Mlekara i akne - da li vam daje pomoć na koži? | BA.polkadotsinthecountry.com

Mlekara i akne - da li vam daje pomoć na koži?

Mlekara i akne - da li vam daje pomoć na koži?

Jedan Marie Claire službenik odustao od mlijeka sa vrlo iznenađujuće učinak na kožu

Nikad nisam mislio da odustane muznih za moju kožu, niti je sam smatrao da bi moglo biti veza između mliječni proizvodi i akni.

U stvari, razlog zbog kojeg sam prestao da pije mlijeko sve svelo na mrcvarenja video sam gledao na Facebooku. Ja ću vas poštedjeti detalja, ali nisam mogao da preboli i tako obećao da više nikada ne piju mlijeko.

Nisam odustati sve mliječne ipak. Ja sam blago ovisan o sir i pomisao da nikada ne jede pečena Camembert ili ponovo uživaju sir salata koze je bio samo previše za mene da podnese.

Ali ono što je počelo kao zabranu mlijeko, jednostavno zato što mi se nije dopalo to više, pretvorio u nešto mnogo veće za moju kožu. I nisam mogao zanemariti učinak je imao, tako da na kraju, čak sam smanjiti na moj voljeni unos sir.

load...

Naravno, promjene nije došlo odmah. Ali u periodu od oko 3 mjeseca bez mlijeka, primijetio sam da mi je koža bila manje upale i nije patio od čak redovne breakouts. Bilo je jasno da postoji veza između mog unos mliječnih i akni.

Moj svakodnevni stan bijele postala stvar prošlosti, Oatly! zamijenjen Cravendale mlijeko u mojoj obiteljskoj kući hladnjak, prepuštajući se sir postao mjesečni poslastica i zeleniš poput bok choi postao moj primarni izvor kalcija.

Nakon godina gostujućih dermatologa, mijenjam za njegu kože rutinu i podvrgavajući se na lijekove poput Minocycline, promjena u ishrani se pokazao kao spas u mojoj borbi protiv akni.

Čitavo iskustvo mi je zapravo prisiljen da ponovo volim svoju kožu previše. Tretiraju s poštovanjem i njegovati ga, umjesto nastavka (ono što je za mene) loših navika i pokriva ga sa make-up.

load...

Nisam uvijek imati akne - u stvari, nisam dobio moj prvi bubuljica dok sam bio 26. I sam proveo većinu svog mladog života Downing mlijeka od pinta stakla. Stoga, iako ne mogu baš pin point šta je uzrok moje akne, ali mogu reći sa puno sigurnosti da smanjuju na mom unos mliječne pomogao desetostruko.

Za mene, odnos između mliječni proizvodi i akni je neosporna, i neću biti povratka na staro...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Najbolje sredstvo za čišćenje lica za svaku vrstu kože

Post Ljepota

Lažne tanke koje će u potpunosti promijeniti vašu igru za sunčanje

Post Ljepota

Perike: Sve što trebate znati

Post Ljepota

Mitovi za kosu: Činjenica ili fikcija? Stručni frizer nam govori zašto

Post Ljepota

Najbolji konstitutivni ušni dizajni iz instagrama

Post Ljepota

Lepota lepote - šta je to i zašto je sjajno

Post Ljepota

Asos šminka uskoro će biti stvar i evo sve što znamo

Post Ljepota

Pali smo samo za Aussie Simon pekara

Post Ljepota

Zašto je veličina putovanja Mascara bolja od punih veličina

Post Ljepota

Najbolji organ za piling za najsmješniju kožu ikada

Post Ljepota

Kako skinuti zdravu kožu svuda

Post Ljepota

8 alternativnih načina korišćenja lepotičnog blendera