Anksiozan? Ljuti? Tužan? Ovaj Detox toolkit bi mogao pomoći | BA.polkadotsinthecountry.com

Anksiozan? Ljuti? Tužan? Ovaj Detox toolkit bi mogao pomoći

Anksiozan? Ljuti? Tužan? Ovaj Detox toolkit bi mogao pomoći

Emocionalne uspone i padove ne samo da mijenja vaše raspoloženje, ali tvoj ten, previše. Lisa Oxenham izvještava o tome kako da nix uticaja

Vaš stanje uma igra ključnu ulogu u vašem ljepotu i blagostanje, zbog čega je od ključne važnosti za rješavanje negativne osjećaje. Dakle, bez obzira da li osećaju naglasio je, gledajući crvene, ili samo imaju tužan dan, sa svojim emotivnim - i ljepota - detox Toolkit čeka...

Anksioznost: detoksikaciju Toolkit

Emocionalna: Kad smo mirni možemo misliti jasno, 'ali kada smo osjetiti opasnost, naš opstanak mozak preuzima i naš racionalni mozak isključuje ", kaže Jo Ham, terapeut i trener na Givens Instituta za ljudska. 'Tijelo poplave adrenalina i kortizola, hormona stresa, a mi doživjeti nedostatak daha i trkačke srce.' Vraćanje miran po odmara jednom rukom na dijafragmu i jedan na grudima. Zamislite da diše u osjećaj smirenosti i izdaha negativnosti. "To aktivira odgovor opuštanja tijela kada si veće šanse da zadrži svoj racionalan glavu na", kaže Ham.

load...

Beauty: 'Anksioznost utiče na svaku ćeliju u telu ", kaže za njegu kože guru dr Murad. 'Nadbubrežne žlijezde rade prekovremeno i hormoni su ogorčenosti bilo problematične kože imate. Joga čini čuda, ali u smislu tematskih proizvoda, biti blag jer će vašu kožu biti osjetljiva. ' Rapid Relief Spot Treatment Murad-a (01), 17 €, sadrži salicilnu kiselinu u odčepiti pore i umiruju kožu. 'Možda ćete primijetiti sitne neravnine oko usta, previše ", kaže dr Murad. 'Ovi su uzrokovane anksioznošću, ali hidrataciju hidratantne kreme će vam pomoći. " Pokušajte Darphin vetiver Stress Relief Detox ulje maska ​​(02), 45 € (Fabled.com). To je prožet vetiver, lavande i mažuran za detoksifikaciju i hrane.

load...

Anger: detoksikaciju Toolkit

Emocionalna: Ovo je 'borba' ne 'let' odgovor, tako da vježba može pomoći. 'Uzmite sebe iz tog scenarija i učiniti nešto aerobne da se spali off adrenalin,' savjetuje Ham. I obratite pažnju gdje stres gradi u vašem organizmu. "Ako je u šaku, udahnuti i stisnuti prste koliko god možete", kaže ona. 'Zatim polako otpustite šaku, protežu do neba i dovesti svoje ruke dole kao izdišete. Ili, stisnite palcem i kažiprstom zajedno dok disanja u mirnom i izdaha negativne osjećaje. "

Beauty: Stres dovodi do dehidracije, jer gubite intracelularne vode. 'Morate znojavi dlanovi u trenucima stresa, pa šta se pojavljuje je suhoća i fine linije ", kaže dr Murad. Vaša koža će biti bleđe zbog pad oxyhaemoglobin; mrštenje linije će pokazati više i obrazima će se isprati. Uzmite ubod od ljuti zakrpa s ekstraktom kaktusa kruške u Dermalogica Supreme Calm vode gel (03), 44 €. Za nalet vlage, primjenjuju La Roche-Posay Hyalu B5 serum (04), 37 €, što je puna hijaluronske kiseline i pomaže da se popravi barijere kože.

Tuga: detoksikaciju Toolkit

Emocionalna: Ne pokušavajte da suzbiju svoje emocije. 'Priznajte osjećaj i dišite za pristup racionalnog dijela mozga ", kaže Ham. Razmislite o tome što želite promijeniti. Ako ste usamljeni, da li je potrebno da se pridruže klubu, klase ili grupe? 'Ako je samopouzdanje je problem, izgraditi sebe pamteći vrijeme kada ste postigli nešto i kolika To je bilo, "dodaje ona. "Napravite listu svojih dobrih osobina; pitati prijatelja da vam pomogne i graditi na ovom kad možeš. ' Bori? Potražiti stručnu pomoć.

Beauty: 'Tuga može dovesti do loše obrasce spavanja, što znači da tijelo ne dobija priliku ili nutrijente popraviti ćelije ", kaže dr Murad. 'Suhe i iritacije jeza u i tamne krugove pojavljuju oko očiju. " On preporučuje povecavalj nivoa antioksidanta tematski i preko hrane. 'Snack na orasi, koji su visoke u aminokiseline i dobrih masti, i koristite ulje za lice za jačanje vaše kože ", kaže on. Skinceuticals Serum 10 (05), 78 €, bogat je antioksidans vitamin C, dok Elemis Superfood lica ulja (06), 45 € (Fabled.com), je mješavina na biljnoj bazi koja hrani kožu za blistav sjaj.

Povezane vijesti


Post Ljepota

Na kalendare za lepotu iz 2018. godine morate se ponašati

Post Ljepota

Zašto je veličina putovanja Mascara bolja od punih veličina

Post Ljepota

Tajne lepote Jennifera Anistona

Post Ljepota

Kako ukloniti gel lak za nošenje bez rušenja noktiju

Post Ljepota

Dip frizure od neke od naših omiljenih poznatih ličnosti

Post Ljepota

Kako napraviti pepeljuga sebe kao apsolutni pro

Post Ljepota

Najbolja noćna krema: Šta su oni i zašto su toliko važni?

Post Ljepota

Najbolje četkice šminke: Period

Post Ljepota

Ispunjavanje zaliha za nju koja će zapravo želeti da se obmotne

Post Ljepota

Puni za usne: Šta su oni i kako se osećaju?

Post Ljepota

Dan oca je vodio poklon vodič

Post Ljepota

Oscars 2018 - najbolja lepota izgleda od svečanosti