Srećemo Jerome di Marino | BA.polkadotsinthecountry.com

Srećemo Jerome di Marino

Srećemo Jerome di Marino

Upoznaj Jérôme Di Marino - najnoviji lice na miris sceni...

Hvaljeni novi parfimeri ne dolaze oko često. Ali između Jérôme Di Marino, štićenica od mirisni genija Francis Kurkdijan. Pod strogim nadzorom Kurkdjian je, Di Marino stvorio najnoviji miris Carven je Carven L'Eau Intense. Kao miris padne u Velikoj Britaniji, on dijeli nekoliko radova o radu sa Kurkdijan, mirisi on obožava i one koje stvarno ne.

MC: Da li ste se niz tradicionalnih parfumerije put?

Jerome: Ja sam na neki način. Sam dobio diplomu na univerzitetu u Nici, a zatim se preselio u Pariz da prođe Master of ISIPCA u Versailles. Ja sam stažiranje u školi radi između ISIPCA i Givaudanovog više od dvije godine u Parizu i tu sam počeo da učim fino mirise. Onda sam se preselila u Givenchy za godinu dana za rad u olfaktivna razvoj i konačno Takasago.

load...

 MC: Pa kako je bio vaš prvi susret sa Francis?

J: Upoznali smo se slučajno, govorio je o parfema, stvaranju, umjetnosti, mode... I tako je sve počelo!

MC: Koja je najvažnija stvar koju ste naučili iz Francis?

J: To moram opravdati zašto sam stavio svaku aromu u miris. Svaki put kad me pita zašto sam stavljajući određene napomene u parfem i ako nisam imao pravo razloga - kao da sam htio, jer sam se sviđa - to nije validan argument. On je vrlo ravno na stvar. To je dobro jer znam da ne gubim vreme, i da sam napravio miris sa svim stvarima prava unutra. On mi daje puno savjeta - govorimo mnogo, a on mi pokazuje stvari koje svaka dva dana da se miris. 

MC: Šta vam se najviše svoj posao sviđa? 

load...

J: Mislim da je ljudska strana posla je još zanimljivije - drago mi je da nije uvijek se skriva u laboratoriju. Zanimljivo je da se u partnerstvu previše i da rade sa iste osobe i imaju isti stav. Savremeni način stvaranja parfema ovako je mnogo brže - najviše uživam u procesu.

MC: Koliko je obično traje od početka do cilja?

J: To zavisi od toga da li imamo istu viziju kao brend, ali to može biti vrlo brzo. To ovisi o kratak i polazište kada nas brend približava. Ako oni tačno znaju šta žele ga možemo napraviti brzo. Ali, ako oni ne znaju i samo da želimo "potpis miris ', ali ne i mnogo drugo? Onda je potrebno mnogo više vremena. Rekao bih da je ovako nešto Carven miris je možda bio 9 mjeseci. Vidjeli smo brend puno i napravio ih miris različite podneske preraditi miris. Radili smo na losion za tijelo i gel za tuširanje - tako da je to puno posla u ukupno.

MC: Ko ti se divim u parfimeriji?

J: Francis! Ali ja bih isto rekao da mi se parfumerije Olivier Polge, koji je sin Jack Polge. On je Spicebomb i on je stvorio novu modernu interpretaciju muškog lica i Divim se tome. On je stvarno talentovan i njegov rad poboljšan način na koji sam napravila parfem. 

MC: Koje posebno note su svoje favorite?

J: Volim vanilija, volim miris i začina cimeta, to je razlog zašto volim Spicebomb. Volim cvijeta naranče i čista svježina lavande, ali postupa na sapunom način da se stvori miris kupku. Volim La Rossa, koji je Prada novoj interpretaciji lavande u čistom i sapunici aspekt. 

MC: Bilo bilješke ne posebno sviđa?

J: To je komplikovano ne postoji ništa što se ne sviđa baš. Mislim da čak i ako nešto smrdi može se koristiti u parfem. Radite oko nje i pokušavaju da to rade na drugačiji način. Ne postoji ništa što stvarno ne vole, kao slikar, ako mu se ne sviđa žuti on može uklopiti sa druge boje i napraviti drugačije boje. Nisam ljubitelj vodeni ili voćnim notama ipak. Ja ne mislim da je vrlo šik, ali sam naučio kako da to radi jer je to danas na tržištu i to je moj posao i ja moramo znati kako napraviti sve za svakog kupca, ali to nije moja omiljena. 

MC: Kako radite? Da li imati tišinu ili volite da imate muziku?

J: Ovisi o mom raspoloženju, ali sam radio sa muzikom na. Sada radim s ljudima više tako volim interakcije i govori o tome da ga zajedno i gdje možemo uzeti parfem. Ponekad mi treba tišinu, ali i moram ljudski kontakt jer kada radite puno na nešto što je potrebno da izrazite svoje gledište i vidjeti ga na drugi način.

MC: Konačno je li neko da bi voleo da stvori miris za?

J: Možda slikara poput Salvadora Dalija mislim. Mislim da bi nositi nešto što nije komercijalna. Nešto zaista apstraktne, možda zasnovana začine i hranu ili nešto na otvorenom. To je zanimljivo pitanje, neka me držati razmišljanja....

Carven L'Absolu - 30ml £ 42, 50ml £ 58, 100ml £ 75

Carven L'Eau Intense - 30ml £ 35, 50ml £ 50, 100ml £ 70

Od House of Fraser 

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Zdravi hausovi za kosu koje morate znati za sjajne brave

Post Ljepota

Mikrobodišnje 101 - šta je, kako to funkcioniše i zašto bi trebalo da ga dobijete

Post Ljepota

Najbolji marker: Pronađite savršen sjaj za svoj ton kože

Post Ljepota

12 lepotnih hakova koji će vam smiriti um i vaše telo

Post Ljepota

Vjenčanje šminka koju nikada ne bi trebalo nositi (ikada)

Post Ljepota

Na ovaj način možete utvrditi tanji obrve i dobiti savršen izgled

Post Ljepota

Trenutne karakteristike: Sada možete da napravite kosu za sat vremena

Post Ljepota

5 veštačkih vežbi protiv starenja koje možete učiniti kod kuće

Post Ljepota

Ovi glavni elementi za spavanje za ljepote će promijeniti način na koji izgledate

Post Ljepota

Kako učiniti da vaša kosa raste brže u 9 jednostavnih koraka

Post Ljepota

Pronađite najbolji crveni karmin za SS18 u našem vrhunskom uređivanju

Post Ljepota

Kompleti za izbeljivanje zuba: oni koji znaju probati i testirati