Da li je Ivanka Trump konačno izgubila sve kredibilitet koji je ostavila? | BA.polkadotsinthecountry.com

Da li je Ivanka Trump konačno izgubila sve kredibilitet koji je ostavila?

Da li je Ivanka Trump konačno izgubila sve kredibilitet koji je ostavila?

"Ja ne znam da je kritičarima koji kažu da sam saučesnici, ako su se našli u ovom jedinstvenom i bez presedana situaciju da sam sada ja u, bi to bilo drugačije nego radim '

Ja sam se našao nezdravo fasciniran Instagram račun Ivanka Trump je u sedam mjeseci jer je njen otac Donald Trump službeno preuzeo dužnost.

Kroz svaki politički ručnu bombu Trump viši je bacio iz Ovalnog kabineta - njegove kontroverzne zabranu imigracije, otpuštanje direktora FBI-a James Comey usred sve većih Rusija dosluha skandal je, prijeteći da ukloni zdravstvene zaštite od 20 miliona Amerikanaca - Ivanka je zadržao se dosledno sunčan sliku života u Washingtonu: snimke njene djece preskakanja preko travnjaku Bijele kuće, "donesi ih" feminističke citate i okrugli sto slikanje sa svjetske lidere da podupre manjkav pro-žena dnevnom redu je prvi put počela da trgujem u njoj sluha knjigu, Žene koje rade.

Nekoliko od tih poruka su se iskrcali Ivanka i njen suprug Jared Kushner u vrućoj vodi, uključujući i loše tempiran 'izlazak' shotand nazire Art Collection milion dolara par očigledno nije prijavio u financijskim dokumentima.

Ali, više od svega, ja sam fasciniran obzir kao potencijalni prozor u um žene vjerovatno bliže predsjednika od njegove supruge, a čiji je rad na čelu svoje izborne kampanje prošle godine predstavila je maleni komadić nadam se da je Predsjedništvo Trump može se ublažiti njen liberalniji utjecaj.

load...

Sve nade za koje je naravno dug je nestao, i komentari Trampa sljedećih događaja prošlog vikenda u Charlottesville ne služe samo da naglasim bezubi utjecaj njegove kćeri na njega, ali je njegov direktan izdaje svoje zajednice stavlja joj u više izloženi poziciji nego ikada ranije.

Ivanka upoznao imovine developer-okrenuo-Bijela kuća savjetnik Jared Kushner u 2005. I završio pravoslavni konverzija u judaizam prije njihovog braka u 2009. Od tada je navodno držao košer ishrane i poštuje šabat svakog vikenda, s početkom u zalazak sunca u petak, kada je i Kushner pomicati svoje telefone off za 25 sati.

Nakon što je grupa neonacista marširalo u Charlottesville prošlog petka drži baklje i vikao: "Jevreji nas neće zamijeniti ', što je dovelo do subote sukoba koji je kulminirao u tragične smrti demonstranta Heather Heyer, Ivanka je bio među onima koji su na tviteru njeno razočaranje u nasilje. "Ne bi trebalo biti mjesto u društvu za rasizam, bijela nadmoć i neo-nacisti 'je napisala:" Moramo svi dolaze zajedno kao Amerikanci -. I biti jedna država United'

load...

Ali onda, na izvanrednoj konferenciji za novinare u utorak, njen otac udvostručio dolje na svoj stav da su protesti bili rezultat nasilja "na obje strane" ( "Imali ste grupu s jedne strane to je bilo loše. Imali ste grupu na s druge strane to je također vrlo nasilan. Niko ne želi reći da. Ja ću odmah reći '), poziciju koja je privukla rasprostranjen osude, čak i zbog čega su zajedničku izjavu bivšeg republikanskog predsjednici George Bush i George Bush Sr.

