Biti starija mama - jedan pisac otkriva sve | BA.polkadotsinthecountry.com

Biti starija mama - jedan pisac otkriva sve

Biti starija mama - jedan pisac otkriva sve

Jedan stariji mama nudi joj savjete Janet Jackson koji je bebu u dobi od 50.

Dakle, Janet Jackson je bebu na skoro 50. Čestitamo, Jan! I dobrodošli u klub za drevne mame. Ja sam član neko vrijeme. Imao sam prvo dijete, Lucia, u izuzetno prosječna starost 34. Razvod i Remarriage uslijedile, međutim, tako da je ispalo da sam imao drugu, Daisy, na 42. To je već izgledalo prilično prošlosti, ali čekati za to, tu je više... Jer sam otišao na da mi treća ćerka, Matilda, u velikoj starosti od 45 godina.

Šanse začeća prirodno - što Matilda je, u slučaju da ste se pitali, što sam znao da si - bili minijaturan u tim godinama. Koristeći svoju jaje, čak i asistirao oplodnje, šanse su samo 1 posto (da, dobro ste pročitali. Jedan. Per. Cent). Šanse za ostanak u drugom stanju su i tanki - 60% trudnoća u 45 godina, pročitao sam bojažljivo, završava pobačajem.

Ali uspjeli smo i sada, u dobi od 50, ja sam najstarija mama u učionici. Postoji više od nas nego ikada, iako - broj mama preko 40 udvostručila u posljednjih 20 godina. Dakle Janet, evo šta treba da znate:

load...

1. Dok tvoji prijatelji imaju unuci i / ili poslove, od vas će se gura kolica oko Co-Op (ili Hollywood u vašem slučaju, ali ste dobili sliku). Dobra strana toga je da će svi misle da si mlađi od tebe. Loša strana je da gura kolica vas degradira da građanin drugog reda bez obzira na svoje godine - iako barem vi morate negdje da visi vašoj.

2. U vrijeme kada možda očekujete da se fokusiraju na sebe - prekvalifikaciju kao vrtlara, pokrenuti start-up joga aplikacije ili napišite dugo očekivani prvi roman - učiti ćete novu vještinu. To je bio vrlo, vrlo glupo. Jutros morao sam se pretvarati Matilda je štene zove Fluffy koji laje jednom za da, dvaput za ne, dok je Daisy zamišljao da je ona mačka se zove rukavice; Imao sam da razgovaram sa Matilda ljubimac crva, zove, hm, ucrvljan. Znam. To je ludo.

load...

3. Vježba poprima novo značenje. Hodanje postaje besmislen, u najboljem slučaju, mučenje, u najgorem slučaju, kao što morate usporiti na kornjače tempo da primi bubamare vaše dijete samo privučen ka prst. Ćete nadoknaditi izgubljene kalorije jure vaše dijete okolo sa svojim gaćice / tajice / kaput / cipele / četku / četkicu za zube / flanela razočarao.

4. Vidjet ćete izgubiti neke stare prijatelje koji otkrivaju drugu mladost i dobar provod teško da se vidi mrtve sa sobom - sasvim opravdano, oni će misliti da ste previše dosadno objesiti oko s bilo više kao što moraju da idu u krevet u 21:30 i vjerujem da je sve vaše dijete kaže da je nevjerojatna i nosi beskonačnog ponavljanja ( "ona je pevala Frozen a ona je rekla" Neka džem od jagoda "umjesto" Neka oluja bijes na "- može li verovati ??? !! ! ')

5. Vi ćete biti umorni. Da, čak umorniji nego kad ste bili mlađi.

6. Vi ćete postati opsjednut sa svojim smrtnost - misao da ćete umrijeti prije nego što sam ih sve u redu u njihovim životima je nepodnošljiv. To ne znači da ćete biti zdraviji - I sada plivam, trči i ciklus, ne pušim i pokušati razumno piti (iako su svi gore ne malo me odvesti u ruke gospodina P. Grigio većinu noći, ja priznajem) u ponudu da zadrži Grim Reaper na odstojanju.

7. Uvek izgovor gledati štene, mače i prasadi Youtube video, međutim, što je dobro.

Oh, i još jedna stvar Janet. Ja ne znam da li se gnjide u Hollywoodu, ali ako to učinite, Hedrin je najbolji izbor.

Sretno.

Povezane vijesti


Post Mišljenje

Ehlers Danlos sindrom: Život sa EDS-om i pronalaženje terapije

Post Mišljenje

Prestani sudeći prema drugima: Gabrielle prosser

Post Mišljenje

Zašto su bile suzne Lily Allen u džungli u Kalisu, tretirane prezirima?

Post Mišljenje

Evo zašto svi treba da koristimo # kalloutracizam

Post Mišljenje

Otac moje zavisnosti od oca: Odrastanje sa muškarcem zavisnim od seksa

Post Mišljenje

Međunarodni dan žena: 16 razloga za koje još uvek treba da vičemo

Post Mišljenje

Brexit: Sve što trebate znati

Post Mišljenje

Roditeljstvo vezano za pritvor moje djece dojam već sedam godina

Post Mišljenje

Kako je priča o sluškinji pokretala feministički pokret u Teksasu

Post Mišljenje

Dijagnoza raka: Kako se nositi

Post Mišljenje

Reggie Yates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

Kako biti iskren sa svojim prijateljima