Metričnost | BA.polkadotsinthecountry.com

Metričnost

Metričnost

Zašto je američki pisac suočava reakciju za predlaganje "meternity" vrijeme za childfree žene

Internet je u plamenu sa redova o odmoru "meternity". Ovo je termin, skovao američki pisac Meghann Foye, za period sa posla da se uzima neko ko isn'thaving bebu.

Ako imate ili ste ikada imali bebu, verovatno ćete sada biti misleći: "Pa, Bože, to zvuči pogrešno." Ako ne, možda sada biti misleći: "Hej, to zvuči kao sjajna ideja! "

Meghann je kroz mlin malo od pokretanja svoje knjige na svijetu (nije baš programu zaštite svjedoka, ali skoro - ona je otkazana medijske i promotivne utakmica i Phil i Holly čak su prozvani na Twitteru za "maltretiranje" je na This Morning) tako pre nego što smo pokrenuli u nju, evo malo background.SO KAKO dA pozadinsku priču?

Meghann, a 38-godišnji autor i urednik ex magazin prvi je navedeno svojoj novoj knjizi (da, to se zove Meternity) na svom blogu pod nazivom: "Zašto sam napisao knjigu o ženi koja lažnjaci Biti trudna".

load...

Ona je opisala kako je junakinja svojoj knjizi Meghann (oops, žao mi je, mislim "Liz") bio je "jake volje, smiješno, malo ljut, malo sarkastičan, malo zaglavila iz razloga ona je previše brzo krivi sebe za, ali prije svega ona je jako, jako umorna... Liz je radila dupe u srednjoj školi da se u dobar koledž. Ona je radila dupe na faksu da biste dobili dobar posao. I ona je radila dupe za 10 godina, očekujući da se to sve isplati sa naslovom top-of-the-zaglavlju i život koji je magično radila samo od sebe. Ali, umjesto "da sve to" svi, da je "naginjući se" je samo ostavila ostali do kasno u kancelariji da završi sav posao od žena na osoblje koje nije zaboravio da se uda i ima djecu. "

load...

Ne pucajte, mame! Ima još.

Mehann kaže: "Ona je umorna kontrole svega, umorni od frenetičan tempo je dosta pretvaranja da može sve sama. I umorni od žena na radnom mjestu za koje se čini da se to tako lako i naći načina da ga trljati u lice dok pruži joj svoje datoteke da završi. "

Kasnije je objasnio kako je zamišljen (vidi šta sam uradio tamo?) Ideju za roman nakon tri njenih bliskih prijatelja ostala trudna u dobi od 31 kad je nedavno odvojila od nje dugoročnih dečka. "Da, ja sam oduvijek sanjao braka i majčinstva, ali ja i dalje nisam bio spreman. Hteo sam potrebna i nešto slobodnog vremena da shvatim šta sam stvarno htio učiniti s ostatkom mog života ", rekla blogova.

I tako je rođen koncept "meternity".

ZAŠTO METERNITY je feministička PROBLEM

U pravu. (Gargles u pripremi za dugo Rant.) Dakle evo što ja mislim o meternity (disclaimer: Imam troje djece, i uzeli tri porodiljskog odsustva, od kojih je jedan bio potpuno samofinansirajućih, a druga dva neplaćeno u dijelu).

Prvo, hajde da parkira očigledno i jasno i zapažanja o tome kako to izgleda u nedelja nakon porođaja (Fanny u dronjcima, bradavice pocrnelih strane lamprey nalik sisati od novorođenčeta, hormoni nestabilna kao Molotovljev koktel, san lišen u određenoj mjeri drugdje zaposlen kao oblik mučenja, tako vile to je zabranjena u slobodnom svijetu...)

Hajde da umjesto toga uzme u obzir razlika u platama pol, koji prilično udaraca u u dobi od 30 - Hej, to je smiješno, to je dob žena počne imaju djecu! Pa, whaddya znati? Gubitak zarade preko radne doživotno su do nejednakosti i način na koji žene doživljavaju, naravno - ali zašto su oni doživljavaju na ovaj način? Dijelom barem zato što su majke - ili bi mogli postati majke u bilo kojem trenutku.

Da, majčinstvo je feministička pitanje. Jer, za sada barem, to je samo žene koje mogu imati bebe. I to ostaje istina da li se odlučite za jedan ili ne.

Porodiljskog odsustva - Kao Yoga Retreat ali sa BABY ???

Ideja je u tome da je to nefer za žene treba dati slobodne dane (često uglavnom neplaćeni) s posla da se vratim u tako da mogu roditi (nasuprot onome što? Rađanje u kancelariji), osim ako "balans" ovo očekujući društvo / poslodavci platiti za ono što Meghann naziva "malo slobodnog vremena da shvatim šta sam stvarno htio učiniti s ostatkom mog života. Trenutak da diše i stvaraju, a ne nastaviti na izgaranja putu ". Ovo je iskreno suludo.

