Moj najzapaženiji miris | BA.polkadotsinthecountry.com

Moj najzapaženiji miris

Moj najzapaženiji miris

Kako bi proslavili Dan državnosti Fragrance, viši Ljepota urednik Fiona Embleton otkriva miris koji su oblikovali djetinjstva.

Stojim ispred pariški apoteka. Za razliku od mog kolege urednici ljepote, koji daju sve od sebe dojam o vođenju bikova, kako bi se zalihe na Embryolisse Lait-Crème Concentre sam zamrznute na lice mjesta njuška zrak. Ja sam jasno izgledam kao da imam ekstremnu reakciju na pelud, jer je zbunjen farmaceuta pokušava da mi proda polenske groznice sprej. U stvari, to je miris 4711 Original Eau de Cologne (17 € za 100ml, boots.com) kako promiču iz svoje radnje da me je zanesen i osjećaj kao jastuk kola me je udario u prsa. Dajem sve od sebe da objasni, ali ono što ja doživljava previše privatno, posebna - sveto, pa čak i - što radim tako malo ili bez uspjeha. Vidiš, da oštar trzaj memorije koju dobijete kada miris nešto iz svoje prošlosti može pozvati se cunami emocija.

Parfimeri idite na genijalan dužine da se očuva one kratkotrajne trenutke koje bismo inače izgubiti držanje: ljubavnik miris šampona i kože; željezne tang ljeta kiše na betonu ili jedinstveni miris svoje majke skakač koji uvlači u svoje srce. "Kad miris nešto, putuje sa svojim mirisni receptori, koji su direktno povezani sa limbički sistem mozga, gdje se obrađuju emocije i memoriju", objašnjava parfimerka Roja Dove. Dakle, između ostalog, pokreće parfema, njegov miris udari te na istom mjestu gdje mirno, tuge i radosti odjekuju iz.

load...

U ovom slučaju, miris 4711 Original Eau de Cologne me je duhovan vratiti u djetinjstvo Summers proveo s bakom u planinama Njemačke Eifel regija - vrijeme Wilder i više pravi od moje bež-tonirana Surrey školskih dana. Skoro možete osjetiti suho ljetnih vrućina, koje je naselilo preko brda oko njenog stana, peckanje protiv moje kože. I miris slatko, sunčani miris sijena od konja okolnih ili svježe smolaste borove iglice mešala prašine pod nogama u šumi. Iznad svega, sjećam se malaksao popodneva sklupčana protiv spava tijelo moje bake kao što smo dremao zajedno na suncu. Na povjetarac koji je eksplodirao toplo u lice, ja bih pokupiti zippy limun, tiho zaokruženo ruže i praškastih kremaste sandalovine da joj je uvijek okružen kao fuzzy oreol.

load...

Kao i mnoge žene iz poslijeratne generacije, moja baka nije išla u za ekstravaganciju. Dakle, osim nekoliko dragocjen komada nakita, parfema i uspomene je utkao u tkivo u mom životu su njen dugogodišnji nasleđa na mene. Ponekad sam twist otvoriti poklopac na bocu 4711 Original Eau de Cologne i znam da ne samo da će je vratiti u život, ali i cijeli poglavlja mog djetinjstva. Drugi puta, kao što je ovaj jedan izvan mali pariški ljekarna, to je samo prekrasan iznenađenje kada uhvatim miris ples kroz zrak.

Šta je s tobom? Ako parfem sumirao detinjstva, šta bi to bilo?

Povezane vijesti


Post Ljepota

Najbolja osnova za vaš tip kože, ton i budžet

Post Ljepota

Otkrijte kolekciju naprednih maski koje trenutno srušimo

Post Ljepota

Tako sam se dobro oslobodio tinejdžerke

Post Ljepota

Dan oca je vodio poklon vodič

Post Ljepota

Saveti za kožu: Stvari koje devojke sa neverovatnom kožom nikad ne rade

Post Ljepota

Najbolji tonirani hidratant: onaj koji kupite za sijenu kožu

Post Ljepota

Prva moda za kosu: 5 trikova za pumpanje jačine zvuka

Post Ljepota

Kosa kako: Punk pravila

Post Ljepota

Eksperti za lepotu morate znati

Post Ljepota

Najbolji prajmer za sjaj, zamagljivanje pore i držanje šminke na mestu

Post Ljepota

Hiperhidroza: Sve što trebate znati o prekomernom znojenju

Post Ljepota

Fondacija: Kratka istorija naše omiljene šminke