Moja sedmica kao svesna majka | BA.polkadotsinthecountry.com

Moja sedmica kao svesna majka

Moja sedmica kao svesna majka

Žongliranje biznis sa roditeljstva je dovoljno da se testira ničiji razum. Dakle, ono što se dogodilo kada smo pitali jedan mamu da zamijene Merlot za sabranost?

Neobično je, ovo je nevolja čini čak i hands-on radi tate znam da ne pati od uopšte.

Reality check

Kada sam napustio svoj posao kao pisac i urednik na nacionalnoj novinama da pokrenu svoje online magazin u 2018. Godini, nisam tako vjerujući da kao svoj gazda, ja bih postao gospodar svoje vrijeme i sudbinu, i mnogo opušteniji, više prisutan roditelj kao posljedica. Da, u pravu. Umjesto toga, kao i mnogi moji prijatelji, ja provesti 97 posto svog budnog vremena kretanje kroz e-poštu na telefonu dok manijakalno odskakanje beba na jednom koljenu, dezinsekciju i dijete i pomaže pet godina s njom domaći. I dalje idem u krevet sa 200 stvari ostavio na mojoj listi obaveza.

"Jeste li ikada pomislili da pokušavaju sabranosti - umjetnost bila prisutna u trenutku ' pita moj prijatelj Alicia Kirby, brending konsultant koji je, kao i bezbroj mame Znam, kune popularni meditacije aplikaciju Headspace, koji je sluša za svakog jutra deset minuta. Ja sam više ljubitelj 'rant ga sa prijateljicom preko bocu Merlot' vrsta terapije, ali ja sam spreman da ga dati u pokretu. Na kraju krajeva, ja želim da budem sretniji, ispunjeniji majka, kao i onaj koji je manje sklon spontano pucanje u plač ili ispadi ljutnje.

load...

Sabranost je trenutno 7 € milijardi industriji. Prošlo je krilatica za pet godina s mnogo umoran-out rukovodioci kreditiranje meditaciju sa refokusiranje svoje karijere. Dok listate 5.186 naslova na temu na Amazonu, moje oko pada na odlomak iz Charles Duhigg knjige Pametniji Brže Bolje o opasnostima "automatizacije": negativan prečice kao prediktivnog teksta što nam pomoći da se smanji pažnju dajemo na bilo koji pojedinačni zadatak, encouragingus učiniti previše stvari odjednom (nijedan od njih nije dobro).

Kruži susjedstvu nekoliko minuta kasnije pješice sa svojom bebom u rukama, mislim da sam pokušavao odgurnuti mentalni psovke usmjerene na mog muža koji se čini da su se ponovo parkirani naš auto u drugoj opštini. Uz riječi sam pročitao svježe u mojoj glavi, ja pokušati da istovremeno fokusirati moju punu i nepodijeljenu pažnju na bebu, koji se vraća moja čudno fiksnu kez sa sve ljubičaste pogled kao on izbacuje kuć koji je toliko eksplozivna pokriva himcompletely glave do pete. 'Pravim moja beba ponovo očisti,' ponavljam, improvizacija, nakon pronalaženje moj auto, a onda mijenja svoju pelenu na prednjem sedištu dok fielding poziv iz rasadnika u malog djeteta, koji žele da potvrdi da li želimo da početi noša treninga.

load...

Kasnije, nakon što je prestao kratko da prikupi moja kćerka iz škole, ja pokušati da se uključe sa svojim instant tiradu pitanja o porijeklu kukuruza šećerca bez vikao na nju da se "Kreći! ' dok mi je koncentracija slomljena od strane nastavnika koji me podsjeća da sam još uvijek nisu potpisale sve do svoje nove intranet. To znači da sam žalosno loše obaviješteni o svemu, od ovog mandata plivanje raspored na "haljinu kao dan slovo".

Sabran, brzo sam patka pored roditelja čija je stranka poziv sam izgubio, što mentalnu notu je sutra pitati za nju detalje, kad sam potpuno fokusiran na zapamtiti da je pitam - i kad ja nisam parkirao.

Praksa, praksa, praksa 'U početku se osjećate kao da je to gubljenje vremena za meditaciju. Ali kada se drži u tome, to čudno čini efikasnijim ekipe, 'objašnjava moj prijatelj Alicia narednog dana, kada sam izraziti rezerve o tome da li ja mogu iskreno zakazati sabranost u moj već preopterećeni život.

Ja pronalazim sebe begrudging vremena moram žrtvovati kako bi se mentalno skeniranje moje telo u pozi koja je dostojanstven 'pre doručka, kada bih mogao biti čišćenje 20 novih e-mailova u mom inbox, radi online shop ili rješavanje planinski neoprane odjeće. Zatim, tu su logistike pokušava pronaći uglu uteha u kojem meditirati (osim moje uobičajene skrovište - toaletu!) U kojoj na kanal moje Zen u kući prepun ljudi.

Ruth Whippman, majka i autor potragu za srećom i zašto je to što nas Uznemiren, slaže. "Pritisak da se stalno usmjerena na sadašnji trenutak, bez ikada isključivanja zapravo može postati samo još jedna stvar za majke da se osjećaju krivim", kaže ona.

Otkrivam praksu u potpunosti 'biti' sa svojom djecom kada sam s njima je minsko polje. Radije nego da duva maline na bebu dok je sretno vuče pored mog stola, kao i obično, mislim da sam odlepio o najbolji način da prođe vrijeme smisleno sa sedam mjeseci stara, dok ne nađem sebe u pitanje sve što radimo zajedno, i why.It također znači da provode sate u večernjim satima sustižu o radu. To je gotovo ponoć kada sam ribu iz moje meditacije CD, koji obećava da će biti "efikasan kao antidepresivi, bez ikakvih nedostataka. Ono što zaista želim da uradim je provesti nekoliko minuta prelistavanja Instagram dok je moj mozak pretvara u kašu.