Zašto ne uzeti odmor? Ili spasiti i uzeti slobodnu godinu? Jedan moj kolega je upravo otišao na jaz godine u dobi od 29 tačno ovih razloga. Spasila je i napustila posao. Ona je izbor i ja sam za njom radostan put oko svijeta preko Facebook-a, puni divljenja.

Ali Meghann, do sada pisanje u New York Post, poblentavim na temu: "... Što sam više razmišljao o tome, više sam došao da vjeruju u vrijednost" "Ostavi meternity - što je, za mene, uzeo slobodnu godinu nalik razbiti koja omogućava ženama i, u manjoj mjeri, ljudi prebaciti fokus na dio svog života koji ne vrti oko posla. Kažu whaaaat ???? Zašto u ime jebote treba muškarci imaju to u manjoj mjeri ??? Sad si čak bio seksistički protiv muškaraca.

Također, žao mi je da je dosadno, ali kako bi to svi rade iz praktičnog stanovišta? Će žene idu od posla na posao zahtjevan "ja-ternity" otići iz svakog poslodavca do odlaska u penziju? Sheesh, Meghann! Žene imaju teško dovoljno već ne dobije reputaciju za ovo kao dobro. Plus Meghann je samo 38. Ona i dalje može lako imati djecu. Zapravo u New York Post članak kaže da bih da imam djecu jednog dana i možda čak i voljeli da imate porodiljskog odsustva. Meghann. Samo, stahp!

OWN svoj izbor !!!

U svakom slučaju, vidite samo jednu stranu medalje. Te žene si stenjala na oko izlazi iz vrata "breezily" predaje ste svoje datoteke. Stvarno? Oni žure natrag u dadilja koja je na satu, u rasadnik koji treba da ih kazni zbog kašnjenja kada se njihov vlakova je otkazan. Oni će biti ugušena poljupcima, da, ali i zamrljana sa nutelom i kažnjeni na razne lukavo izmišljena načine (za neke je to hrana, za druge spavanja, ako si stvarno sreće možda postoji neka vrsta prljave protesta) za zarađuju platu.

Zašto starije majke rock

Ali to nije ni stvarno neugodno malo. Meghann primjećuje: "Pretpostavka je suradnicima bez deca bi ostati da pokupi zatišje." Ko to pretpostavlja? Ako vam se ne sviđa to hoda kroz vrata sami. Ti ćeš biti ili ne više manje nepopularne. Verovatno ćete se zanemariti za narednu promociju - baš kao i sve majke u kancelariji. Realnost je mnogo žena prilagoditi svoje živote (i karijere) da primi stvari, oni imaju djecu, tako da mogu dati dosta za oboje. Oni su mogli "nasloniti u", ali ne znaju. Oni ne žele da budu unsisterly i iskoristiti svoje kolege (ili njihovi šefovi), tako da rade posao prečki (ili dvije ili tri) niz od onoga što su mogli ostvariti na punom krzno. Je li to fer? Vjerojatno ne, ali to je previše loptu-bol da shvati zašto i šta da radim, pa u međuvremenu su napraviti izbor - isto kao Meghann mogao učiniti, dajući joj posao bilo koje vrijeme.

Ipak, na ide, bla bla. "Činilo se da je roditeljstvo je bio jedini put koji pruža malo postovanja fleksibilnosti. Ima nešto rekao "Moram da pokupim moje dijete", kao razlog da napusti ured na vrijeme da ima mnogo više ozbiljnosti nego, recimo, "Moj najbolji prijatelj upravo nogama po njen datum OkCupid i treba Margarita" - ali obje strane su važeće. "Naravno da jesu. Tako to! Ne krivi druge žene za svoj izbor.

Ironično Meghann i (eventualno) priznaje da je konačno uzela neke neplaćene slobodne dane, i kaže: "Na kraju krajeva, ono što sam naučio od svoje" "Ostavi meternity je da bilo kakav pritisak mi je bilo da ostanem do kasno u uredu ne dolazi iz roditelji na osoblje. Da to dolazi od samog sebe. Vraćajući se na novu poziciju, shvatio sam da ne treba "izgovor" da ode na vrijeme. "

Sramota nije rekla da je na početku, ali to možda nije prodala toliko knjiga.

Donja linija. To ne stog gore. I to je unsisterly.

Fuj. Dakle, to je ono što ja mislim. Sad šta je s tobom?

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Reggie Yates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

Daisy Buchanan prevazilaženje straha

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Kako je priča o sluškinji pokretala feministički pokret u Teksasu

Post Mišljenje

Seksualni surogat: Da li spavate sa strancem da biste spasili svoj seksualni život?

Post Mišljenje

Olivia wilde: Dan sindroma dole

Post Mišljenje

Zašto Melanija i Donaldov jezik tela su tako fascinantni za gledanje

Post Mišljenje

Brexit: Sve što trebate znati

Post Mišljenje

10 od najčudnijih dodataka u Moschinu

Post Mišljenje

Problem sa strukom A4 i naš novi preuzima

Post Mišljenje

Evo zašto svi treba da koristimo # kalloutracizam