Suncobrani: Da li su oni loši za nas kao što mislimo da jesu? | BA.polkadotsinthecountry.com

Suncobrani: Da li su oni loši za nas kao što mislimo da jesu?

Suncobrani: Da li su oni loši za nas kao što mislimo da jesu?

Odgovor: Da

Davne 2018. Godine, Kate Moss i njena modna agencija u to vrijeme, Oluja, čiji je cilj podizanje svijesti u odnosu na opasnosti koje su povezane sa ležaljkama - stavljanje teška ten iz mode. U anti-solarijum kampanje, 11 vodećih u Velikoj Britaniji agencija model potpisan do misije raka dobrotvorne svrhe da se suprotstavi modne ležaljki, izjavljujući da će zabraniti svoje modele iz umjetno sunčanja i odbijaju da predstavljaju one koji koriste ležaljkama. To je bio početak kraja - ili barem smo se nadali.

Ali zabrinjavajuće, Cancer Research UKfound više od 25 posto ležaljku korisnici su nezainteresovani o opasnostima od ležaljke, iako je Svjetska zdravstvena Organisationclassified ležaljke u najozbiljnije kategorije proizvoda koje izazivaju rak.

U posljednjih 30 godina, slučajeva malignog melanoma imaju više nego učetverostručio u Velikoj Britaniji. Sada, bolest je drugi najčešći oblik raka za one u dobi od 15 do 34. Dakle, s tim na umu, nastojali smo da odgovori na sva pitanja koja se ležaljke jednom i za sve i preporučiti vas odvesti ovaj bronzer quizto naći savršenu bronzer na lažirati Sunkissed sjaj umjesto.

load...

Oni su vjerovatno biti skloniji anksioznosti simptomi i alkohola i droge, rekao je dr Catherine Mošer, Memorijalnog Sloan-Kettering Cancer Center u New Yorku, i dr Sharon Danoff-Burg, Univerziteta Albany, State University of New York.

Njihova istraživanja 421 studenata otkrila je da među 229 učesnika koji su koristili zatvoreni štavljenje objekata, prosječan broj posjeta u proteklih godinu dana bila je 23. Više od trećine (39,3 posto) sastali su kriteriji za štavljenje ovisnosti.

Dr Mosher je rekao: "Bez obzira na tekuće napore da se educirati javnost o zdravstvenim rizicima povezanim s prirodnim i ne-solarnih UV zračenja, rekreativne štavljenje i dalje raste među mladim odraslima. Osim želje za poboljšanje izgleda, motivacija za štavljenje uključuju opuštanje i poboljšanje raspoloženja. '

load...

Prijedlog zakona o zabrani ležaljke za pod - 18s je nedavno usvojen u Domu lordova. Cancer Research UKhad bio među onima koji su u kampanji za zabranu za pod - 18s nakon studija je pokazala oko 250.000 11 do - 17-godišnjaka u Engleskoj riskiraju rak kože pomoću ležaljkama.

John Overstreet, portparol solarijuma Udruženja, odbacio je ideju da preveliki za sunčanje treba pozvati zavisnost.

'Oni to etiketiranje kao ovisnost da privuče pažnju, pažnju medija, ali da li je korisno nauka, mislim da je žiri je jako puno se na to ", rekao je on za Reuters Health.

Sunčanja industrije, rekao je on, propovijeda umjerenost kada je u pitanju korištenje sunčanja uređajima. "Postoji jedna stvar koju smo svi slažu po, da morate izbjeći paljenje i izbjeći preveliku ekspoziciju," rekao je on.

Dakle, sljedeći put kada razmišljate o uzimajući brzo popraviti ten, pokušajte jednu od ovih lažnih tansfrom bocu. Vaša koža će vam zahvaliti za to.

 

Save

Povezane vijesti


Post Ljepota

Korejski esencije: Sve što trebate znati i one koje treba koristiti

Post Ljepota

Ovo je # 1 pitanje lepote ljudi koji su pretraživali na Googleu 2018

Post Ljepota

Tražite savršenu kožu za njegu posle bebe? Evo vašeg odgovora

Post Ljepota

Prvo izdanje Narsa iz 2018. godine predstavlja paletu senki za oči u svojim snovima

Post Ljepota

Kako ponovo napraviti mekani izgled šminke vidjen u Carolini herrera

Post Ljepota

Srećemo Jerome di Marino

Post Ljepota

Zdravi hausovi za kosu koje morate znati za sjajne brave

Post Ljepota

Kako napraviti francuski pletenica: Sve što trebate znati

Post Ljepota

Kako su slavile lutke za zlatne globuse

Post Ljepota

Najbolje sredstvo za čišćenje lica za svaku vrstu kože

Post Ljepota

Najbolja frizura za vlažne mete

Post Ljepota

Decleor potpisao je međunarodnu šminku, Wendy rowe