijskoj Arabiji

U iznenađuje vijest, Saudijska Arabija je sebe "jedan od prvih zemalja koja je promovisala ljudska prava 'proglašen. Ko god bi pomislio da.

Žene u Saudijskoj Arabiji. Foto: Rex.

Na off priliku ste propustili to, UN je javno kritikovao Saudijska Arabija za povećanu upotrebu smrtne kazne. I Saudijska Arabija, ne iznenađuje, nije impresioniran. Na kraju krajeva, niko ne voli da se javno kritikovao. Čak i ako su ove godine pogubljen 70 zatvorenika do sada (za koga ovo čitate kasnije niz liniju, to je trenutno jedan i pol tjedna u martu).

Dakle, mnogo u stilu RuPaul je Drag Race natjecatelj koji je rečeno off Michelle Visage za užurban stomaka, Saudijska Arabija je uzvratio.

(Ozbiljno, zamislite sljedeće rekao je glas reality TV zvijezda koja se oseća potpuno pogrešno shvaćen.)

"Saudijska Arabija je jedna od prvih zemalja koja je promovisala ljudska prava", objasnio je Bandar al-Ali, ministar kulture i informisanja Saudijske Arabije. 'Takva podršku i posvećenost za promociju i zaštitu ljudskih prava, ali dužnost nametnuta od strane Islamske šerijatskog iz kojeg statuta moje zemlje potiče. Moja zemlja bori protiv mučenja u svim svojim fizičkim i moralnim manifestacije kroz stroge zakone i izvršne mjere koje se primjenjuju na al. [Procedure Vlade code] zabranjuje bilo kakve fizičke ili psihičke povrede da se na sebi koju uhapšeno lice. Takođe je zabranjeno izlagati [okrivljeni] mučenju ili ponižavajućeg postupanja. "

load...

I dok ćemo držati naše ruke i potvrditi ne znamo prednosti i mane Saudijske Arabije 'stroge zakone', znamo kada događaji čine nas podignemo obrve, baciti se u ustima, i / ili uzviknuti ' Koji kurac '.

Dakle, ovdje su devet od njih...

Nametanje zatvorske kazne za TWEETERSWho znao 140 znakova mogao raspolažu toliku moć? Ali je u oktobru 2017. Godine, tri pravnika - Dr. Abdulrahman al-Subaihi, Bander al-Nogaithan i Abdulrahman al-Rumaih sve našli sa osam godina duge zatvorske kazne, za korištenje društvenih medija da oduška o Ministarstvu pravde.

Da bi se to staviti u perspektivu, to znači da su svi u Americi koji je ikada koristili Twitter napraviti vic o Donald Drumpf prste (ili bilo ko u Velikoj Britaniji, koji voli da komentariše očigledno lud vjerovanju Jeremy Hunt da je san lišen intervencija najviše života) bi se trenutno rizikuje zatvora.

load...

Zabranjuje ŽENE IZ DRIVINGIn 2011. Godine, pokrenuta je kampanja pod nazivom Women2Drive - u pokušaju da ospori zabranu ženama vožnje. Saudijske Arabije vlada nije zabavno, i odgovorio prijetnjama - obećavajući da svaka žena za volanom automobila će se suočiti hapšenje.

Momci, u smislu dobijanja stvari uhvaćeni u šarkama vrata automobila / upetljani u jastuk, vagine treba da bude najmanja briga.

ZABRANA stranaka. ČAK RUBBISH ONES.Public okupljanja u potpunosti zabranjena u Saudijskoj Arabiji. I javnih skupova, znači svi smo skupova. Čak i mirne proteste, i rođendane gdje tvoja mama pozvala cijeli svoj razred u školi bez prvi tražeći vaše dozvole.

