Kako napraviti savršenu selfiju u svakoj vrsti svetlosti | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako napraviti savršenu selfiju u svakoj vrsti svetlosti

Kako napraviti savršenu selfiju u svakoj vrsti svetlosti

Da, moguće je da se savršeno autoportreta bez obzira na sve.

Čak i ako vam se ne sviđa selfije, velike su šanse da ćeš morati da u nekom trenutku u životu. A tvoj rasvjetu može napraviti ili slomiti stvarno super fotografija. U stvari, riječ fotografije potiče od grčke korijene, sa "slike", što znači "svjetlo" i "Graphe", što znači "crtež." Dakle, u suštini, bez rasvjete, nema fotografija. Stvar je u tome, postoji niz različitih osvjetljenja i svaki od njih ima mogućnost za promjenu kompletne ishod fotografiju. Da li je to doba dana, ili životnu sredinu ste u, rasvjeta može dramatično promijeniti. Ali, uz nekoliko savjete i trikove, moći ćete uzeti savršen autoportret u bilo kojem scenariju.

Zlatnog sata

Zlatno sat je možda jedan od najvažnijih prašta vrste svjetlosti u toku dana. Javlja se oko pola sata nakon što je Sunce izlazi i oko pola sata prije nego što ona postavlja. Rezultat je toplo svjetlo koje nije samo laskava, ali pokazuje objekta svoj fotografisanje (tj vas) bez oštre senke (najčešći uzrok neprijatnih fotografija).

Bright direktno svetlo

Fotografi će uvijek reći da svijetle direktno svetlo nije velika, jer ima sposobnost da opere sve napolje. To može dovesti do problema sa izlaganjem preko-a može baciti oštre, ne baš laskavi sjene na temu. Ali, ako se nađete u situaciji u kojoj direktno svetlo ne može izbjeći, nagnite bradu prema dolje.

load...

Uzmite selfi na viši nivo sa Perfecting Primer - puder quizwill pronaći najbolje one za vas! Genije!

Sumraka i zore

Oko pola sata prije nego što je sunce izlazi i pola sata prije zalaska sunca, nebo je okupan u plavom svjetlu. I iako se "nije najbolje svjetlo za autoportret, i dalje možete ga koristiti u svoju korist. Nađi najsjajniji područje (tako izbjeći drveća i visokih zgrada) i okrenite lice prema svjetlu, gdje je sunce oko rasti ili je upravo postavljen. Ovo je najboljem svjetlu ako žele preuveličane sjene.

Oblačan

Naravno, oblačnih dana imaju svoje izazove, ali postoji razlog zašto je ovaj tip svjetlosti zove se "prirode Softbox '. Jer ovo je tako meko svjetlo, ne završiti s teškim sjene, tako da se čak i svjetlo po licu.

load...

3 pravila o tome kako da se savršeno selfi

  1. Ne snimili fotografiju ispod svjetla. Ovo baca sjene na donjem dijelu vašeg lica i osvjetljava vrhu vašeg čela. Uvek se trudite da biste snimili fotografiju sa prednja svjetla.
  2. Koristite prirodno svjetlo kad možeš. Ako si unutra, pokušajte stoji blizu prozora, ali ne idu direktno do toga jer će to najvjerojatnije učiniti žmiri. Umjesto toga, stoji nekoliko metara natrag.
  3. Držite fotoaparat malo iznad nivoa tvoje lice. Ovo će uhvatiti najviše laskavu svjetlo svaki put.

 

Povezane vijesti


Post Ljepota

Suncobrani: Da li su oni loši za nas kao što mislimo da jesu?

Post Ljepota

Brinetne frizure koje dokazuju plavuše nemaju svu zabavu

Post Ljepota

Ostavite se divljim sa ovim čudom novim spasiocem kože

Post Ljepota

Da li je Yuko kosu ispravljaju ključ za kosu bez kose?

Post Ljepota

Ljepota frizura za kosu kose

Post Ljepota

Hairstyles za kvadratna lica koja će vam laskati svoje uglove

Post Ljepota

Najbolji tečni eyeliner koji će vam učiniti oči u sekundi

Post Ljepota

Kate Middleton-ov omiljeni proizvodi za kozmetike otkriveni su

Post Ljepota

Punioci lica: pitajte eksperte o svim važnim pitanjima

Post Ljepota

Victoria Beckham pokreće šminku sa estee lauderom

Post Ljepota

Koliko često treba da operete kosu da bi bila zdrava?

Post Ljepota

Kako se osloboditi tačaka: 3 načina za zaustavljanje bezbjednosti