Nefiltrirano: Kako se Roxie Nafousi bavi stresom i pritiskom da uspije | BA.polkadotsinthecountry.com

Nefiltrirano: Kako se Roxie Nafousi bavi stresom i pritiskom da uspije

Nefiltrirano: Kako se Roxie Nafousi bavi stresom i pritiskom da uspije

Kada postoji pritisak da uspiju, stres slijedi

Odrastajući Sjećam se da sam stalno čujem odrasle oko mene žale da se osjećaju 'naglasio', ali nisam znala šta to zapravo znači, ili ono što je bilo da se osjećaju kao da. Tek kada sam počela raditi nakon odlaska Univerziteta da sam stvarno saznao. Bilo je brzo jasno da mi se da stres dolazi pritisak da uspije.

Prije dvije sedmice, osjećao sam na visini od mojih 'naglasio' države i pronalazila je teško spavati noću zahvaljujući stalnim tok misli i brige o poslu, odnosa, života. Zašto je osjećaj kao i svi drugi radi bolje? Bio sam ne čini dovoljno? Dovoljno sam Inot? Ovaj ciklus misli potpuno inhibira sposobnost da zahvalnost i zadovoljstvo u ovom trenutku. Kako mogu uživati ​​u kojoj sam sada, ako sam stalno misleći da bi trebao biti da se negdje dalje uz moj put?

load...

Uzeo sam jedan korak unazad. Ono što sam vidio je bila 26 godišnja žena koja uživa u onome što radi, ima veliki prijatelji i zadovoljni, gdje je ona. Shvatio sam da me ono što izaziva da brine i osjetiti naglasio je ovo smešno pritiskom da stalno biti gotovo postizanje, da se na narednoj fazi života prije nego sam čak i dobio priliku da se tamo.

Živimo u kulturi u kojoj se stalno gura da se više prešao, odlučniji, više raditi, ispuniti naše snove. Iako je ovo trebalo da bude inspirativan i nama motiviranje, od kojih je previše, prečesto, može biti neodoljiv i iscrpljujuće. Izgleda da postoji osjećaj da ako nisu uvijek teži više, ti što nije. Postali smo stalno nestrpljiv sa sobom za ne dobija "tamo" dovoljno brzo. Mi nikad ne prestaje da se dah. Mi smo se toliko oronula i emocionalno iscrpljen da ne možemo istinski uživati ​​u stvarima koje smo radili tako teško postići.

load...

Za mene, voze se radi o onome uzbuđen da postigne stvari u mom dan i uživanje u malim dostignuća, ne budim teško breme na mojim grudima. Ostvarivanju snova i ciljeva je divna i neophodna stvar, ali moramo to učiniti bez stavljanja takve sakaćenjem količine pritiska na sebe.

Teško je da isključi taj pritisak, međutim, ako smo se stalno u odnosu na druge. Postoji milijarde ljudi na Zemlji, tako da je beskorisno i potpuno kontraproduktivno da koriste svoje živote kao barometar za svoje. Postoji citat kruži na društvenim medijima koji kaže: "Vi imate toliko sati u danu kao Beyonce." Čekaj, pa da li to znači da sve treba rasprodati areni ture do sada? Poruka je da svi imamo mogućnost da iskoristite naše dana, ali to je tako lako da ga pogrešno i osjećati potpuno neadekvatno.

U današnjem dobu društvenih medija, to je sve teže izbjeći vidi ono što svi ostali rade i kojoj fazi su u. To je gotovo nemoguće da se ne osjećaju bol zavisti prema nečemu kada smo prelistavanjem naše Instagram feed.

Nedavno sam provela dan sa mojim nećake i gledao ih igraju zajedno. Vidio sam da čak i na 18 mjeseci postojala ljubomore među njima. Ako se dijete imalo igračku, onda bi drugi žele, a zatim je postao cijeli borba. Vidjevši to me smirilo. Služila je kao podsjetnik da smo rođeni sa ovim emocija. Mi ne treba da se stidi ili tukli se za osjećaj to. Mi jednostavno treba naći bolji način koji se time bave, tako da možemo skinu neke od stresa i pritiska smo stavili na sebe.

Postoji nekoliko načina Otkrio sam da stvarno mi pomoći da se bave ovim stvarima, od kojih je jedna moja omiljena je vježba. To je neverovatan za oslobađanje od stresa. To je jedan sat ili tako da kada ja ne razmišljam ni o čemu, osim gdje sam. To je nešto gde ja poboljšanja na svoj stopa - upravo ono što želim učiniti u drugim područjima svog života. Nema pritiska da budem olimpijski sportaš posle nedelju dana u teretani! Nema žurbe da se bilo gdje s njim, samo uživam u tome. Oslobađa endorfin, spavam bolje, a ja sam u boljem raspoloženju zbog toga i više u stanju da se nosi sa poteškoćama na tom putu.

Joga, konkretno, mi je pomogao u nekim svojim najmračnijim puta. To mi daje mjesto gdje sam mogu usporiti i napjev u moje tijelo i um. Meditacija je također odličan način da mirnom svoj um i smanjiti stres. Dokazano je da je protuotrov na ogromnim pritiskom da ostvari za mene.

Kada sam se sam u stanju učiniti te stvari i korak dalje od anksioznosti, ja priznati da sam potpuno zadovoljan, gdje sam sada. Sve ostale stvari brinem i stresa više, ja ću ih eventualno ako mogu. Ne moram da budem na neki zamišljali odredište svih vremena. U redu je da uživate u putovanju. U stvari, moramo! Uspjeh dolazi u mnogo različitih načina. Vaš uspjeh će izgledati vaš uspjeh tako zaboravi i svi ostali, duboko udahnite, sjećam koliko morate biti ponosni i zahvalni i osmijeh na sebe s tim znanjem.

Puno ljubavi, Roxie xx

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Zašto će palačinke biti najnovija opsesija za kosu

Post Ljepota

Noćna šminka: 5 proizvoda koji su vam potrebni u vrećici za lepotu

Post Ljepota

Najbolji krema za suhu kožu koja će vam dati najmekšeg tena

Post Ljepota

Kratka istorija crvenog karmin: Šta to čini tako ikoničnim?

Post Ljepota

Proizvodi veganske koze za koje niste znali bili su bez životinja

Post Ljepota

Sve što vam treba da znate za najbolji zimski miris

Post Ljepota

Najbolje četkice šminke: Period

Post Ljepota

Ispunjavanje zaliha za nju koja će zapravo želeti da se obmotne

Post Ljepota

Najbolji anti-aging serumi: 5 koji će u potpunosti pretvoriti vašu kožu

Post Ljepota

Zaštita od sunca: Sve što treba da znate o spf

Post Ljepota

Pali smo samo za Aussie Simon pekara

Post Ljepota

Koliko žena troši na ljminkanje tokom svog života šokiraće vas