Kako izbledeti zube: Sve što trebate znati o dobijanju belih zuba | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako izbledeti zube: Sve što trebate znati o dobijanju belih zuba

Kako izbledeti zube: Sve što trebate znati o dobijanju belih zuba

Dr Peta Leigh nam govori kroz nju prvih deset savjeta za one koji traže svjetliju osmijeh.

Nije tajna da svi želimo bijele zube, ali uz obilje proizvoda na tržištu sve obećavaju blistav osmeh, to može biti teško reći koji će ići na i raditi kako bi beleti zuba. Osim rizika od gubljenja novca na proizvode koji ne rade, to je još imperativ da donesete pravu odluku onoliko nelicenciranih tretmana ili proizvodima koji se stvarno može izazvati više štete nego koristi.

Dr Peta Leigh, iz Londona nagrađivani stomatološke prakse elleven, nudi joj savjete o tome šta treba paziti ako mislite da dobijete svjetliju osmijeh...

6. Prehrambene potrebe

Ne postoje čvrsti dokazi da trebate izbjeći konzumiranje boji hranu kada se lzbelio zubi, međutim, da je najbolje da se drže podalje od namirnica koje će obojiti bijelom keramičkoj posudi kada je napustio da sjedi u njoj za nekoliko sati. Generalno najveći krivci za bojenje zube da bi trebalo izbjeći odmah nakon izbjeljivanje su duhan, crni čaj ili kavu i crno vino.

load...

7. Ispune

Važno je imati na umu da prilikom preduzimanja zuba izbjeljivanje, samo zub sama konstrukcija će se promijeniti. Bilo koji već postojeće zuba obojena restauracije, kao što su punila, će vjerojatno više ne odgovara okolnih zuba i da će trebati zamjena. Idealno bi bilo da izbeli zube na željenu boju, a zatim promijeniti plombe da odgovara.

8. Veneers

Porculanske ljuskice se rijetko ostavlja mrlje, ali pojedinci sa visoko hromogeni dijeta će vjerovatno vidjeti neke površne bojenja pojavljuju oko marginama njihovog faseta tokom vremena. Ovo može biti ružne i često podstiče vlasnika da opere ekstra teško i izazvati traumatski desni recesiju, što ga čini sve izgleda još gore. Ključ ovdje je pažljivo čišćenje, redovito ispiranje vodom nakon jela i pića, i dobre ugradnje ljuskica.

load...

9. Koji Shade?

Ovo se često odnose na tonus kože i osobne preferencije pojedinca. Koristeći sjeni svog sklere (bele vašim očima) je dobar vodič.

10. Mellow Yellow

Ako vaš boje zuba ispod cakline je vrlo žuta, onda ćete svakako imati koristi od izbjeljivanje zubi. Žute i smeđe zuba uglavnom izbeljujete vrlo dobro, ako počnu vrlo tamna napraviti trajati duže, ali vrlo malo zubi neće olakšati dovoljno da se proizvede blistav rezultat. Teško, ali ne i nemoguće!

11. Izaberite karmin

Slick na nekim crveni ruž. Pick plavo-based formula jer plave i narančasta / žuta sit preko jedni od drugih na točku boje, tako plavim tonovima imaju tendenciju da se poništi narandžaste ili žute tonove kada suprotstavljenih zajedno, i obrnuto.

Pronađite savršen crveni ruž kako bi vaš biserno bijele sjaj i odgovara vašem tonu kože ovdje!

Povezane vijesti


Post Ljepota

Najbolja osnova za masnu kožu koja će vas držati bez sjaja cijeli dan

Post Ljepota

7 stvari koje mogu da se dogode ako ne šamponirate kosu

Post Ljepota

Na kalendare za lepotu iz 2018. godine morate se ponašati

Post Ljepota

Kako napraviti francuski pletenica: Sve što trebate znati

Post Ljepota

Ovlaživač za masnu kožu koja će popraviti višak šljokice

Post Ljepota

Na 5 načina efekti stresa oštećuju vašu kosu

Post Ljepota

Kako ponovo napraviti mekani izgled šminke vidjen u Carolini herrera

Post Ljepota

Najbolji anti-aging serumi: 5 koji će u potpunosti pretvoriti vašu kožu

Post Ljepota

Kompleti za izbeljivanje zuba: oni koji znaju probati i testirati

Post Ljepota

Najbolji hidratant za svaki tip kože

Post Ljepota

Tretman keratina: Evo sve što vam treba znati

Post Ljepota

Sve što vam treba da znate za najbolji zimski miris