Umjesto toga, ja ubaci u dnevnu sobu i pritisnite igra na laptopu prije provesti nekoliko minuta raširenih na leđima na podu osjećaj malo neugodno. Na kraju, ja počinjem da se opustim, kao što sam se fokusirati na sve ono što sam zahvalan, a ne sve dugotrajno pitanje da li ili ne treba da se kreće u zemlju da spasi djecu od plućne bolesti. Shvatio sam počinje da zapravo uživa osjećaj moje tijelo opuštanje dok sam naglo prekinuta iznenadnom potrebom da zgrabite ručnik kao i moj poslušno opušten grudi počinju da laktata. Moment razbio.

Savršenstvo zamka

'Samo prestati pokušavati biti savršen!' kaže moja majka, koja se stavlja na svetu pravima sa prijateljem preko podne čašu vina. Stižem u svojoj kući u suzama dva dana u moj novi režim, kukanje, 'To je samo previše muuuch!' (Koji doduše je postala nešto redovne u posljednjih nekoliko mjeseci).

Iscrpljena sam od toga da napusti kuću skoro sat vremena ranije svako jutro, tako da mogu pravilno komunicirati sa svojom djecom na školskom radi bez njih žuri. Jedan od njih je želio da Raširite unazad dok je drugi insistirao na guranje bebe u kolicima preko nekoliko prometnih puteva. 'To nije moja stvar, "Ja uzdišu. 'Previše sam Bossy, i preslab.'

Prijatelj mame klima glavom, sa simpatijama: "Imao sam tri do pet godina. Znam kako ti je draga, to je užasno teško. 'Kako ste nositi?' Pitam. "Dadilja i Prozac." Prilično sam siguran da se ne šali. Možda je to zaista je suština to: radiš ono što treba da uradite da prežive.

Epiphany vremena

Pet dana u umu materinstva, imao sam malo otkrovenje. Problem sa sabranost je da je to sve o potrazi sebi za rješavanje: introspekcije. S obzirom na to trenuci koji su zaista radost-dovođenje, istinski život afirmativan - trenutke mislim da kada sam na umu ono što me čini zahvalan - su oni proveli sa svojim prijateljima, moja deca i moj muž.

Pet minuta ogovaranje sa drugim mamama u školi vrata, ili nattering na telefonu, kao što sam pokušati da žlica gutljaja užasno UN-gurmanske obroke u bebu, ili sluha moja deca padaju od smeha kada je jedan od njih ne glasan prdež u stolom. To nije Zen, ali je dobro.

Sigurno, proces udaljavamo od moju situaciju, kako bi se vidjeti što se događa, ono što ja želim, a ono što sam spreman žrtvovati da se to ostvari, mi je dala hranu za misli. I mogu potpuno jasno zašto sabranost radova za neke ljude, ali najvažniji misao za mene je sve što se dogodilo bauljajući zajedno? Ono što se dogodilo na opstanak? Za jednu stvar, ja zaista ne znam kako da roditelj troje klinaca bez povremeno vraćanje na podmićivanje.

Jedan od velikih markera tisućljetne generacije je da imamo vrlo visoke standarde. Znamo da postoji velika sjajna svet tamo, znamo da je prokleto puno konkurencije, a mi želimo da naša komad. Također smo očajni da bude sretan - stvarno sretan, - kao i ispunjeni. Mi smo također vješt u rješavanje problema. Problem kada postanete roditelj je da ne možete da rešavate dijete.

Takođe je zaista bilo teško da se osjećaju blaženo sretni i ispunjeni kada si neispavan, uporno podriva i ne više od 30 minuta udaljen od izmet drugog ljudskog bića. Korak u bilo knjižara i zid roditeljstva knjiga, nudeći potpuno kontradiktorne savjete, će tvrde da drže ključ za savršen roditeljstva.

Ali istina je, kao i svaki roditelj koji je guglao 'Kada će moja šest sedmica stara beba spavati preko noći? " u 04:00, dok plače, će znati: to ne ide tako. Biti majka je nevjerojatna i sjajan, a to je i krajnje iscrpljujuće i um-savijanje. To je uvek bilo tako, i uvijek će biti. Umesto da stalno traže najbolji mogući ishod, sigurno je jedini razuman odgovor je da slegnuti ramenima, roll sa udarcima i čekati sutra.

'Pa, kako si to uradio?' Pitam mamu, samohrani roditelj koji su se vratili na posao kao učitelj kada sam bio samo tri mjeseca. To je kraj mog eksperimenta, i prilično sam siguran da sabranost jednostavno nisam ja. "Pa draga, upravo sam dobio s tim, jer sam morao, 'ona slegne nehajno. "Mislim da je trik je da se briga. Ko želi da bude u svakom slučaju savršeni? '

I u tom trenutku, ona uhvatili ga. Od sada, ja ću biti teži osrednji.

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji

Post Mišljenje

Metričnost

Post Mišljenje

Kako se nositi kada roditelj umre

Post Mišljenje

Kako biti iskren sa svojim prijateljima

Post Mišljenje

Dakle, šta je zaista voleti biti redovna 18-godišnja devojčica i HIV pozitivna

Post Mišljenje

Poslanik Harret Harman o tome zašto politici treba više žena

Post Mišljenje

Vick nada: Zašto se kultura kluba starih dečaka na radiju mora promijeniti

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?

Post Mišljenje

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Tri žene na svojim sestrama, supružnost i prijateljstvo

Post Mišljenje

Reggie Yates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika