Malala tata intervju: Možeš li biti aktivista i normalno živeti? | BA.polkadotsinthecountry.com

Malala tata intervju: Možeš li biti aktivista i normalno živeti?

Malala tata intervju: Možeš li biti aktivista i normalno živeti?

Intervju sa Malala otac doveo Anya Meyerowitz na pitanje koliko je mogla učiniti za dostojan uzrok, i da li bi to značilo odustajanje od nje trenutni način života.

Mi smo sve uradili - vidi posebno srce bolno dobrotvorne oglas na televiziji ili udaljio iz situacije razmišljanja, "Želim da učini više da pomogne". Mojoj Najsvježiji primjer toga je nastao dok gledate 'Nazvao me Malala' za vikend kod prijatelja. Sjedili smo u strahopoštovanje udario tišina kao ovaj izuzetan 17-godišnja djevojka - metak u glavu od strane talibana i prisiljeni da napuste svoje zemlje da joj spasi život - borio straha za ono što je vjerovao u: Edukacija za žene.

Proveo sam svoj život pokušavajući da 'usvoji' izaziva, samo da bi ih ispustiti nekoliko dana kasnije, kada sam biti zbunjen, ili se osjećate kao što je predstojeće teret je previše za rukovanje. U međuvremenu, Malala čini se da je odustao čitav svoj život za ono što je vjerovao, a iako ju je napravio ikonu - ona je bila u stanju da naprave veću razliku na 17 nego mnogi od nas upravljati u životu - ne znam znam da sam joj zavidim. Da, želim napraviti svijet boljim mjestom, ali ja baš volim svoj način života kao što je to. A ako želim napraviti razliku, da li to ima da znači odustajanje život volim?

load...

Sretnem Malala otac, Ziauddin, nekoliko dana nakon gledanja dokumentarca, i on je željan mene umiri. '[Malala] je normalna djevojka i ona voli biti normalan, "kaže mi on, dodajući da je, uprkos osvajanje Nobelove nagrade za mir, govoreći u UN-u i podizanje svijesti o obrazovanju žena širom svijeta, njegove kćeri dan-to- dan života u Birmingham, dobro, kao i svaki drugi tinejdžer. Ona razmirice sa svojom mlađom braćom, brige o prijateljima u školi i dobiva 61% na testu fizike.

Da objasnim da sam zabrinut nikada ne bih biti u mogućnosti da kao velika razlika kao Malala - pa zašto probati? "Ne čin je mala i nema čin je velika", kaže on. "To ti je namjera, vaša osuda, vaše vjerovanje. Ako donirati 1 € dnevno da pomogne obrazovati sirijski dječak, nećete primijetiti da 7 € tjedno napišite račun, ali taj mali dječak, preko školovanja, može postati lider sutra... Veličine čin nije ono što ga čini moćan.

load...

Ziauddin započeo je krstaški rat za prava žena u dolini Svat, Pakistan, pišući ime njegove kćeri na obiteljsko stablo koje je prethodno samo navedene muškaraca. "U to vrijeme to je bio pojedinačni akt - samo je jedna od oca koji je vjerovao u jednakost sinova i kćeri. Nisam znao Malala bi završiti što je poznat u cijelom svijetu - Nikada nisam razmišljao o tome.

Malala je rekao da vjeruje da film nije samo 'film, ali trenutak ". Ali Zia je pokretom zgloba na obiteljsko stablo inspirisan njegov rođak, godina kasnije, da konačno prihvati da treba edukovati djevojkom, iako je njegova motivacija bila samo "da je [on] vjerovao je da bude pojedinac u svom pravu. Drugim riječima, male stvari koje radite mogu trajati cijeli život.

'Širenja požara ", rekao mi je. Pa kažem ti isto.

BAFTA nominiran dokumentarni film, 'On mi je dao ime Malala', je od sada na DVD-u i kao digitalni download.

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Objektiviranje muškaraca: Zašto kažete da je čovek vruć je u redu

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti)

Post Mišljenje

Metričnost

Post Mišljenje

Pečenje

Post Mišljenje

Vick nada: Zašto se kultura kluba starih dečaka na radiju mora promijeniti

Post Mišljenje

Kidnapovali su i napravili seksualni rob iz ISIS-a: Hrabar bekstvo jedne žene

Post Mišljenje

Umoran sam od nadanjajući se bolje za žene u politici. Vreme je za akciju

Post Mišljenje

Osećaš se uplašiti o svojoj deci

Post Mišljenje

Rasizam: Zašto svi sada treba da vičemo o tome sada

Post Mišljenje

Međunarodni dan žena: 16 razloga za koje još uvek treba da vičemo

Post Mišljenje

Prestani sudeći prema drugima: Gabrielle prosser