#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava | BA.polkadotsinthecountry.com

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava

Evo 6 razloga zašto biste trebali dobiti na brodu dan ovog Međunarodnog dana žena i da se vaš glas čuje

Anne Fulenwider, glavni i odgovorni urednik, Marie Claire US 

'U 2017. Godini, američkoj saveznoj državi vlada je donijela 46 restrikcije abortusa, dodajući da je 288 protiv abortusa zakoni usvojeni u periodu između 2010. I 2016. - najviše u bilo kom periodu od pet godina jer je postupak bio legalizovan u 1973.

'U litanija zakona obuhvata prijedloga koji će zabraniti abortusa već šest tjedana i uspostaviti fetusa ličnosti (davanje fetusa ista prava na začeća kao osoba).

'Grupe Ženska prava predviđaju republikanski državna zakonodavstva će dostaviti neviđen broj protiv abortusa zakona u 2018. Godini, dok je Trump administracija obećala da poništi Care Act pristupačne, stavljajući kontracepcijske pristup i pristupačnost u opasnosti. Marie ClaireUS je duboko zabrinut. Moramo se boriti do ovog nezapamćenog napada na naše reproduktivna prava. '

load...

Marina Caruso, Editorial direktor, Marie ClaireBrazil'In Brazil, žene nemaju pravo da kontrolišu svoja tijela. Abortus se smatra zločinom, sa izuzetkom kada trudnoća ugrožava život žene, je rezultat silovanja, ili kada beba ima anencefalija.

'S obzirom na izborima 2015. Godine, neki političari su postali namjere o izradi zakonskih abortus još teže. Kojima se suočava ova retrogradna scenariju, mislim da je vrijeme da ustanemo i podizanje svijesti o reproduktivnim pravima žena u Brazilu. Moramo reći vlade da prestane ograničavanja ženske snage. "

Jackie maja, urednik, Marie ClaireSouth Africa'The Južnoafrički ustava obećao jednakost, dostojanstvo i pravo na vlastite odluke o reprodukciji. Ta obećanja su važne, kritičan čak. Ali tako je, takođe, jaz između tih obećanja i stvarnosti u kojoj živimo.

load...

'Iako je naš reproduktivna prava su zakonom zaštićena, stvarni izbor žena su oblikovani barem isto toliko društvene predrasude i nasilje, posebno seksualnog nasilja.

'U 2015. Godini, policija je zabilježila preko 43.000 silovanja. Oni statistika ne može reći koliko je žena otišla u policijske stanice i da su se okrenula. Niti koliko je žena nije ni pokušao da ga prijavi. Ali znamo da je oko 150.000 žena godišnje imaju ilegalne i opasne abortusa.

'Stavovi je potrebno promijeniti. Zalažemo se za širenje savjete o našim pravima i gdje dobiti pomoć. '

Mara Coman, glavni i odgovorni urednik, Marie ClaireRomania'I prošle godine gledao proteste u Poljskoj sa tugom kao žene su na ulicu da demonstrira protiv planova vlade da abortus ilegalan. Činilo zapanjujuće da u 2017. Bilo ko bi hteo da ograniči prava žena, nam poslati natrag u vremenu u eru u kojoj toliko žena umrlo jer nisu imali autonomiju nad svojim tijelima.

'Godine 1989., kada je revolucija dovela do kraja komunizma u Rumuniji, imao sam samo deset godina. U doba komunizma, abortus je bio zločin, seks je bio prihvatljiv tek nakon braka, i nije bilo kontracepcije na sve. Kao rezultat toga, žene sebe prekinuta kod kuće. Većina je postao bolestan; mnoge je umro u agoniji. Ne smijemo dozvoliti da nas odvuce nazad. '

Marianne Mairesse, glavni i odgovorni urednik, Marie Claire France'We su trenutno u predizbornom periodu, gdje su neki kandidati pozivaju prava žena u pitanje: Marine Le Pen ne može biti protiv abortusa, ali ona se protivi da se finansira. Republikanci imaju za cilj da se vrati u zakon gdje potpomognute oplodnje i usvajanje prava ostaju strogo rezervisan za neplodnim heteroseksualnim parovima.

'U Francuskoj, neudate žene nemaju pristup potpomognute oplodnje. Surogata je također zabranjeno. Uspon vjerski fundamentalizam se sada oseća previše. Naš posao je preostalo oprezni i planiramo razgovor sa svim kandidatima za predsjedničke izbore 2018. Godine, tražeći svaki od njih da otkriju svoju poziciju na prava žena. "

Hande Tokmak, glavni i odgovorni urednik, Marie ClaireTurkey'In Turska, tu je uobičajena fraza o tome da žena: '' teško živjeti ''. Bez obzira na to koliko se borimo patrijarhalne ideologije, brutalna stvarnost života znači da četiri od deset žena su izložene nasilju. Mi smo vlada demokratija, ali čak u Istanbulu, Ankari i Izmiru, ženska prava se svakodnevno ugrožena.

"Nedavno, zakon je izradila vlada legitimitet brak djevojčica mlađih od 18 godina u svoje silovatelje. To je povučen nakon negodovanja javnosti, ali dok naša vlada ima ovakav stav, ne možemo očekivati ​​jednakost.

'Bez obzira na to, žene još uvijek stoji jaka, boreći se za uspjeh i guraju svoje granice. "

#HANDSOFFOURRIGHTS

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Olivia wilde: Dan sindroma dole

Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Reggie Yates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život

Post Mišljenje

Rasizam: Zašto svi sada treba da vičemo o tome sada

Post Mišljenje

10 od najčudnijih dodataka u Moschinu

Post Mišljenje

Kako ste rekli Ne da biste bili djeveruša?

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?

Post Mišljenje

Evo zašto svi treba da koristimo # kalloutracizam

Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji

Post Mišljenje

Zašto Melanija i Donaldov jezik tela su tako fascinantni za gledanje

Post Mišljenje

Ofcom je objavio pažljivo rang listu nepoznatih riječi