Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Nastavnik osnovne škole Laura Moss otvara Marie Claire o njoj jajnika iskustvo rak

"Bio sam 27 kad sam je dijagnosticiran. To je dijagnosticiran u fazi 3. Sam imao visoko kvalitetne, ozbiljne rak jajnika. To se proširila - kroz moje zdjelice, stomak žlijezde, moj trbušne maramice i to je bilo na mom jetre.

Radio sam puno radno vrijeme kao učitelj u osnovnoj školi kada sam počeo doživljava jajnika simptome raka. Bilo je malo znaci kao da sam otišao do veličine haljinu i imao je neke zaista loše periode. Počelo je s grčevima, onda nadutost, a onda sam se potpuno zatvor (nisam išla u toalet na sve), bio sam mokrio za Englesku, onda nadutost je i dalje radio i ide i ide dok sam imao nešto što je izgledalo kao trudna trbuh. Imao sam malo žgaravicu i onda užasno bol u zdjelici, nisam mogao ni sjesti.

load...

U Marsden su bili zapanjujući, iako. Ja sam požurio u u petak uveče. Subota, nedelja i ponedeljak sam imao fluid ispražnjena i biopsiju. Ponedjeljak sam otpušten. Vratio sam se u četvrtak za rezultate i u ponedjeljak sam počela hemoterapiju.

To je bio agresivan. Nije bilo vremena za nered okolo. Nije bilo vremena za berbu bilo jaja. Morali su da me spreči proizvodnju estrogena. Kada sam otišao u bolnicu i počeo hemoterapije, su zatvorili mi jajnike pa dole sam prestao da period od tada. Otišao sam u privremeni menopauzu na početku mog liječenja. Ja sam bio stalno uvjeren sam imao temperaturu, ali zapravo se ispostavilo Samo sam valunzi!

Kako ste se nositi s kemoterapije?

load...

Bio sam veoma zabrinut na početku zbog gubitka moje kose. Samo sam okrenuo. Mislim da je to zbog toga što, u razmaku od nedelju dana, sve je doslovno uzeti od mene. Mislio sam da ne, ja ne želim nekoga da mi kosa daleko, previše. Želio sam malo kontrole.

Moje onkolog mi je rekao da će to biti devet tjedana intenzivne kemoterapije i da će biti teško, ali na taj način možemo pokušati skalp-hlađenje (kada nosite kacigu da zamrzne svoj skalp na oko - 5). Bio sam mlad, bio sam vrlo emotivan, bio sam vrlo ranjiva, bio sam jako uplašen - ali dobro je radio za mene da znam da je svaki ponedjeljak, da ću biti ispred hemoterapije doktora i da ću imati punu provjeriti.

Sam držao moju kosu, ja skratiti i lopta je otišla vrlo neujednačena pred kraj, ali u tom trenutku nije me bilo briga. Jednako brzo kao što ostavio, on se vratio.

Kako ste nositi emocionalno?

Postavila sam blog Finding Cyriland su blog svake nedelje od kada sam je dijagnosticiran jer je bilo puno ljutnje. Mislio sam da ako može da mi se desi, ja mogu vjerojatno desiti opterećenja mladih djevojaka. Vrlo brzo sam pronašao ih! Našao sam djevojke koje su bile čak i mlađi od mene koji su otišli u GP i njihovi simptomi su ignorisani zbog svojih godina. Povezivanje sa ove devojke mi je pomogao da se pomire sa svega.

Moja porodica i prijatelji su ništa manje nego neverovatno, previše. Jedan od mojih prijatelja je napisao gost post za moju blog, a ona je stavila jednu rečenicu o tome kako je došlo do emocionalnog roller coaster, a ne samo za mene nego i za sve one koji mene i svi vole oko mene. Mislim da je to bilo! Kada sam zvao iz prijatelja iz bolnice i rekao im šta se desilo, oni su bili kontuzovan. Kao što je moja porodica.

Imate li neki savjet za žene koji su zabrinuti za rak jajnika?

Osjećam se tako zahvalan da sam znao da je prenesen taj BRCA1 gen, jer me više svjesni. Bio sam svestan, iako je malo dio mene koji je neprijatno ga nosi, pa predlažem uzimajući proverava! Uoči Žalbeni objavljuju hrpe stvari koje objašnjavaju glavni simptomi da pazi na isto. Pozvao bih svaku ženu koja ima te simptome - godine su nebitne - da odu u GP i ne uzimaju ne za odgovor.

Kako se sada osećate da ste u remisiji?

Bio sam u remisiji od 16. Novembra 2018. Godine, ali je malo stvari koje mi je krenula da ne bi imali, kao i stomak grčeva. Imao sam dosta topljenje nakon što sam došao izvan glavne hemoterapiju.

Izgubio sam iz vida ono što je normalno za neko vrijeme, jer sam bio tako uplašen. Bojim se, jer znam da postoji opasnost od ponavljanja i sam sreo puno žena koje se dogodilo, ali ja pokušavam da ne žive u strahu.

Postoje komplikacija, previše. Očigledno je, neću moći imati djecu što je tužno. Kako je to uzeti od mene bio prilično okrutno. Ali onda, dosta mi je uzor u životu je znati da ne morate roditi dijete da postane mama. Znam da sam odlučan da ostanemo zdravi, znam da ću biti mama na neki način, previše. Ne znam kako, ali hoću.

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Brexit: Sve što trebate znati

Post Mišljenje

Metričnost

Post Mišljenje

Daisy Buchanan prevazilaženje straha

Post Mišljenje

10 od najčudnijih dodataka u Moschinu

Post Mišljenje

Jacob rees-mogg: Abortus je pogrešan čak iu slučaju silovanja

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Možemo li prestati da zovemo porodiljsko odsustvo slobodno vrijeme?

Post Mišljenje

Dijagnoza raka: Kako se nositi

Post Mišljenje

Reggie Yates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

Rasizam: Zašto svi sada treba da vičemo o tome sada

Post Mišljenje

Zašto bi trebalo da razmislite dva puta pre no što danas nosite sigurnosnu igle?

Post Mišljenje

Olivia wilde: Dan sindroma dole