Kreme i serum retinola: najbolji proizvodi retinola za upotrebu | BA.polkadotsinthecountry.com

Kreme i serum retinola: najbolji proizvodi retinola za upotrebu

Kreme i serum retinola: najbolji proizvodi retinola za upotrebu

I kako je postala stvar od njege kože legenda.

Retinol je odavno obožavaju ljepota urednici, dermatolozi i njege kože fanatika slično kao heroj sastojak u borbi protiv fine linije i bore. To je nedavno bačen u centru pažnje ponovo nakon što je predstavljena na BBC dokumentarac, The Truth About Looking Good, kada je objasnio konsultant Dermatolog Anjali Mahato, 'retinoidi su jedini sastojak pokazala da smisleno smanjiti fine linije, bore i pigmentationby povećanje proizvodnje kolagena i unapređenje promet ćeliju. " Velika pohvala zaista, ali to je ne čudi kada rezultati retinola su klinički jednom pokazala vremena i vremena.

Ako ste nikada ranije koristili retinol i želite znati najbolji način da ga koriste, kako se prijaviti, dos za i protiv, ili ako jednostavno želite da usavršite na proizvode za njegu kože znanja, drži scrolling saznati sve što vam treba znati o ljepoti industriji omiljeni sastojak. Kao i naše pick od najboljih retinola proizvode, kreme i serumi tamo...

Što je retinol?

'Retinol je odličan anti-aging agent ", kaže dr Bernard Hayot, medicinski direktor i estetsku hirurg u Epilium & Skin. "To je najefikasniji sastojak, zajedno sa vitaminom C, hijaluronska acidand voće kiseline, protiv bora i gubitak čvrstoće u koži. '

load...

Da li retinol radi?

Ukratko - da. Retinol je jedan od najpoštovanijih sastojaka u industriji lepote i dokazano je da bude efikasan u borbi protiv ranih znakova starenja, kao što su pigmentacije, uključujući oštećenja od sunca, fine linije i bore. Kao i da 'an piling efekt koji zaglađuje teksturu kože i daje prirodan sjaj, ona također ima antioxidantproperties i smanjuje pojavu smeđe mrlje ", kaže dr Bernard Hayot.

Dr Hayot objašnjava da retinol 'podstiče fleksibilnost i elastičnost kože, kolagena i pomaže da se stvori svijetle puti, kao i regenerativno melanina u borbi protiv pigmentacije.'

Pobrinite se da koristite proizvod koji sadrži pravo obliku retinola, iako. Provjerite prvi na listi sastojaka kako bi bili sigurni da sadrži 'retinol ili retinaldeyhe, a ne jedan od manje efikasno derivati ​​kao što su retintyplalmitate,' preporučuje dr Stefanie Williams.

load...

Je retinol isto što i vitamina A?

Retinol je oblik retinoid, koja je derivat vitamina A. Dr Hayot ide u daljnje detalje, 'retinol je vitamin A kiseline, koja je prirodna preteča retinolska kiseline. Onda tijelo pretvara retinola u retonic kiselinu. ' To je u ovom obliku, kao retonic kiselina, da koristi od retinola su zaista osjetio na koži.

Kako se koristi retinol?

'Start, najkasnije, kada vidite prvi znaci smanjene elastičnosti kože, fine linije i nepravilnih pigmentacija,' savjetuje dr Stefanie Williams, dermatolog i direktor Eudelo klinike.

Kada se prvi put koristi retinol možete doživjeti neke iritacije, kao što su suhoća, crvenilo, pa čak i peruta koža. Dakle, ako je to vaš prvi put da ga koristite, olakšati se u primjenom nizak postotak retinola i koristiti samo dva puta tjedno u intervalima, postepeno raste u svakodnevnoj upotrebi, ako vaša koža može tolerirati dobro. Kao svoju kožu prilagođava i, ako se ne pati od previše osjetljivost, možete povećati postotak retinola previše. "Čak i ako ne možete izgraditi do više od dva dana tjedno to je i dalje na snazi ​​i vrijedno rade tako da ne može odlagati", kaže dr Stefanie.

Kada se prvi put primijeniti koristiti samo količinu veličine graška. Verujte nam - sa retinolom malo ide dug put.

Kada koristiti retinol u svoj režima?