Ubijanje ljudi. Nećemo ni da pokušaju da bude sarkastičan o ovome, jer to jednostavno nije smiješno. U 2015. Godini, 16 godina pod nazivom Ali Mohammed al-Nimru je uhapšen nakon što je učestvovao u protestu - i bio je osuđen na smrt odrubljivanjem glave i raspeće. U 2017. Godini, a 17 godina je mučen i prisiljen da potpiše prazan dokument - koji je kasnije uredio da sadrži "priznanje" za špijuniranje. On je odbio pravnik, i osuđen na smrt raspećem. I to su samo dva primjera da smo nabasali širom. Opet, u manje od 10 sedmica u 2018. Godini, 70 osobe su pogubili saudijska vlada. To je više od jedne osobe svaki dan.

Deportacijom FOREIGNERSIt je otkriveno da je Saudijska Ministarstvo unutrašnjih poslova je deportovan stotine hiljada stranih migranata - hiljade drugih koji ostaju u pritvoru. Ogroman postotak od tih ljudi su prisilno vraćeni u zemlje u kojima su rizikovali nasilnog kršenja ljudskih prava ili život u ratnoj zoni.

Rasprodaju devojke za MARRIAGEThe muftija zadužen Saudijske Arabije, šeik Abdul-Aziz Al Sheikh, je otvoreno izjavio da vjeruje da djevojke su spremne za brak u dobi od 10 ili 12. "Naše majke i bake udala kad su jedva bili 12. Dobar odgoj čini Žena spreman da obavlja sve bračne dužnosti u tim godinama ", rekao je on. 2016. Godine, zemlja je potvrdio da će se zabranjuje brak mlađe od 16... Osim pod određenim uslovima. Kao što je ako otac želi da proda svoju kćerku prije toga.

U pravu.

Zabranjuje ZALJUBLJENIH Dayin potpuno WTF vijesti, cvjećari u Saudijskoj Arabiji zabranjeno od prodaje crvene ruže 14. Feb, trgovine s poklonima je zabranjeno od prodaje ništa u obliku srca, a djevojke su zabranjeno nošenje bilo crveno u školu. Ako krše pravila, vaš rizik shop gase Komitet za promociju vrlina i prevenciju poroka, i učenica će biti poslan kući iz škole i prisiljeni promijeniti.

(Nema vijesti o tome misle o Hershey Kisses.)

NE MOŽETE putuju sami - dok se ne 45To biti potpuno iskren, 45 nije bio rođendan smo imali posebno jaka osećanja o. Ali možda je to zato što mi ne živimo u Saudijskoj Arabiji, a mi živimo u zemlji u kojoj nam je dozvoljeno da izlazi iz kuće bez dozvole od čovjeka.

Da, sve dok ne uključite 45, ako želite da putujete, potreban vam je poseban oblik ili komad elektronske odobrenja potpisan od strane muškog staratelja.

Mislimo da je noć prije svoj rođendan je proveo pakovanje bijeg torbu. 

Nažalost, Saudijska Arabija nije jedino mjesto sa strašnim zakona koji ciljaju ŽENE, ali to ne opravdava njegove sve teže i restriktivne zakone.

I da drži glavu gore i proglasi sebe zemlju koja promovira ljudska prava čini posebno zbunjujuće.

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Problem sa strukom A4 i naš novi preuzima

Post Mišljenje

Kako je priča o sluškinji pokretala feministički pokret u Teksasu

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?

Post Mišljenje

Objektiviranje muškaraca: Zašto kažete da je čovek vruć je u redu

Post Mišljenje

Seksualni surogat: Da li spavate sa strancem da biste spasili svoj seksualni život?

Post Mišljenje

Akt o abortusu je 50 godina ove godine, ali još uvek imamo posla

Post Mišljenje

Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti)

Post Mišljenje

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Post Mišljenje

Osećaš se uplašiti o svojoj deci

Post Mišljenje

Kako biti ratni fotograf: Ali baskerville

Post Mišljenje

Zašto bi trebalo da razmislite dva puta pre no što danas nosite sigurnosnu igle?

Post Mišljenje

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava