# dontouchmyhair | BA.polkadotsinthecountry.com

# dontouchmyhair

# dontouchmyhair

Sjećam se kada sam prvi put je odluka da se stide svog prirodne kose. Tokom golicljivih prespavati pun mladih djevojaka, ja sam dozvoljeno moj najbolji prijatelj da operem moju duga, kovrdžava kosa, koja je uvijek bila u dva pletenice. Svi ooh-ed i aah-ed na fluffy oreol oko glave, tako drugačiji od svoje, i mazi me (na moje uživanje). Za trenutak, moja kosa, kao pokazatelj moje nacionalnosti, osjećao proslavili - mi ran dole da oduševljeno pokazati ga na majku mog najboljeg prijatelja, koji mi je odmah rekao sa gađenjem da sam izgledala kao cavewoman.

Ja sam mješovite rase, i znam da je moje individualno iskustvo rasizma bi bilo drugačije da sam bio "samo crno '. Iako sam prisustvovao moja Gane majka se tretira nepravedno, moj deset godina samo da ne zna šta je predrasuda, a kamoli povijest crnaca (i crne osobine) su stereotipno kao neuredna i necivilizirane, kao manje bića od njihovi Evropljanin kolege. Ali sam je sramota, i bio je napravljen da se osjećaju drugačije od svake druge osobe (i njihov dug, teče kose) u toj kući. I tako je počela duga putovanje ispravljanje moja kosa non-stop da se uklopi u, kako bi se osiguralo da niko ne bi nikad me ponovo se tako osjećaju. Nakon što su počeli sve do beskrajne komentare "Izgledaš mnogo ljepše sa ravnom kosom" od strane vršnjaka (umetnuti naopako smajli emoji ovdje), plus više zlokobno iskustva predrasuda, ja na kraju shvatio da to nije bila moja odgovornost da "izbjeći" rasizam. To je naša odgovornost da ispita kako stvari stoje.

load...

Pomislili biste da će do 2018. Godine, ove svakodnevne slučajevima predrasuda bi se polako umire, a posebno kada je u pitanju nešto poput kose, naizgled trivijalno. Možda je Lupita je afro lisnatog je u Photoshopu kako bi oslobodili prostor za tekst, ili da idu na Grace Jones vibracije. Ali, budimo iskreni; ako Lupita je ljuljanje uglađen, ravno tkanje, oni vjerojatno ne bi ga dodirnula. Isto važi i za Solange je poklopac - zamršene pleteni krunu, traditionalised u mnogim afričkim kulturama, je uklonjena na isti način kao i Lupita a. Slično tome, kada Zendaya pojavila na dodjeli Oscara crvenom tepihu s prekrasnim Locs, Fashion Police domaćin Giuliana Rancic osudio njen izgled, rekavši da je teen je izgledala kao da "miriše na pačuli ulje... Ili korova."

load...

Trebalo bi da ne treba da se okrenu brisanje i osude crne kose, u svojim brojnim oblicima, kako bi se osjećali ugodno. Da, oni sada zalihe Cantu u čizme, a prirodna kosa zajednice na društvenim medijima je apsolutno uspješan, ali male djevojčice se i dalje se stid o svojim "cavewoman kosu". Razgovor oko crne kose treba dalje otvoren; to je politička, je inherentna naš identitet, a to svakako je nešto što treba njegovati i slavi, a ne samo prihvaćen. Sve je to relativno, i moramo držati scrutinizing kako ljudi boje su opisani i tretirati, bilo da je to žrtva nakon žrtva policijske brutalnosti, pritisak da se izbeljivati ​​kožu, ili frizerski salon tapšali po 20 € ekstra za feniranja Afro kosu.

#dtmh

Povezane vijesti


Post Ljepota

Punioci lica: pitajte eksperte o svim važnim pitanjima

Post Ljepota

Srećemo Jerome di Marino

Post Ljepota

Najbolji ljubičasti šampon za svaku nijansu blonde

Post Ljepota

Tajne lepote Jennifera Anistona

Post Ljepota

Najbolje prodajani Amazon kozmetički proizvodi: suncobrani, brijači i još mnogo toga

Post Ljepota

Kreme i serum retinola: najbolji proizvodi retinola za upotrebu

Post Ljepota

Na ovaj način možete utvrditi tanji obrve i dobiti savršen izgled

Post Ljepota

Najbolje grejane valjke i curlers za dobijanje kovrdžave i talasaste dlake

Post Ljepota

Zaštita od sunca: Sve što treba da znate o spf

Post Ljepota

Prirodni frizura za kratku kosu koja će vas inspirisati da isecete svoje brave

Post Ljepota

Iznenađujući načini da starate svoju kožu

Post Ljepota

Ovi glavni elementi za spavanje za ljepote će promijeniti način na koji izgledate