Najbolji najgori dan u vašem životu: Mrzio sam se trudnoću | BA.polkadotsinthecountry.com

Najbolji najgori dan u vašem životu: Mrzio sam se trudnoću

Najbolji najgori dan u vašem životu: Mrzio sam se trudnoću

Od prikazati beba bump organizovanja The Big Day, postoje određene životne faze koje društvo smatra vrhunac ženske sreće. Ali šta ako je vaše iskustvo ne živi u svom punom sjaju? Jedna žena dijeli svoju priču...

Za Candice Pires, 35, iz Londona, u devet mjeseci vodi do rođenja svoje kćeri nisu bili samo razočaravajuće - bili su traumatično.

"Tu je slika mene sa mojim dečkom na Božić, 2018. Godine nosim novo tijelo-con haljina, štikle, full make-up i stojim postrance da pokaže mali bump. Izgledam kao tanak, sretna žena u ranim tridesetim godinama, očekujući svoje prvo dijete. Izgleda da sam "sjaj".

'Nikada ne znate da sam ga jedva drži zajedno: jedna od mojih sestara kupila haljinu, a drugi put na mom make-up i moj dečko mi je pomogao da stoji uspravno. Bio sam 12 tjedana trudna i mrzi svaki second.'While svi oko mene znao sam patila, niko nije znao kako da to podnijeti. Imao sam prenatalni depresija kao rezultat hyperemesis gravidarum, neuobičajena stanja uključuje nemilosrdan mučnina. Roku od nekoliko sedmica bih izgubio opasan broj kilograma i bila je i izvan bolnice. Morao sam da prestanu sa radom i proveo većinu vremena nepomično u krevetu. Dani su bili dugi i bezoblične. Ja sam bio preslab za čitanje ili gledanje televizije. Ponekad samo zvuk na vrata ili moj dečko hodanje u sobu je bilo dovoljno da me se bljuvotine.

load...

'Negativnost nije moja stvar, ali postao sam preplavljena zastrašujuće osjećaje gubitka - gubitka nezavisnosti, sreća, zdravlje, odvikavanje obuka za svoj prvi polumaraton (OK, bilo je nekih olakšanje s tim posljednji). Bio sam iskreno uvjeren dio mene je zauvijek nestao; da ću uvijek biti u depresiji. Kada je trebalo da se slavi novi život, ja sam žalosti moj stari jedan.

'Čudno, znao sam da volim svoju bebu. Nisam Ne brini o tome. To sam bio ja koji je bio problem. Moj dečko i porodica učinio onoliko koliko su mogli, ali niko me ne bi mogao podići. U retrospektivi, sada shvatam trudnoće često izoluje, a ja bih da sam razgovarao s drugim ženama u sličnoj situaciji. Mislim da ne govorimo dovoljno otvoreno o hard bita - tu je vruće obraza sram u vezi sa prizna vam se ne sviđa nosi bebu. To je skoro kao da negira svoju ljubav za svoju budućnost djeteta.

load...

'Kada sam konačno dobila trudove - ispijeno sa masivnim bump - Razmišljao sam: "Ovo je još uvijek bolje nego biti trudna". Tri godine kasnije, ja sam ludo, bezgranično zaljubljen u našim mala. I dok ja ne znam da li bih mogao ponovo prolazim kroz to, drago mi je da kažem da trudnoća nije bio radostan mjesto za mene, ali majčinstvo potpuno je. '

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Jacob rees-mogg: Abortus je pogrešan čak iu slučaju silovanja

Post Mišljenje

Kako ste rekli Ne da biste bili djeveruša?

Post Mišljenje

Posle poslije radnje: Da li treba da preispitamo kulturu kulture na poslu?

Post Mišljenje

Reggie Yates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

Zašto bi trebalo da razmislite dva puta pre no što danas nosite sigurnosnu igle?

Post Mišljenje

Jezik dečije imovine dekodiran - kako govoriti kao posrednik za nekretnine

Post Mišljenje

Rehab: Evo kako izgleda da se provjeri na rehabilitaciju

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život

Post Mišljenje

Šta Trump znači za globalna ženska prava?

Post Mišljenje

Tinejdžerska siva kosa: Kako to voleti

Post Mišljenje

Ono što mi žena znači danas

Post Mišljenje

Kako se nositi kada roditelj umre