Ovo nije prvi put da političke odluke Trampa su napravili očigledno ruganje stavova njegove kćerke - izvještaji govore njen suprug Jared Kushner je privatno bijesan na svog oca-in-zakon više nego jednom - ali njegovi postupci ove sedmice rez na više lični nivou nego, na primjer, unazad američke politike na klimatske promjene. U srijedu Rabin Emeritus Haskel Lookstein, koji je nadgledao Ivanka konverzija na judaizam i je ranije pozvan od aduta da govori na Nacionalnoj konvenciji Republikanske, objavio je pismo kaže on i njegovi nasljednici rabin Chaim Steinmetz i rabin Elie Vajnstok su 'zgroženi ovom oživljavanje netrpeljivost i antisemitizma, kao i obnovljenom snagom neo-nacista, KKK, i alt-desno. '

'Dok smo izbjeći politiku' slovo nastavio 'Duboko smo zabrinuti zbog određene moralne ekvivalencije i dvosmislenost predsjednik Trump ponudio je u svom odgovoru na ovaj čin nasilja. "

Ivanka, trenutno na odmoru sa suprugom u Vermontu, ćuti u svjetlu komentara Trump, iako nisu uzeti na Twitter da čestita novoimenovanim direktorom komunikacija njenog oca, Hope Hicks. Ono što mora, ona je luda, oženjen unuk holokausta preživio, gledanje Trump bi privukli ne samo direktne kritike iz svog lidera u zajednici, ali Garner pohvale još jednom iz jedne američke Svevišnjega antisemiti profila, bivši osnivač KKK David Duke?

"Ja bih rekao da ne conflate nedostatak javne optuživanju šutnjom", rekao je Ivanka CBS novi sidro Gayle King još u aprilu, kada je upitan zašto ona nije uzvratila jače protiv njenog oca o pitanjima ona tvrdi da je stalo. 'U nekim slučajevima to je kroz protest i to putem ide na vestima i govori o ili osuđujući svako pitanje u kojem se ne slažete s. Drugi put je tiho, i direktno i iskreno. '

U istom intervjuu se obratila česte optužbe da je ona "saučesnik". "Ja ne znam da je kritičara koji mogu reći da sam, ako su se našli u ovom jedinstvenom i bez presedana situaciju da sam sada ja u, bi to bilo drugačije nego radim."

Ivanka nije imao da se posao u Bijeloj kući. Mogla je ostala u New Yorku da proširi svoju modnu imperiju, ili preuzeo obiteljski posao kao njena braća su uradili. Je 'jedinstvena situacija' ona opisuje - i kao kći i uplaćen član osoblja Trampa Bijela kuća - jedna je ona izabrala za sebe. Ranije ove godine, Ivanka osjetio kvalifikovan da predstavlja svoju zemlju, uzimajući Trampa mjesto na G20 sastanku. Ako ćeš sjesti za stolom onda možda 'tiho' i 'iskren' razgovori nisu uvijek dovoljno. Na ovo pitanje, jedan tako bolno blizu kuće, ona treba da progovori, prije nego što ona izgubi i ono malo kredibiliteta joj je ostalo.

load...

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Te noći u Mančesteru, velika dokazana muzika je snaga

Post Mišljenje

Olivia wilde: Dan sindroma dole

Post Mišljenje

Vick nada: Zašto se kultura kluba starih dečaka na radiju mora promijeniti

Post Mišljenje

Zbog toga ne postoji lek za bolove u periodu

Post Mišljenje

Metričnost

Post Mišljenje

Malala tata intervju: Možeš li biti aktivista i normalno živeti?

Post Mišljenje

Stop 2018: Kako je Chlöe izložio seksualno uznemiravanje u muzičkoj industriji

Post Mišljenje

Stvari koje niko ne govori o roditeljstvu

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?

Post Mišljenje

10 od najčudnijih dodataka u Moschinu

Post Mišljenje

Seksualni surogat: Da li spavate sa strancem da biste spasili svoj seksualni život?

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život