Zaštita od sunca: Sve što treba da znate o spf | BA.polkadotsinthecountry.com

Zaštita od sunca: Sve što treba da znate o spf

Zaštita od sunca: Sve što treba da znate o spf

Ako želite izbjeći starenje, bore i rak kože - čitajte dalje.

U smislu zaštite, krema se smatraju više koristan i omogućavaju manje štetnih zraka kroz kao rezultat kako se primjenjuje.

Hoće li mi krema za sunčanje zaustaviti iz uzimajući preplanulost?

Pospem na SPF i sunčanje dalje - ispostavilo se da, dok krema za sunčanje ne daju sunce barijeru, i dalje ćete biti u mogućnosti za sunčanje zdravije. Dr Paul Stillman od Soleve Sunburn Reliefsaid, 'Iako krema za sunčanje stvara zaštitnu barijeru, to neće uvijek u potpunosti zaustaviti proces tamnjenja. Važno je napomenuti da obojenost kože tamnjenje je znak oštećenja, ali opekotina je bez sumnje najveća opasnost za našu kožu kad imaju to za ten. "

load...

"Jedan od najboljih načina da se izbjegne opekotine je da se koristi visokim faktorom SPF krema sa minimalnim SPF 30, i biti razuman na suncu tako što će većina poklopac i izbjegavanje vrhuncu puta. I dalje ćete moći dobiti preplanuli, ali ćete biti bolje zaštićeni. "

Ako ste u potrazi za losion koji će također poboljšali sunčanja potencijal, pokušajte Institut Esthederm Adaptasun Body Lotionwhich će vam pomoći da se razvije preplanula dok istovremeno štiti kožu.

Koliko često treba zaštitu od sunca treba ponoviti?

Smjernice ukazuju na to da ste sapunicu na lice na losion trideset minuta prije izlaganja suncu, tako da ima vremena da rade u kožu, a nakon toga bi trebalo ponovo prijaviti svaka dva sata.

load...

Da li bazu ten pružaju zaštitu od sunca?

Ovo postaje sve popularniji mita i nažalost, to nije istina.

Objasnio je dr Paul Stillman, 'A baza tan neće smanjiti rizik od opekotina i ne djeluje kao oblik zaštite. Stručnjaci procjenjuju da će se na suncu sa bazom tan je ekvivalentna nosi kreme za sunčanje s vrlo niskim SPF od 3 do 4. Da bi se bolje zaštitili sebe, trebalo bi da još uvijek koriste visok SPF krema za sunčanje od 30+.

Kako mogu dobiti zaštitu od sunca za kosu i skalp?

Najbolja zaštita za vaš skalp je očigledan izbor - sunce šešir. A širokog oboda šešira će pružiti svoje lice sa hlad, i da vas osjećaj cool. Međutim, ako ste posebno adversed na kape onda postoje neke velike sprejeva koji su posebno dizajnirani za zaštitu vlasišta, kao što je Redken Color Extend Sun Solar Screenwith SPF 10.

Ako ste u potrazi za proizvod kako bi zaštitili svoje uvojcima dok sunčaju se, odlučiti za prskanje poput Kerastase Soliel Micro-Voile protecteur, 21 €.

Hoće li mi kišobran zaštititi od sunca?

Naravno, duga kišobran čini sladak Instagram fotografija i prijeko potrebne hlad, ali koliko upotrebu to stvarno rade? Ispostavilo se da to ne pomaže baš onoliko koliko bi se nadam da bi, kako objašnjava dr Paul Stillman, 'Lounging pod suncobranom će dati neke toliko mnogo potrebne nijansa, ali da li ste znali da pijesak se može odraziti na suncu ? Pješčane plaže može se zapravo povećati ogleda zračenja do 17%, [2], što znači da sunčeve zrake i dalje može vam postizanje dok misliš da si zaštićen pod suncem, tako drži da kreme za sunčanje na vrhu redovno. "

Da li i dalje treba nositi kreme za sunčanje, ako je oblačno?

Ovo je samo dobra za njegu kože prakse, treba uvijek pokušati nositi zaštitu od sunca dnevno. Dr Paul Stillman razrađen dalje, govoreći: 'A oblačno nebo ne štite od sunčevih zraka, u stvari, 30 - 40% od UV će i dalje prodire kroz oblake. Na primjer, ako pola neba je prekriven oblacima, 80% UV će i dalje sija kroz. Dakle, ako ste u otvorenom za bilo koji vremenski period, i dalje morate slijediti uobičajene suncem sigurno predostrožnosti bušilica - pop na šešir, glatka na neke kreme za sunčanje, ubaci na one nijanse i ogrnuti se u široku odjeću. '

Da li led pomoć opekotine?

To je najbolje da se zaliha se na neki aloe vera ili nakon sunčanja reljef proizvod kao Soleve ™ Sunburn Relief da smiri kožu, jer led zapravo može pogoršati problem.

Objasnio je dr Paul Stillman, 'hlađenje kože pod tekućom vodom ili hladan oblog je dobra ideja da se smanje bol i hladi tople suhe kože, ali nikada ne nanositi led direktno na pocrnelih području jer to zapravo može odgoditi ozdravljenja izazivanjem krvnih sudova ispod kože da se stisnu i smanji protok krvi. '

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Kako skinuti zdravu kožu svuda

Post Ljepota

Koliko često treba da operete kosu da bi bila zdrava?

Post Ljepota

Najbolje prodajani Amazon kozmetički proizvodi: suncobrani, brijači i još mnogo toga

Post Ljepota

6 najlakših načina za dobijanje dobre kose dok spavate

Post Ljepota

10 najboljih kupaca za prirodni izgled šminke

Post Ljepota

Najbolja suncokret za leto 2018 uk

Post Ljepota

Najbolja krema za ruke za mekše, hidratizovane ruke i zdrave nokte

Post Ljepota

Vjenčanje šminka koju nikada ne bi trebalo nositi (ikada)

Post Ljepota

Noćna šminka: 5 proizvoda koji su vam potrebni u vrećici za lepotu

Post Ljepota

Koliko god potrošite na šminku svake godine

Post Ljepota

8 najboljih muških kupaca kupi za Božić

Post Ljepota

Najbolji lažni proizvodi za sve tonove kože: pronađite svoju omiljenu formulu