Prosvetljenje i zumiranje zuba: Šta je razlika? | BA.polkadotsinthecountry.com

Prosvetljenje i zumiranje zuba: Šta je razlika?

Prosvetljenje i zumiranje zuba: Šta je razlika?

Dva nova tretmana obećavam ti puna usta biserno-belih - ali koji je bolji? Pitali smo jedan stomatolog osoba za nisku dole.

Britney u odnosu Christina. Taylor u odnosu na Katy Perry. Jay Z naspram Kanye. Prosvijetli protiv Zoom.

Kao što je izbjeljivanje zubi ide, stvarno je nezgodno znati koji tip proces ići. Treba da idu za at-home kit, (kao što je pokušao i testiran od strane viši Ljepota urednik Anita Bhagwandas) ili blokirati jedno popodne da se druže u zubarskoj stolici? I dok smo mi već preko pre-izbjeljivanje checklistalready, izgleda da li treba da pokuša Zoom izbjeljivanje zubi, ili njene (malo skuplji) kolega, Enlighten veliko je pitanje u ovom trenutku.

Sa oba procesa košta gore od 900 €, ne želite da se predaje svoj novac bez potpunog šut prednosti i mane za svaku od njih. Tako da smo sustigli vodeće londonske Zubić vila (i ortodonta na celebs kao što su Rita Ora i Joey Essex), dr Richard Marques Wimpole StreetDental Klinike (i osnivač @Ask_The_Dentistinstagram računa) da biste saznali kako tretmana razlikuju - i koji jedan je vrijedan ide za.

load...

Prosvijetli BELJENJE ZUBA

Pros- Ti garantuje da olakša zube do 16 nijansi - nijedan drugi sistem to radi u svijetu, (bez potencijalno dovodi do oštećenja omogućili na zube, to jest).

- Ne možeš da vrh se 'kod kuće nakon toga, kad god želite. Na vama je samo da kupite dodatnu cijev seruma stilu gel, a zatim tapkajte ga na malo usta straže stvar, a onda spavati s njim u par noći, i zube će opet biti belji od bijele.

- Smatra se da traje do četiri ili pet godina (osim ako tamaniti cijeli boca crnog vina i onda ići u krevet bez perete zube, to jest).

- To stvarno radi - u roku od nekoliko dana, vidjet ćete razliku u zube - ali možete kontrolirati bojanje previše. Ako želite prirodan hlad, zaustaviti kad se tamo. Ako želite kristalno TOWIE beli osmeh, nastavite.

load...

CONS- Potrebno do tri tjedna od svog prvog imenovanja. Nakon što vaš prvi konsultacija, koje ćete vi chomp dole na zalogaj gnjecav-blu-tack stvari, kalup će biti, a zatim dvije prozirne plastike stražara usta će biti da se uklopi uredno preko zube. Možete uzeti kući, koristeći dva cijevi jasnih serumu i zeleni serum, vi Navlažite malo goo u kalup, spavati s njima svake noći za dvije sedmice. Na kraju toga, tu je konačni laserski tretman, za brtvljenje u svijetle bijele boje.

- Postoje neke osjetljivosti. Vi ste dobili uz neke anti-osjetljivosti paste za zube da koriste tokom procesa, koji bi trebalo da se smanji bol, ali ako spava sa ležišta u, možete probuditi pronaći da zube osjećati malo osuši.

Ne možeš piti crno vino ili crne kave ili jesti paradajz Bolognese ili bilo koje namirnice s jakim bojama za vrijeme trajanja tretmana.

ZOOM BELJENJE ZUBA (u ambulanti) pros- Sve što je potrebno je jedan tretman, u klinici, sa svojim stomatolog. Prema dr Marques, 'To može napraviti zube oko pet ili šest nijansi upaljač - tako da je super ako ti treba dopuniti. Većina mojih klijenata koristiti kada je potrebno brzo popraviti. "

- Tehnologija je krenuo dalje, tako da nije užasno bolan više - koja je bila glavna kritika lasera izbjeljivanje zubi u prošlosti. Umjesto toga, to je vjerojatno najbrži i najlakši oblik zuba izbjeljivanje na raspolaganju.

- Treba ti samo jedan sat i pol dugo liječenje, onda možete ići o svom merry, bela zuba način.

CONS- To može osjećati čudno. A koferdamom je stavljen preko usta i usne, a zatim proizvod za izbjeljivanje se nanosi i UV svjetlo sijalo na zube da biste ga aktivirali.

- Potrebno je tri ili četiri 15 minutnog ciklusa, tako da je to malo nezgodan proces. Gel se nanosi, UV svjetlo aktivira, a onda 15 minuta kasnije je isključen i zube čiste - prije svega iznova počinje i ponavlja nekoliko puta.

- U prosjeku, zubi će ostati bijele za godinu dana - ali nakon toga, možda će biti potrebno drugu sesiju krov.

Povezane vijesti


Post Ljepota

Pali smo samo za Aussie Simon pekara

Post Ljepota

Anti-aging kozmetičke proizvode potreban vam je kupatilo (i lice)

Post Ljepota

Dobrotvorna lepota

Post Ljepota

Noćna šminka: 5 proizvoda koji su vam potrebni u vrećici za lepotu

Post Ljepota

Zdravi hausovi za kosu koje morate znati za sjajne brave

Post Ljepota

Dakle, šta je ulje za vuču, i da li zapravo radi?

Post Ljepota

Kako ponovo napraviti mekani izgled šminke vidjen u Carolini herrera

Post Ljepota

Prah za kosu: Sve što vam treba znati o globalnom trendu kose

Post Ljepota

Voleo sam to - najkvalitetniji citati iz plastične hirurške slave

Post Ljepota

Najbolje prodajani Amazon kozmetički proizvodi: suncobrani, brijači i još mnogo toga

Post Ljepota

Vjenčanje šminka koju nikada ne bi trebalo nositi (ikada)

Post Ljepota

Restauracija kolagena: Tretmani, dodatci i kreme koje su vam potrebne