Retinol može izazvati osjetljivost kože je, nakon upotrebe, važno je biti posebno oprezni na suncu i primijeniti visokim faktorom SPF 30 ili 50, čak i ako to izgleda oblačno ili sive van. To je siguran za primjenu retinol dan i noć, sve dok ste oprezni nakon toga primijeniti SPF ali većina ljudi više vole da ga koriste noću, kada su šanse za bilo kakvu štetu sunca ili osjetljivost kože su niže.

Gdje da se prijave retinol?

Retinol je efikasan na svim dijelovima tijela. To je čak i uključeni u nekim kreme za ruke, iako se najčešće nalaze u lica za negu kože. Dobra rutina će početi primjenom na čelo, zatim nos, obraze i bradu. Pazite da područje oko očiju i oko nozdrva, jer to područje je sklon pate od suhoće.

Mogu li koristiti retinol oko očiju?

'Izbjegavajte korištenje retinol oko očiju, jer je koža tanja, više delikatna i osjetljiva na tom području ", savjetuje dr Bernard Hayot.

Koliko godina treba da koristite retinol?

'Kada je u pitanju starost je manje važno šta je broj, ali još treba uzeti u obzir biološke dobi vaše kože,' objašnjava dr Stefanie Williams. 'Iz sredine tridesetih proizvodnju kolagena počinje da osiromaši tako da je u načelu svako mogao početi onda koristite retinol. Međutim, ako vaša koža ima bilo kakve znakove starenja ili je bio izložen oštećenja od sunca ili drugih ekoloških ili faktora načina života možda početi pokazuje znake ranije starenja. U tom slučaju, možete početi koristiti retinola u svojim kasnim 20-im ili ranim 30-im. '

Je retinol dobro za akne?

'Vitamin A kiseline ili retinolska kiselina je prvi put koristi za liječenje akni na mlade odrasle osobe prije nego što je za njegu kože koristi su u potpunosti shvatio ", kaže dr Bernard Hayot.

Budite oprezni ako ste na bilo koji propisuje lekovima protiv akni ipak. Određene sastojke obično nalaze u lekovima protiv akni, kao što su salicilna ili glikolne kiseline mogu izazvati iritaciju i crvenilo ako se kombinuje sa retinolom pa budite sigurni da provjerite sa svojim dr prije upotrebe.

Koliko dugo je potrebno da se vide rezultati?

Kao i svi proizvodi za njegu kože treba da budete strpljivi sa rezultatima. 'Koža je obnovljena nakon 28 dana u prosjeku, što znači da nove ćelije migriraju na površinu kože nakon čega bi trebalo početi vidjeti rezultate ", kaže dr Hayot.

Skinceuticals Retinol 0,3%, 81 €, amazon.co.uk

Dermalogica Noćenje Retinol Servis, 81 €, amazon.co.uk

Običnih Granactive retinske 5% u Squalane, 11 €, cultbeauty.co.uk

Zelens Power A kapi, 115 €, cultbeauty.co.uk

Medik8 Retinol R TR, 33 €, amazon.co.uk

Zaista Labs Retinol redgovor kože Resurfacer, 19 €, boots.com

Neostrata Active Retinol Plus NAG Complex, 47 €, amazon.co.uk

Ovo Encapsulated krema pomaže kontrolirati postepeno otpuštanje retinola u cijelom toku noći i također u kombinaciji sa NeoGlucomsamine. Dvostruku korist od kojih su da pomaže pružaju dobru osnovu za hijaluronsku kiselinu koja popunjava i hidriraju kožu i pomaže inhibiraju proizvodnju melanina za gladak i ujednačen ten.

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Keira Knightley kosa i šminka stil datoteke

Post Ljepota

Šta je maska za maske i to je više nego samo trik?

Post Ljepota

Pali smo samo za Aussie Simon pekara

Post Ljepota

Koliko često treba da operete kosu da bi bila zdrava?

Post Ljepota

Ovi glavni elementi za spavanje za ljepote će promijeniti način na koji izgledate

Post Ljepota

7 stvari koje mogu da se dogode ako ne šamponirate kosu

Post Ljepota

Voleo sam to - najkvalitetniji citati iz plastične hirurške slave

Post Ljepota

Tajne lepote Jennifera Anistona

Post Ljepota

Da li je Castor ulje za kosu tajna na deblje, duže brave?

Post Ljepota

Dakle, šta je ulje za vuču, i da li zapravo radi?

Post Ljepota

Najbolji miris za putovanje Minis da popije u torbu

Post Ljepota

5 veštačkih vežbi protiv starenja koje možete učiniti kod kuće