Fondacija: Kratka istorija naše omiljene šminke | BA.polkadotsinthecountry.com

Fondacija: Kratka istorija naše omiljene šminke

Fondacija: Kratka istorija naše omiljene šminke

To je sve o bazi.

Može se reći da su svi veliki make-up započinje sa dobrim temeljima. Bez obzira da li vaše odabrane formula je tečnost, prah ili mousse, mi kladiti da temelj je jedna od prvih stvari koje si do kada počnete vaš dnevni make-up rutinu. Ali kako točno se to postati jedan od naših omiljenih proizvoda u našem make-up torbu?

Bilo da je vaš oružje izbora je Estée Lauder Double Wear Stay in Place Makeup, 30 €, fabled.com, ili ste više tip devojke koja ide za NSRS All Day Luminous težine Foundation, 32 €, fabled.com, poreklo od najboljih foundationremain isto.

Tako se zavalite, opustite se, i dozvolite nam da vas na putovanje fondacije kroz povijest.

Prvi temelji

Kao i većina make-up mi danas koristimo, fondacija ima svoje korijene u starom Egiptu. Drevni Egipćani su naširoko smatra da su prve generacije koji je stvorio i rabljene temelj. Kasnije, Drevni Grci koristili bijeli prah, često izrađene od krede ili olovo, kao što je bilo moderno da žene budu blijedo suočavaju u to vrijeme. Međutim, upotreba toksičnih olova na licu će često rezultirati u slučaj trovanja. Jao.

load...

Sada, kada je u pitanju puder, volimo Benefit Dobro Flawless puder, 25 €, fabled.com.

Srednjeg vijeka

To je i dalje smatra moderno da žene imaju blijeda koža u srednjem vijeku, kao preplanula koža bila povezana sa radnim otvorenom, a samim tim i siromašnije radničke klase. Neke žene čak bi se krvare u pokušaju da se bleđe kožu, donoseći potpuno drugačije značenje da pate za ljepotu.

Make-up u 17. Stoljeću

Za vrijeme vladavine Charles II u 17. Stoljeću, žene bi koristili tamnije make-up u borbi protiv efekata stalno borave u zatvorenom prostoru da izbegne uhvati kuga - 'smrtno blijedo' nije bio željeni izgled. Žene su nosile cérusé, koji je bio vrlo otrovne mješavina bijelog olova i sirćeta, i da će primijeniti bjelanjaka da njihova lica za Głowy ten.

load...

Viktorijansko doba

Kraljica Viktorija nije odobravao žene koje nose make-up, i mislio da je prikladan samo za prostitutke ili žene bez morala. Dakle, u njene vladavine žena na svim nosio malo ili nimalo šminke. Žene bi i dalje ići na ekstremne dužine kako bi svoju kožu fer, s metodama u rasponu od jednostavno borave izvan sunce konzumiranje kreda ili jod.

To nije bilo sve do početka 20. Stoljeća da su žene konačno je korak unazad u odnosu izbjeljivanja kože. Danas, ako ste prirodno blijeda, onda preporučiti najbolje temelj za blijeda koža.

Max Factor i oslobađanje 'palačinke make-up'

1935. Godine, Max Factor potpuno revoluciju koncept temelj sa prvog komercijalnog temelj, 'Pan-Cake'. Inicijalno razvijen za glumice na ekranu, on je postao toliko popularan jer je to temelj i prah sve u jednom. Pan-torta je napravljena sa talk, a ne baznih ulja, a nanose na kožu koristeći vlažnom spužvom. Pan-Cake ubrzo prerastao u "Pan Stik" 1947. Godine - što je Max Factor fondaciju koja je još uvijek na raspolaganju danas (7 €, čizme).

Devedesetih i štap temelj

Nakon što je svijet oluja s njom karmine, 1992. Godine, Bobbi Brown objavio je svoju poznatu Skin Foundation Stick u jedinstveni žuto-tonirana nijanse. Prije toga, temelj je samo stvarno bio dostupan u toplijim, roze-based nijanse. Gotovo 25 godina kasnije, Skin Foundation Stick, 29 €, fabled.com, je i dalje jedna od najpopularnijih svjetskih fondacija, zahvaljujući veliki izbor nijansi i građevinskog pokrivenost.

Fondacija danas

Danas postoje stotine različitih temelja na dohvat ruke, a iako su neke žene sada radije koristiti BB krema, upaljač opcija, ona i dalje ostaje jedan od najvećih kozmetičkih proizvoda u svijetu. Tu je i mnogo širi izbor formule sada, sa prevlakom temelja, kao što je Lancôme Teint Idole Ultra Jastuk, 30 €, fabled.com, postaje sve popularniji.

Koji su znali temelj je bio na tako dugo putovanje?

Kupujte punu ponudu temelja preko u Fabled Marie Claire, sada.

Povezane vijesti


Post Ljepota

Trailblazing kože beline koji će promijeniti vašu kožu

Post Ljepota

Najbolji lažni proizvodi za sve tonove kože: pronađite svoju omiljenu formulu

Post Ljepota

Halloween šminke iz super spooky na super lako

Post Ljepota

Zbog čega salicilna kiselina može biti vaš novi spasilac kože

Post Ljepota

Punioci lica: pitajte eksperte o svim važnim pitanjima

Post Ljepota

Najbolji make-up četkice vaše potrebe za komplet lepote

Post Ljepota

Najbolje šamponske formule za sve tipove kose, od finih do frizzy

Post Ljepota

Najbolja lepota izgleda u olimpijskoj istoriji

Post Ljepota

Novi uzeti pletenice koje trebate pokušati

Post Ljepota

Balayage je najnoviji trend kose i volimo ga

Post Ljepota

Urednik lepote izabrala je Marie Claire

Post Ljepota

Ovaj izazov je stavljanje nepoznatih brendova za lepotu na karti