Kako biti iskren sa svojim prijateljima | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako biti iskren sa svojim prijateljima

Kako biti iskren sa svojim prijateljima

Kao dio naše #BREAKFREE kampanje, pisac Kemi Alemoru objašnjava zašto se iskren je koštala joj jednu od svojih najbližih prijatelja

Obično je potrebno puno da me vrijeđaju. I imaju tendenciju da komentariše na druge ljude (u šali naravno) i mislim da ne možete dijeliti ga, ako niste spremni da ga - i morate biti spremni da se smejem na sebe usput.

Međutim, kada je u pitanju davanje savjeta sa svojim prijateljem, projektil istina i iskren stav je opasan.

Neke prijatelje cijeniti brutalne iskrenosti u većini situacija, ali više boli situacija je više iskrenosti postaje napunjeno oružje. Kada je jedan od mojih bliskih prijatelja je prošla kroz izuzetno bolno raspada, moja uloga kao bez gluposti povjerenja u osnovi ugrožena prijateljstvo. Možda je bi radije za moj savet ili ignorirati dio je igrala u povređuje sebe ili šute dok je trčala natrag prema bol. Na kraju sam platio strašnu cijenu za moju pragmatizam. I po prvi put, našao sam se s etiketom koja me smetalo: Rekla mi je da osuđujem, i iz nekog razloga, to je vrlo frustrirajuće.

load...

Kao tvrdoglava žena, ponekad oseća teško pobjeći takav optužujući oznaka. Postoji tanka linija između istine i presude i to je minsko polje trudeći se da ne pređe to. Sa ženskim prijateljima ponekad može osjećati kao da se istina izbjeći kada je to najpotrebnije u cilju zaštite nečije osjećaje. To je kratkoročno rješenje za dugoročno problem i je u odnosu na emocionalne štete loše odluke mogu imati, to nema smisla.

Mnogo vremena kada govorimo o oznakama ili presude, počinilac je oslikan kao negativac. Problematična čudovište poslan iz pakla da se svi osjećaju nesigurno oko sebe ili svoje postupke. Već kontroverzno hajde da na trenutak cijeniti one koji imaju hrabrosti da ti kažem ono što ne želite da čujete - ali im je potrebno da čuje.

load...

Očigledno je da to nije za ljude koji idu okolo namjerno povređuje osjećaje ljudi, nema nagrade za ističući da oni ne služe svrsi za društvo. Ali za one žene koje su spremne reći svojim prijateljima istinu, pozdravljam vas. Nije lako gledati iznenađenje prijatelja u oči i reći im da treba da prestanu šalje poruke da je dječak, ili da su u pravu. Čak se usudio da im kažem da su dramatične da zaradite hladnog ramena, ali u svakom slučaju to uraditi jer ti je stalo. Vi potvrđujete da biti dobar prijatelj nije uvijek o tome da tu za njih kada su uznemirena, radi se o zapravo pomaže da se zaustavi taj prijatelj iz uzimajući ponovo boli.

Dakle, ove nedelje ako smo stvarno da #BREAKFREE iz presude, odvojite trenutak razmišljati o tome da li ili ne ste se proizvoljno kritikovao ili da li dolazi iz iskrenog mjesta zabrinutosti. 

Ponekad prijatelj osećate je osuđujem nije neprijatelj. U nekim slučajevima oni su samo hrabri dovoljno da preuzme Flack, u nadi da ćete učiniti ono što je u vašem najboljem interesu.

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Daisy Buchanan prevazilaženje straha

Post Mišljenje

Reggie Yates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

Roditeljstvo vezano za pritvor moje djece dojam već sedam godina

Post Mišljenje

10 od najčudnijih dodataka u Moschinu

Post Mišljenje

Umoran sam od nadanjajući se bolje za žene u politici. Vreme je za akciju

Post Mišljenje

Pečenje

Post Mišljenje

Zašto Melanija i Donaldov jezik tela su tako fascinantni za gledanje

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Evo zašto svi treba da koristimo # kalloutracizam

Post Mišljenje

Ofcom je objavio pažljivo rang listu nepoznatih riječi

Post Mišljenje

Ovako sam ja moj najbolji prijatelj (i vi možete biti)

Post Mišljenje

Objektiviranje muškaraca: Zašto kažete da je čovek vruć je u redu