I ja sam hashtag: Zašto svaka žena na svijetu ima priču | BA.polkadotsinthecountry.com

I ja sam hashtag: Zašto svaka žena na svijetu ima priču

I ja sam hashtag: Zašto svaka žena na svijetu ima priču

Nadajmo se da će #MeToo pokret je početak seizmički pomak u načinu na koji govorimo o i tretiraju žrtve seksualnog uznemiravanja i napada, a ne samo medija hir socijalne

Ovaj tjedan više od 12 miliona žena su izašli na društvenim medijima da govore o svojim iskustvima seksualnog zlostavljanja, uznemiravanja ili zlostavljanja. Kao rastući popis navodnih seksualnih assaultsby Harvey Weinstein dolazi na vidjelo - od kojih je neprikosnoveni decenijama - Me Too hashtagis ohrabruje žene da dijele svoje priče u znak solidarnosti sa žrtvama.

#MeToo žena je je glumica America Ferrera, koji je opisao seksualno zlostavljano u dobi od devet; ona je medijski mogul Martha Stewart, koja je otkrila da je maltretirali dok je radio kao model. Ali ona je i svoj Facebook prijatelj iz osnovne škole čiji je šef ćošak nju u baru kada je bila pripravnik. Ona je tvoj rođak koji je pobegao trener u Turskoj kada je čovjek pritisne njegovu erekciju u nogu. Ona je tvoja mala sestra, koja je potražio od strane dječaka ona je odbila na Fresher Nedelja. Ona je vjerojatno i ti.

load...

Priznajem, kada sam vidio moju Facebook feed punjenje pričama juče ujutro, moje prvo misao nije bio "previše mene", ali je "loše njih. ' To se nikada nije dogodilo da mi, obrazložena Ja - Ja sam sreće. Ali onda sam pomislio teže i shvatio da, da, naravno da ima, ali svoju kolekciju iskustava bilo tako wearyingly uobičajeno ne bi ni to uzeti u obzir. 

Ako ste žena čitanja ovog ćete vjerojatno iskusili varijacija na svom #MeToo trenutke: sjedi na autobus u Španiji u dobi od 12 godina kada je 50-godišnji muškarac stavio ruku pod suknju, što zgrabio nekoliko godina kasnije 27-godišnjak koji sam vjerovao bio zainteresovan uglavnom u mom pjenušava razgovor (i ne, nije bio "stari-tražim" četrnaest - bez obzira na to je trebalo da znači - bio sam četrnaest-tražim četrnaest), internira u maloj nezavisnog magazina nakon univerziteta i strepeći pola sata nakon ručka, kada prijatelj investitora doći dole, sedi na mom stolu - tako blizu butini pritisne moju ruku - i biber me nezgodna pitanja o mom privatnom životu. 'Mrzim tog krvavog čovjeka', modna urednica bi namršteno na leđima dok je nestajao natrag uz stepenice, ali ni jedan od nas nije mislio ništa reći. On je bio prijatelj sa šefom, šef je bio jedini investitor magazina. Plus ne bi bilo više poput njega, pa zašto su provokatori?

load...

To govori da je toliko mnogo priča na Facebooku, Twitteru i Instagram imaju prefiks 'to ide bez rekavši', 'očito', 'naravno' i 'kao gotovo svaka druga žena.' Jedan prijatelj je rekao: "Šta je smešno je razmišljao sam cijeli dan o tome da li moja iskustva" računati "dovoljno za mene da ovaj post, koji sam po sebi kaže nešto ', još jedan prijatelj opisao njen ne kao jedan incident, ali' a dugi niz smanjenja papira. "

Neke od priča zajednički su single, incidenti život menja da je potrebno nezamislivo nivo hrabrosti da ponovo proživi na društvenim mrežama. Kao pisac Alexis Benveniste ukazao na Twitteru, "ako žena ne pisati #MeToo, to ne znači da ona nije bila seksualno zlostavljana ili uznemiravani. Preživjelih Ne dugujem njihovu priču. '

Svake godine pokret društvenih medija okuplja toliko impuls da se za nedelju dana ili tako da je gotovo nemoguće ignorirati. Ali onda pokret nostavno ponestane i ništa puno promjena. Nadajmo se da skala i snagu hashtag pokreta Me Too nije jedan od njih, jer je seizmički pomak u načinu na koji se govori o i tretiraju žrtve seksualnog uznemiravanja i napada je odavno. Dovoljno je da pogledate svoje Facebook feed znati problem je način veći i širi od jednog čovjeka u Hollywoodu.

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Šta Trump znači za globalna ženska prava?

Post Mišljenje

Napišite svoj prvi roman - savete od onih koji su to uradili

Post Mišljenje

Ono što mi žena znači danas

Post Mišljenje

Strah od neuspjeha koji te vraća?

Post Mišljenje

Kako biti ratni fotograf: Ali baskerville

Post Mišljenje

Tinejdžerska siva kosa: Kako to voleti

Post Mišljenje

Daisy Buchanan prevazilaženje straha

Post Mišljenje

Intervju Suze Randall: Porno zvezde mogu biti feministkinje

Post Mišljenje

Vick nada: Zašto se kultura kluba starih dečaka na radiju mora promijeniti

Post Mišljenje

Njeni roditelji su rekli Georgini Lawton da je bila bela

Post Mišljenje

Kako sam se borio protiv odraslih akni i naučio da ponovo volim moju kožu

Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji