Dakle, šta je ulje za vuču, i da li zapravo radi? | BA.polkadotsinthecountry.com

Dakle, šta je ulje za vuču, i da li zapravo radi?

Dakle, šta je ulje za vuču, i da li zapravo radi?

Svi su tu, ali može nafte vuče zaista poboljšati vaše zdravlje?

Ulje povlačenjem izgleda najnoviji trend revoluciju u svijetu ljepote. Shailene Woodley navodno to radi, dok je Gwyneth Paltrow se kune njime. Ali ono što zapravo vuče ulje? I što je još važnije, to čak i radi?

Ono što se vuče ulje?

Ulje vuče je u suštini zubni pranje, koji uključuje vrdala ulje oko usta za 10 - 20 minuta. Ulje navodno privlači loših bakterija i toksina iz desni i pljuvačnih žlijezda i smanjuje loš zadah.

Takođe pomaže u prevenciji karijesa i gingivitisa i često se koristi kao tretman za izbjeljivanje zubi. A zahvaljujući poput Gwyneth Paltrow i Kylie Jenner, praksa je nedavno ponovo postala popularna.

load...

Osim stomatološke koristi, navijači tvrde povlačenjem i ulje pohvaliti cijelu hrpu zdravstvenih svojstava iz ublažavanje glavobolje i omekšavanje mamurluka za ublažavanje problema kože kao što su psorijaza i ekcemi.

Ulje povlačenjem s kokosovim uljem

Morat ćete o kašiku ulja. Gwyneth odluči za kokosovo ulje, govoreći: '. To bi trebalo biti super za oralno zdravlje i čineći zube bijele'

Ostali navijači kokosovog ulja uključuju Lindsay Lohan, Bella Thorne i Kylie Jenner koji su svi kunu u popularnim povlačenjem proizvoda, cocowhite (koji je u osnovi kokosovo ulje).

Ako si igra, koristiti bilo ulje morate predati u kuhinji, da li je to maslina, povrća, suncokretovo ili susamovo ulje. Pop kašiku u ustima i postaviti oko vrdala; gledate 10 - 20 minuta vrdala akcije u zavisnosti od toga koliko dugo možete tolerirati senzacija ulja u ustima. Kada se vaše vrijeme je isteklo, imaju srdačna ražanj, a zatim isperite usta vodom.

load...

Kako ulje vuče posao?

Kao što možete očekivati ​​s metodom koja datira nekoliko stoljeća, nema prave definitivan dokaz kako se to radi. Neki kažu da je ulje privlači toksine mnogo na isti način kao magnet bi, drugi kažu da je to lipida u ulju da apsorbiraju toksine, dok drugi kažu da je to mehaničko djelovanje vrdala nešto gloopy oko usta i između zube da uleće dalje loših bakterija.

Ukratko, ko zna? Redovito ulje izvlakači to reći, međutim, da ćeš znati da radi kad ulje postane gusta i bijele.

Da li ulje povlačenjem posao?

Ti ćeš biti teško gurnula naći renomirani stručnjak za kategorički reći da vuče ulje čini sve stvari koje bi trebalo da. Ako je zaista tretira glavobolje, artritisa i slično, velike su šanse da metoda ne bi ispao iz mode.

To je rekao, da je u studiji objavljenoj 2009. Godine pod nazivom "efekat nafte vuče na ploču izazvane gingivitis; slučajnom, pod kontrolom, triple-slijepoj studiji ', koja je pronašla nivo plaka pala u učesnika u istraživanju koji svaki dan swished sezama ulje za 10 dana. Butthere je sličan pad u kontrolnoj grupi koji su vrdala antiseptik.

Žiri je od toga da li nafte vuče zapravo radi; pretpostavljamo dokaz je u pokušavao. Ali, za ono što je vrijedno, mi ćemo se držati naše Listerine za sada...

Povezane vijesti


Post Novosti

Viktorija Beckham će vam dati svoj reeboks dizajnerski makeover

Post Novosti

Najbolja odeća za BAFTA: Ko je to tako dobro shvatio

Post Novosti

Šta smo naučili od jučerašnjeg ženskog marša

Post Novosti

Tori Burch govori jutarnje rutine, miris i šta je u njenoj vrećici

Post Novosti

Sedmica i Bela Hajdid su se podelili: Ali da li se vraćaju zajedno?

Post Novosti

Bridžit Džounsova beba - vijesti, prikolica i sva ogovarajuća tračeva

Post Novosti

Slike i cene: Kolekcija knjiga Kenzo u džungli danas posećuje prodavnice

Post Novosti

Kendall Jenner kaže da radi isto tako teško kao i originalni 90-tih supermodeli

Post Novosti

Brilijantno tačni doppelgangeri slavnih iz istorije

Post Novosti

Čokolada povećava snagu mozga

Post Novosti

#showyourplace hashtag kampanja

Post Novosti

Ikona zvezda ratnih glumica Carrie Fisher umire na 60